Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ;

"Πόλεμος" ΥΕΘΑ με Δρίτσα για την παραχώρηση έκτασης της ΠΑ στον δήμο Γλυφάδας
ImageΑντιπαράθεση μεταξυ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την παραχώρηση έκτασης του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας στον δήμο Γλυφάδας .
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ με τροπολογία που ενσωματώθηκε επίσης στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», “η οποία υποστηρίχθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και ψηφίστηκε από τη Βουλή παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας, για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου, χώρος 47 περίπου στρεμμάτων από την ευρύτερη έκταση των εγκαταστάσεων της ΕΤΗΜ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Τερψιθέα. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που ταλανίζει επί μακρόν τους κατοίκους της περιοχής”.

Η τροπολογία προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας σε παρέμβασή του ήρθε σε αντιπαράθεση με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια.

Τι ακριβώς ειπώθηκε στην Βουλή κατά την διάρκεια του καταιγισμού τροπολογιών που κατέθεσε η κυβέρνηση προφανώς λόγω των επερχόμενων εκλογών:
“Ήδη ο Εισηγητής μας ανακοίνωσε την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία σε αυτή τη φάση. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε και να νομιμοποιήσουμε και διά της συμμετοχής στην ψηφοφορία αυτή την κατάπτωση που σήμερα σε παρόξυνση έζησε το ελληνικό Κοινοβούλιο! Το έχουμε συνηθίσει, βέβαια, αλλά τόσο πολύ δεν έχει ξανασυμβεί. 
Να αναφέρω μόνο, κύριε Πρόεδρε, πολύ χαρακτηριστικά ότι ο Υπουργός έκανε δεκτή την τροπολογία με γενικό αριθμό 2154 και ειδικό αριθμό 308, που ρυθμίζει τα θέματα της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αυτό, έτσι όπως ρυθμίζεται, αφορά τις εκλογές που γίνονται αύριο το πρωί. Πριν πάει στο ΦΕΚ, θα έχουν αυτή τη ρύθμιση για να την εφαρμόσουν πρωθύστερα. 
Για να καταλάβετε, λοιπόν, έρχεται ο κ. Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας, και μας φέρνει την παραχώρηση της έκτασης στη Γλυφάδα για τις ανάγκες της ταφής των νεκρών, πολύ σοβαρά, αν και υπάρχει και η καύση και η συζήτηση για όλα αυτά κ.λπ., αλλά κανείς δεν ασχολείται. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Πείτε το έτσι. Να τους καίμε, δηλαδή, τους ανθρώπους;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Προσέξτε, όλα αυτά τα δακρύβρεκτα, όπως το «να σεβαστούμε τους νεκρούς», σε εμάς τα λέτε; Μα λέτε «να σεβαστούμε τους νεκρούς»! Αν είναι δυνατόν! 
Αυτή η έκταση ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Δεν υπάρχει απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, δεν υπάρχει συναίνεση και μάλιστα είναι δωρεάν. Δηλαδή, ο Υπουργός αποφασίζει να παραχωρεί εκτάσεις, έστω για καλό σκοπό. Τι είναι ο Υπουργός; Ιδιοκτησία του είναι; Το ξέρουμε ότι έχετε λογική ιδιοκτησίας του κράτους. 
Από εκεί και πέρα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει την επιχειρησιακή ευθύνη. Σας το είπαν προφορικά...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Το Γενικό Επιτελείο έχει την επιχειρησιακή ευθύνη του Μετοχικού Ταμείου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ. Να ολοκληρώσει ο κ. Δρίτσας και να προχωρήσουμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας έχει την επιχειρησιακή ευθύνη αυτής της περιοχής, γιατί εκεί είναι έκταση γύρω από το μοναδικό εργοστάσιο στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, αν το ξέρετε, κύριε Υπουργέ. Γνωρίζετε εάν είναι ή δεν είναι αυτή η έκταση στην προστατευόμενη ζώνη του Υμηττού; Δηλαδή, έτσι νομοθετείτε; Επειδή έρχονται εκλογές;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Καλά!
http://www.onalert.gr/stories/polemos-yetha-me-dritsa-gia-tin-paraxorisi-ektasis-tis-pa/39443

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου