Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Υπόθεση Ρωμανού: "κράτος δολοφόνων" (Βίντεο)

 "Ότι έχω ιερό: Να περιφρονώ τις συνήθειες των πολλών, τη λογική του κράτους και την ηθική των συγγενών μου. Να αγαπώ με  πάθος τους κυνηγημένους, τους ανορθόδοξους και τους αναθεωρητές."
Μάνος Χατζηδάκις
Για 26η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός. Ο δικηγόρος του Φ. Ραγκούσης που τον επισκέφτηκε σήμερα στον θάλαμο που νοσηλεύετε, φόρεσε μάσκα για την αποφυγή μολύνσεων κάτι που αν συμβεί θα αποβεί μοιραίο όπως είπε για τον Ν. Ρωμανό.
Πριν λίγο οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης υπέγραψαν τροπολογία εγκρίνοντας δαπάνη για την «εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις  φοιτητών κρατουμένων και υποδίκων» κάτι που όμως αφήνει αδιάφορο τον νεολαίο αναρχικό απεργό πείνας, ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα του με συμπαραστάτες εκτός των άλλων και την οικογένεια του.
Ο πατέρας του Γιώργος δηλώνει: «Σαν άνθρωπος και σαν πατέρας θέλω να ζήσει το παιδί μου. Ο αγώνας του όμως είναι απόλυτα δίκαιος και του συμπαραστέκομαι όσο μπορώ».
Το απόγευμα κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του νοσοκομείου «Σωτηρία» για να ανακόψουν πορεία αντιεξουσιαστών στην λεωφόρο Μεσογείων, ενώ οι ενέργειες αλληλεγγύης, στον Ν. Ρωμανό, συνεχώς κλιμακώνονται.
Επίσης ένα κείμενο συμπαράστασης στον απεργό πείνας που έδωσαν στην δημοσιότητα εκπαιδευτικοί της πέμπτης ΕΛΜΕ Αθήνας κάνοντας λόγο για «κράτος δολοφόνων», προκάλεσε τις αντιδράσεις του τηλεβιβλιοπόλη.
Αναφέρει μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο κείμενο. «Ο έφηβος Νίκος, ο Νίκος Ρωμανός διάλεξε ένα προσωπικό τρόπο να συγκρουστεί με ένα κράτος δολοφόνων … Κράτησε ψηλά το κεφάλι αντιστάθηκε, έφτυσε στα μούτρα τους βασανιστές του και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους που φτάνουν μέχρι τον "αγωνιστή" Πρόεδρο της σημερινής "Δημοκρατίας" ..  Από τις 10 του Οκτώβρη ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο στοιχειώδες δικαίωμα στην μόρφωση .. Ετσι το κράτος δολοφόνων αποφάσισε έξι χρόνια, μετά την δολοφονία του φίλου του Αλέξη, να οδηγήσει και τον Νίκο σε θάνατο, απορρίπτοντας την αίτηση του» 
πηγη βαθυ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου