Μετά από σφοδρές συγκρούσεις οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανάγκασαν τις ιρακινές δυνάμεις να υποχωρήσουν από πόλη Μπάιτζι, πλησίον του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας, δήλωσαν τοπικός αξιωματούχος και φύλαρχος. Στελέχη της αστυνομίας και μαχητές των δυνάμεων οι οποίες πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούσαν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές επί πέντε ημέρες, ωστόσο η έλλειψη υποστήριξης στο πεδίο και η έλλειψη πυρομαχικών στάθηκαν οι αιτίες για τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Μπάιτζι όπου προέλασαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε ο Σάαντ Ταχίρ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπάιτζι.
Προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις την περασμένη εβδομάδα, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι πολιτοφύλακες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους στάθμευσαν εντός των ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων και άφησαν τα μέλη της τοπικής αστυνομίας και τους μαχητές των σουνιτικών φυλών, οι οποίοι δεν είναι επαρκώς οπλισμένοι να υπερασπίζονται την πόλη.
«Κορυφαίοι αξιωματικοί διέταξαν τους στρατιώτες να εγκαταλείψουν την πόλη και να λάβουν θέσεις εντός του διυλιστηρίου, στο οποίο έχουν δώσει προτεραιότητα. Το γνώριζαν ότι το να παραμείνουν εντός του Μπάιτζι θα βοηθούσε το Ισλαμικό Κράτος να σύρει το στρατό σε έναν πόλεμο φθοράς» δήλωσε ένας ταγματάρχης του στρατού, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.http://armynews.gr/?p=28743