Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ 27 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ 18.000 ΛΙΡΕΣ!
Η δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας από την 1η Ιανουαρίου 2015 δίνεται σε όσους συμπλήρωσαν το 27ο έτος της ηλικίας τους στις 31/12/2014 όπως ανακοίνωσε ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.Α. Νταβούτογλου. Ακόμα είπε πως όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους θα πρέπει να καταβάλουν 18.000 τουρκικές λίρες, λίγο παραπάνω απ ότι αναμενόταν. Αργότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την εξαγορά θητείας θα επωφεληθούν τόσο οι ανυπότακτοι, όσο και οι λιποτάκτες.
Όπως έχει αναφερθεί περίπου 600.000 νέοι στην Τουρκία περιμένουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας. Σε είδηση που είχε αναρτηθεί παλιότερα στην ιστοσελίδα του CNNTurk, αναφερόταν ότι η εξαγορά θητείας αποτέλεσε ελπίδα για την μερίδα αυτή της νεολαίας της χώρας.  Να σημειωθεί ότι και το 2012 τεράστια έσοδα είχαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το έκτακτο μέτρο εξαγοράς της θητείας που εφαρμόστηκε στη γειτονική χώρα κατά το Α΄εξάμηνο του έτους. Τότε  69.320 άτομα εξαγόρασαν τη θητεία τους και απέφεραν έσοδα ύψους 2 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών δηλαδή περίπου 900 εκατομμύρια Ευρώ! (με κόστος 17.000 λίρες). Οι Τούρκοι πολίτες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους έναντι περίπου 5.000 Ευρώ και υπηρετούν μόλις 3 εβδομάδες. Αυτό το μέτρο αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο στο τουρκικό δημόσιο.
Το παραπάνω μέτρο αποκαλύπτει την ταξικότητα των σύγχρονων στρατών των ανεπτυγμένων χωρών που ουσιαστικά απαλλάσσουν της υποχρεωτικής στράτευσης τους γόνους των ανώτερων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Διατηρώντας τη θητεία μόνο για τις κατώτερες κοινωνικές κατηγορίες είτε με τη μορφή της στρατιωτικής θητείας είτε με τη μορφή του επαγγελματικού στρατού, αφού οι φτωχοί «υποχρεώνονται» να γίνουν Μισθοφόροι! Μάλιστα, στην Τουρκία το συγκεκριμένο μέτρο θεωρήθηκε συνέπεια της αύξησης του πληθυσμού –άρα και της απόδοσης των κατατάξεων της νεολαίας, αλλά και των κυβερνητικών σχεδιασμών για αύξηση των μισθοφόρων σε Στρατό και Στρατοχωροφυλακή.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ 18, ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
Την ίδια περίοδο, στην απέναντι ακτή του Αιγαίου συνεχίζεται να παίζεται το γνωστό σήριαλ «του Εξ Ανατολάς Κινδύνου». Είναι ενδεικτικό ότι και στην παρουσίαση της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων εμμέσως πλην σαφώς τέθηκε ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας από τα Επιτελεία, εντύπωση που ενίσχυσαν οι γνωστοί εθνικιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι. Να θυμίσουμε ότι η ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή συνεχίζει να απαιτεί 18 μήνες στρατιωτική θητεία στην ηλικία των 18 χρόνων, για άνδρες και γυναίκες, βρίσκοντας στήριξη και από τον γνωστό για τις ακραίες και απαράδεκτες θέσεις του Φαήλο Κρανιδιώτη, προβαλλόμενο και ως σύμβουλο του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά. Μάλιστα, πρόσφατα οι πάντα ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου, επιχείρησαν να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της νεολαίας παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την Στράτευση των γυναικών, επιδιώκοντας την εξασφάλιση δωρεάν εργασίας χιλιάδων κοριτσιών, με δέλεαρ μπόνους-πόντους για μελλοντικούς διορισμούς.  
Ταυτόχρονα, διεξάγουν βίαιη καταδίωξη των αντιμιλιταριστών αγωνιστών και στρέφονται ενάντια σε όσους μεταναστεύουν εξαιτίας των οικονομικών-εργασιακών αδιεξόδων, επιβάλλοντας πρόστιμο 6000 ευρώ. Απειλώντας με ποινικές-φορολογικές συνέπειες, κατάσχεση καταθέσεων-μισθού-σπιτιού!      
Όλοι αυτοί βλέπουν την στρατεύσιμη νεολαία ως δούλο που χωρίς μισθό-ασφάλιση και δικαιώματα καλύπτει κάθε τρύπα του Δημοσίου. Οι φαντάροι γιατροί και φαρμακοποιοί στέλνονται να εργαστούν τσάμπα στα νησιά της άγονης γραμμής. Περίπου 6000 φαντάροι δουλεύουν για ένα 6μηνο στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να προσφέρονται δωρεάν διακοπές στους αξιωματικούς και τις οικογένειες τους. Σβήνουν φωτιές και κάνουν πυρασφάλεια, ανοίγουν δρόμους από τα χιόνια κλπ.
ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟ
Τώρα, που ταυτόχρονα η κυβέρνηση, η αστική δικαιοσύνη και η ναζιστική ακροδεξιά, μαζί με τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά ΜΜΕ επιτίθενται σε όλες τις εκφράσεις του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος, πρέπει να προτάξουμε έναν ενωτικό και αγωνιστικό βηματισμό. Απαιτώντας: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Μείωση της στρατιωτικής θητείας τώρα. Σεβασμό των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Ικανοποίηση όλων των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων των στρατευμένων. Να συμβάλλουμε στην ένταση της αμφισβήτησης και της συλλογικής διεκδίκησης. Δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων σε κάθε στρατόπεδο. Ενισχύοντας το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.  Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ. Να τερματιστούν αμέσως όλες οι διώξεις, οι ποινές φυλάκισης, τα πρόστιμα και οι διακρίσεις εις βάρος των αντιρρησιών συνείδησης και των συναγωνιστών που βρίσκονται στο στόχαστρο της αστικής δικαιοσύνης. Να καταργηθούν τώρα τα Χαράτσια όλων όσων Αρνούνται τον αστικό Στρατό και τις ασκήσεις Έφεδρων.
Δε θα αναλάβουμε εμείς το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών. Δεν είμαστε εμείς οι ένοπλοι φρουροί της Ευρώπης Φρούριο, οι εκτελεστές των κυβερνήσεων που πνίγουν μετανάστες-πρόσφυγες στο Αιγαίο και τους κομματιάζουν στις νάρκες του Έβρου. Να δοθεί τώρα Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη. Ελεύθερη διακίνηση στα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των εμφύλιων σπαραγμών. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Να κλείσουν τώρα οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής, τμήματα του βαθέως ελληνικού κράτους. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.   
Ανάπτυξη εργατικών αγώνων για την ανατροπή των κυβερνήσεων και των πολιτικών που μας μετατρέπουν σε δούλους του 21ου αιώνα, στρέφοντας ενάντια μας την κρατική τρομοκρατία, χρησιμοποιώντας μας ως κρέας στα κανόνια των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ           
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

3 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα υπάρχει εξαγορά της στρατιωτικής θητείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι πρεπει να πας 35-40 χρονων (δεν θυμαμε η 35 η 40) και πληρωνεις 800ευρω το μηνα για οσους μηνες θα πηγενες φανταρος.. (δν θυμαμε ακριβως τα νουμερα μην σε παρω στο λαιμο μου.. παντως ο κολητος μου που παρουσιαστηκε αεροπορια την πρωτη μερα μου ειπε ηταν ενας που πηγε απλα για να παρει το απολυτηριο επειδη εξαγορασε την θητεια.. και αυτος τον εβλεπε πρωτη μερα ολο ζηλια

      Διαγραφή