Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Νέες επιθέσεις του ΡΚΚ - Οκτώ Τούρκοι τραυματίες

Image

Ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες, της στρατοχωροφυλακής, τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι στρατιώτες επέβαιναν σε όχημα, το οποίο ανατινάχθηκε από τη νάρκη, η οποία είχε τοποθετηθεί στον δρόμο. 

Οι επτά επέβαιναν σε θωρακισμένο όχημα, το οποίο, παρόλα αυτά,σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς. Την ίδια ώρα άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε στην πόλη Λίσε, στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, από πυρά αγνώστων, προφανώς Κούρδων. 
Τα συμβάντα αυτά έλαβαν χώρα την ώρα που Κούρδοι και Τούρκοι, υποτίθεται, ότι συζητούν για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού και την ώρα που κορυφαίος Κούρδος αξιωματούχος βρίσκεται στη Μόσχα, έχοντας επαφές με τη ρωσική ηγεσία. 

Παρά την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κουρδικού, που έχει κηρύξει η τουρκική κυβέρνηση, για την ώρα ουσιαστικός διάλογος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες άλλωστε, έχουν εξορισμού διαφορετικές επιδιώξεις. 

Οι Κούρδοι, πραγματοποιούν, επιθέσεις κατά των Τούρκων, θέλοντας να πιέσουν την τουρκική πλευρά, να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα προς την έναρξη του διαλόγου. 

Πηγή: Hurriyet
Μετάφραση-επιμέλεια; On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου