Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Στη μνήμη των παιδιών του Πακιστάν

Μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε σχολείο στο Πακιστάν και σκότωσε πάνω από 100 παιδάκια. 100 ΠΑΙΔΙΑ! Τι σόι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;

Οι εξτρεμιστές βλέπουν το σχολείο ως εμπόδιο για τον προσηλυτισμό και τη στρατολόγηση νέων παιδιών. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο το καλύτερο αντίδοτο για τη φτώχεια, είναι και μια απ’τις καλύτερες αντιτρομοκρατικές τακτικές – βοηθάει τα νέα παιδιά να ξεφύγουν απ’την απελπισία δίνοντάς τους ευκαιρίες. Ας απαντήσουμε λοιπόν σ’ αυτή την τραγωδία μ’ένα μαζικό, παγκόσμιο κάλεσμα για να χτίσουμε σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου. 

Οι κυβερνήσεις μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι το 2015 θα έδιναν την ευκαιρία σε κάθε παιδί να πάει στο σχολείο. Ας υλοποιήσουμε αυτή την υπόσχεση ξεκινώντας απ΄το Πακιστάν και στη συνέχεια πιέζοντας κι άλλες χώρες – πάρε μέρος στην εκστρατεία για να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών που δολοφονήθηκαν στο Peshawar. Ο Γκόρντον Μπράουν, Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, θα παραδώσει τις υπογραφές μας αυτοπροσώπως στον πρωθυπουργό του Πακιστάν, καθώς και σε ηγέτες που έχουν τη δύναμη να κάνουν πραγματικότητα την οικουμενική εκπαίδευση. 

Προς τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν, τις δωρήτριες χώρες και τους παγκόσμιους ηγέτες:

Στη μνήμη των 132 δολοφονημένων παιδιών στο Peshawar, ως νέοι άνθρωποι, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες απ’όλο τον κόσμο κάνουμε έκκληση στις κυβερνήσεις μας να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν στα Ηνωμένα Έθνη το 2000 και να διασφαλίσουν ότι όλα τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε σχολείο, θα αποκτήσουν δικαίωμα στην εκπαίδευση πριν το τέλος του 2015. Ορθώνουμε το ανάστημά μας για να συντρίψουμε τα εμπόδια που αποτρέπουν μικρά κορίτσια και αγόρια να πηγαίνουν σχολείο όπως η καταναγκαστική εργασία, ο πρώιμος γάμος, οι διαμάχες, οι επιθέσεις σε σχολεία, η εκμετάλλευση κι οι διακρίσεις. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση και στην πραγμάτωση των ονείρων τους. Είμαστε το #UpForSchool.
https://secure.avaaz.org/el/honour_peshawar_children/?ddddtbb 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου