Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πόλεμο στον αιώνα της πληροφορίας βλέπουν οι Κινέζοι…

«Ετοιμαστείτε να κερδίσετε έναν περιφερειακό πόλεμο, στον αιώνα της πληροφορίας». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε το Κινέζος πρόεδρος Ξι Ζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, ενώπιον τριών Κινέζων στρατηγών, του στενού περιβάλλοντός του.

Ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε από τους στρατηγούς του να βελτιώσουν την μαχητική ικανότητα των στρατευμάτων τους και να κατανοήσουν καλύτερα τα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα ασφαλείας. Η ομιλία του Κινέζου προέδρου έγινε ενώπιον του αρχηγού των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων και 15 κορυφαίων στρατιωτικών διοικητών.

Ο Ξι Ζινπίνγκ ζήτησε την ταχύτερη ένταξη στις ένοπλες δυνάμεις υπερσύγχρονων αμυντικών συστημάτων. Τόνισε επίσης την ανάγκη βελτίωσης της απόδοσης των στελεχών των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις. «Τα σύγχρονα όπλα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων», είπε.
Ο Κινέζος ηγέτης πιέζει τους στρατιωτικούς να αναβαθμίσουν τη μαχητική ικανότητα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, λόγω της έντασης με την Ινδία, την Ιαπωνία και άλλες παράκτιες δυνάμεις στη νοτιοανατολική Ασία, πρωτίστως όμως των ΗΠΑ, αλλά και λόγω της εσωτερικής απειλής των τουρκογενών Ουιγούρων.
Αυτή την στιγμή η Κίνα έχει υπό τα όπλα 2,3 εκατ. άνδρες και γυναίκες. Με απόφαση της κυβέρνησης όμως αποφασίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της δύναμης αυτής και ο εξοπλισμός της με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας. Το αν ένα τόσο μεγάλο στράτευμα μπορεί να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό σε βάθος χρόνου, μένει να διαπιστωθεί.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 12,2% το 2014, φτάνοντας τα 131,3 δισ. δολάρια. Το 2015 αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.http://www.defence-point.gr/news/?p=119461

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου