Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Luftwaffe: Δεν είναι προκλητικοί οι Ρώσοι πιλότοι στη Βαλτική

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι οι Ρώσοι πιλότοι είναι προκλητικοί όταν συναντούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη προβαίνουν Γερμανοί πιλότοι, οι οποίοι καλούνται να απογειωθούν επιβαίνοντας στα EF-2000 Typhoon που σταθμεύουν στις Βαλτικές Δημοκρατίες στο πλαίσιο της αποστολής επιτήρησης του εναέριου χώρου τους που έχει αναληφθεί από το ΝΑΤΟ.

Οι αναφορές των Γερμανών πιλότων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Εσθονία και την αεροπορική βάση «Amari», διαψεύδουν κατηγορηματικά όσους, εντός ή εκτός Ελλάδας… κηρύσσουν τον πόλεμο σε κάθε ευκαιρία, προφανώς διότι με κάποιον τρόπο εξαρτούν συμφέροντα από ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη.

Η στάση αυτή των Γερμανών προκαλεί βέβαια ερωτήματα, αφού είναι πολύ πρόσφατες σχετικές δηλώσεις ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων, αλλά και ηγετών κρατών-μελών της Συμμαχίας. Αυτό που υφίσταται, είναι μια αυξημένη αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή.
Η Γερμανία έχει στείλει στην Εσθονία τέσσερα μαχητικά του τύπου, ενώ άλλα δύο βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ώστε να αναχωρήσουν για την Εσθονία εάν οτιδήποτε συμβεί, εντός 96 ωρών.
Στην Εσθονία βρίσκονται μαζί με άλλα τέσσερα F-16 Fighting Falcon (Lockheed Martin) της πορτογαλικής Αεροπορίας, ενώ στη χώρα βρίσκονται και τέσσερα CF-18 Hornet της αμερικανικής Boeing.http://www.defence-point.gr/news/?p=119258

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου