Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ;

Το Anadolu λέει ότι οι διασώστες στο Norman Atlantic έσωζαν μόνο Έλληνες και Ιταλούς"!

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Τουρκάλα διασωθείσα ισχυρίζεται ότι οι διασώστες έσωζαν πρώτα Ιταλούς και Ελληνες- μάλιστα τον ισχυρισμό αυτό κάνει κεντρικό σημείο του ρεπορτάζ του το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu με τον τίτλο «Πρώτα έσωσαν τους δικούς τους πολίτες»!
Την ίδια ώρα - και ενώ όλοι όλοι οι διασωθέντες ήταν τότε μόλις 100-110, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωνε από το Καζακσταν ότι είχαν ήδη διασωθεί 12 Τούρκοι - από τους 53 ή 54συνολικά!
Συγκεκριμένα το Anadolu γράφει ότι η κ. Aylin Akamac που ήταν από τους Τούρκους επιβάτες, σε δηλώσεις της στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu αξιολόγησε τα όσα βιώθηκαν ως «ένα μεγάλο σκάνδαλο» και ότι, κατά τις εργασίες διάσωσης, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχε καμία οργάνωση. 
Η κ. Akamac υποστήριξε ότι τα ελληνικά και ιταλικά συνεργεία διάσωσης έσωσαν πρώτα τους δικούς τους πολίτες. Επίσης, είπε ότι οι νεαροί στρατιώτες διεσώθησαν πριν από τις γυναίκες και τα παιδιά και πρόσθεσε ''Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν και δεν υπήρχε κύμα, μας είχαν και περιμέναμε. Το σχοινί, που είχαν δέσει στην προσπάθεια να μας τραβήξουν με ρυμουλκό, κόπηκε 3 φορές και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Να μην τύχει ποτέ κάτι τέτοιο σε κανένα''
. Η ίδια είπε ότι στο φέριμποτ υπήρχαν μόνο τρεις διασωστικές λέμβοι και τόνισε «Ήταν σαν την ταινία του Τιτανικού. Την πυρκαγιά την αντελήφθησαν οι επιβάτες και οι πρώτοι που βγήκαν επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους. Εμάς μας κάθισαν κάτω και είχαμε γίνει μούσκεμα μέχρι το γόνατο από τα νερά που έριχναν για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Είχαν παγώσει τα πόδια μας. Οι άνθρωποι για να ζεσταθούν αναγκάστηκαν να πλησιάσουν στη φωτιά. Μας είχαν και περιμέναμε επί ώρες. Ο σύζυγός μου είναι ακόμη στο φέριμποτ και ανησυχώ πολύ για την υγεία του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Anadolu, μέχρι την στιγμή που έκανε την ανταπόκρισή του είχαν διασωθεί από το φέριμποτ 289 άτομα, εκ των οποίων οι 3 Τούρκοι, οι 5 Ιταλοί, οι 25 Έλληνες και οι 2 λέγεται ότι είναι Αφγανοί.Επίσης αναφέρει ότι - μέχρι τότε- 49 άτομα οδηγήθηκαν στο λιμάνι στο Πρίντεζι. Λέγεται ότι από τους ευρισκόμενους 53 Τούρκους πολίτες στο φέριμποτ διεσώθησαν μέχρι στιγμής οι 9, εκ των οποίων οι 3 γυναίκες και οι 6 άνδρες. 
Ταυτόχρονα το ίδιο πρακτορείο είχε δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Τσαβούσογλου, (στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του από το Καζακστάν) ότι συνολικά 13 Τούρκοι είχαν, μέχρι εκείνη την στιγμή, διασωθεί από το πλοίο Norman Atlantic.

Αλλά και ό έντυπος τουρκικός τύπος δίνει σήμερα ευρεία δημοσιότητα στο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αδριατική, με τίτλους, όπως «24 ώρες κόλασης», «Φρίκη στην περιοδεία της Πρωτοχρονιάς» «3 τραγωδίες την τελευταία Κυριακή του έτους» , «Ημέρα συμφοράς στον κόσμο». Οι εφημερίδες προβάλλουν στις πρώτες σελίδες τα δυστυχήματα που έγιναν στη θάλασσα. 

Βούλιαξε και τουρκικό πλοίο στην Ραβένα

Σε όλες τις εφημερίδες τονίζεται επίσης ότι και το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου Gokbel,της εταιρίας Cetinkaya συγκρούσθηκε στην έξοδο του λιμένα της Ραβένα της Ιταλίας και βυθίστηκε εντός 10 λεπτών Από το 11μελές τουρκικό πλήρωμα οι δυο έχασαν τη ζωή τους, οι 4 αγνοούνται και διεσώθησαν οι 5.
http://www.onalert.gr/stories/to-anadolou-leei-oti-oi-diasostes-sto-norman-atlantic/39648

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου