Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χυμός με ονομασία «Αίμα ρωσικών μωρών»… Παζάρια ενίσχυσης του φασιστικού στρατού στα σχολεία της Ουκρανίας

Επιμέλεια-μετάφραση: Γρηγόρης Τραγγανίδας 
Για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για το τι είδους καθεστώς χτίζεται καθημερινά στην Ουκρανία, η παρακάτω είδηση που «είδε» το φως της δημοσιότητας από υπεράνω πάσης υποψίας ουκρανικές ιστοσελίδες (http://nikolaev-city.net/10644/nikolaevskaya-gimnaziya-sobrala-bolee-5-tysgrn-na-pomoshch-armii) δεν αφήνει περιθώρια:
Στις 4 Δεκεμβρίου, η διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου της πόλης Νικολάγιεφ (νότια Ουκρανία) οργάνωσε παζάρι προϊόντων για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού που πολεμά στην – ονομαζόμενη από την κρατική προπαγάνδα – «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας.
Τα προϊόντα – μαρμελάδες, κουλουράκια κλπ – φτιάχτηκαν από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Τα πράγματα θα ήταν μόνο θλιβερά από τη στιγμή που βάζεις παιδιά να μαζέψουν λεφτά για την ουκρανική «κάλτσα του στρατιώτη» (άλλωστε ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Χάρισε ζεστασιά στο στρατιώτη»…) την ώρα που δολοφονούνται συνομήλικοί τους από τις στρατιωτικές και φασιστικές παραστρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος. Δυστυχώς όμως, είναι πολύ χειρότερα.

Διότι στα προϊόντα δόθηκαν ονόματα όπως «Τανκς προς τη Μόσχα» – για κουλουράκια – και το εφιαλτικό«Αίμα ρωσικών μωρών»… σε βάζο με χυμό!


Τα παραπάνω προϊόντα βραβεύτηκαν μάλιστα – φανταζόμαστε όχι μόνο για τη γεύση τους… – με «έπαθλα» ουκρανικές σημαίες με τις υπογραφές των επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ.

Ανάλογα παζάρια έγιναν και σε άλλα σχολεία της πόλης, ενώ πολλά είναι τα κρούσματα φασιστικής προπαγάνδας στην εκπαίδευση. Φυσικά, αυτή τη προπαγάνδα συνοδεύεται από άγριο αντικομμουνισμό και ανελέητο ξαναγράψιμο της ιστορίας με κριτήριο το εθνικιστικό μίσος.
10644-nikolaevskaya-gimnaziya-sobrala-bolee-5-tys.grn.na-pomoshch-armii_0
http://www.toperiodiko.gr/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%85%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου