Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ερντογάν καθιερώνει και οθωμανικό πληκτρολόγιο!

Image
Οθωμανικό ...πληκτρολόγιο και κοινό βιβλίο Ιστορίας του τουρκικού ...κόσμου, όπως λέει, , καθιερώνει η Τουρκία σπρώχνοντας τον οθωμανισμό και τον ισλαμισμό στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εμμονές του Ερντογάν!

Μία εταιρία, η Ar-Ge η οποία έχει ήδη παράξει 4.000 οθωμανικά πληκτρολόγια και έχοντας ήδη κατοχυρώσει και την πατέντα του προϊόντος, προβάλλεται με εγκωμιαστικό δημοσίευμα από το  τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο ''Το οθωμανικό πληκτρολόγιο συγκεντρώνει ενδιαφέρον''. Ο Διευθυντής της εταιρίας κ. Ali Yilmaz, δήλωσε στο Πρακτορείο   - που από προχθές ήδη πέρασε στα χέρια Συμβούλου του Ερνογάν! - ότι μαζί με το πληκτρολόγιο θα δωρίζεται και ένα CD και πρόσθεσε ότι ένα χρόνο πριν να προωθηθεί στην αγορά, η πρόταση της εταιρίας συγκεντρώνει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. ''Αυτό πηγάζει από την επιθυμία χρήσης των οθωμανικών στον κυβερνοχώρο'', σχολίασε ο κ. Yilmaz.

Όλα αυτά - προφανώς καθόλου τυχαία- σε μια στιγμή που ο σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης είναι να κάνει υποχρεωτικό μάθημα τα Οθωμανικά για την καλύτερη, λέει. κατανόηση του Ισλάμ... Ήδη η προσπάθεια αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Τουρκία ακόμα και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.
Από τους επικριτές της υποχρεωτικότητας της εκμάθησης της οθωμανικής γλώσσας επισημαίνονται ότι η θέση τους δεν έχει να κάνει με την επιστημονική ή  ερευνητική διάσταση του θέματος ή την ιστορική αντίστοιχη, στο πλαίσιο της Ακαδημαϊκής μελέτης . Σε αυτό που αντιδρούν είναι η χρήση αυτής για περισσότερη ισλαμοποιηση της εκπαίδευσης , όπως επιδιώκει ο Ερντογάν με βάση τα μεγαλομανή σχέδιά του.

Και ''κοινό βιβλίο Ιστορίας του τουρκικού κόσμου''!

Στην ίδια λογική μεγαλομανίας και ...μιας μορφής παντουρκισμού υπακούει και το σχέδιο για να μάθουν την ...τουρκική ιστορία όλα τα τουρκόφωνα κράτη. Το πρακτορείο Anadolu σε είδηση με τίτλο «Έτοιμο το κοινό βιβλίο Ιστορίας του τουρκικού κόσμου» αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας των Τουρκόφωνων Χωρών, κ. Ramil Hasanov έλαβε θετική απάντηση σχετικά με την πρόταση του ''κοινού βιβλίου ιστορίας'', το οποίο προορίζεται να διδαχθεί στις χώρες μέλη του Συμβουλίου. «Το Μάϊο, οι Υπουργοί πρόκειται να εγκρίνουν την τελική του μορφή. Μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, εκτιμούμε ότι από το 2016 το βιβλίο θα αρχίσει να διδάσκεται στην 8η τάξη''.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Συνεργασίας των Τουρκόφωνων Χωρών ιδρύθηκε το 2009, και συμμετέχουν η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τουρκμενιστάν. http://www.onalert.gr/stories/o-erdogan-kathieronei-kai-othomaniko-pliktrologio/39388

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου