Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σκηνές…Όργουελ στο κέντρο της Αθήνας

B4Mf-kXIUAAFv-z.jpg-largeΞεφεύγει από κάθε φαντασία η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μετά τις οδομαχίες των δυνάμεων των ΜΑΤ και των διαδηλωτών που μετείχαν στην πορεία, φόρο τιμής, στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και μία ακόμη έκφραση συμπαράσταση και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.
Οι φωτογραφίες , που αναρτήσθηκαν από https://twitter.com/kinimatini  καταδεικνύουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, ότι το κέντρο της Αθήνας ζούσε εικόνες από μία άλλη εποχή που παραμέμπουν σε σκηνές από τον …Όργουελ.
B4MjF0PCMAA_GEu
B4Mf-kXIUAAFv-z.jpg-large
B4MknEmCcAAOcrx.jpg-large
B4MnyQbIUAA9MQ0
B4MnyQCIQAAkiLG

Επίθεση δέχτηκε πριν λίγο η είσοδος της κατάληψης στη ΓΣΕΕ από δυνάμεις της αστυνομίας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και 1 προσαγωγή, ενω σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο υπάρχουν 15 τραυματίες.
Οι οδομαχίες των δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών που μετείχαν στην πορεία για το Αλέξη Γρηγορόπουλο ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7:40 το βράδι στο κέντρο της Αθήνας. Ενταση υπήρχε καθ΄όλη τη διάρκεια του απογεύματος με τον κλέφτοπόλεμο των δυνάμεων ασφαλείας και αντιεξουσιαστών γύρω από το Πολυτεχνείο. Τα επεισόδια πήραν μεγάλες διαστάσεις κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο, στην οδό Στουρνάρη και τα Εξάρχεια.  Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. «Λιανίστε τους», η εντολή αξιωματικού της αστυνομίας όπως την άκουσε ρεπόρτερ του Κόκκινο 105,5, που επίσης αναφέρει συνεχείς προκλήσεις από τους αστυνομικούς και ασφαλίτες που ελέγχουν όποιον κινείται στην Πατησίων.
Μολότοφ στα αποκλεισμένα Εξάρχεια και χημικά. Φωτιές σε κάδους και καταστροφές.  Η ΕΛ.ΑΣ μεταφέρε στην περιοχή ακόμη και τις «αύρες», οι οποίες, αν και κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες, ρίχνουν νερό. Δεκάδες οι προσαγωγές, ακόμη και μικρών παιδιών που δεν είχαν καμμία σχέση με τα επεισόδια
fwtia_3
fwtia1_0
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί και η πλατεία Ομονοίας. Η Αστυνομία χρησιμοποιεί και τις αντλίες νερού. Δακρυγόνα, κρότου λάψης και μολότοφ. Σκηνικό μάχης με δεκάδες προσαγωγές. Ομάδες της ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ σκορπούν το πανικό στο κέντρο της Αθήνας. Φωτιά ξέσπασε και σε διαμέρισμα της οδού Οικονόμου στα Εξάρχεια. Οδομαχίες στους δρόμους της περιοχής. πρωτοφανής η «συμπεριφορά» της Αστυνομίας. Μπουλούκι με πάνω από 40 αστυνομικούς με πολιτικά  ανεβοκατέβαινε τη Σταδίου προς την Κάνιγγος, σε σχηματισμό μπλοκ πορείας. Συνοδεύονταν από 3 πολιτικές μοτοσυκλέτες, ενώ πολλοί είχαν ακουστικά ενδοσυνεννόησης.
Γύρω στις 20:30 το βράδι η  αστυνομία επιτέθηκε ξαφνικά με τις 2 αύρες στον κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος στην Ομόνοια, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Η επίθεση με τα υδροβόλα συνοδεύτηκε από επίθεση των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ, σπρώχνοντας τον κόσμο στο μετρό, στο οποίο κατέβηκαν ακολουθώντας τους και διμοιρίες των ΜΑΤ και στα γύρω στενά.
B4MSBpqIgAEktJK
Μετά τα επεισόδια τ΄απόγευμα, νέα επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη έξω από το Εργατικό Κέντρο που είναι υπό κατάληψη.
B4L1Eo4CEAAqRp6
Η πορεία από τα Προπύλαια κατευθύνθηκε  στο Σύνταγμα με στόχο να καταλήξει στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το ραντεβού ήταν για για τις 9.30, όπως κάθε χρόνο, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος. Στο τόπο της δολοφονίας νωρίτερα σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι, ιδίως νεαρά παιδιά, στέκονταν μπροστά στο μνημείο για τον Αλέξη, μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή.
Η πορεία  πέρασε  μπροστά από   τους Σύριους πρόσφυγες, την Βουλή και κατευθύνθηκε εκ νέου στα Προπύλαια. Η πορεία ήταν  από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία μόλις η πορεία πέρασε από το Σύνταγμα, φαίνεται πως πήραν  έκταση. Πολλοί διαδηλωτές κατεβηκαν και στην Ερμού. Ακούγονται σποραδικά δακρυγόνα, κρότου λάμψης και σπασίματα. Στο κάτω μέρος της Πλ. Συντάγματος η πορεία, καθώς η Β. Γεωργίου είναι κλειστή από ΜΑΤ. Μολότοφ στην πλατεία Συντάγματος.
http://www.hitandrun.gr/apsimachies-mat-antiexousiaston-giro-apo-politechnio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου