Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ 4.ΟΟ Π.Μ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ SUPER PUMA ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΤΙΣ 15.00 Μ.Μ.

ΓΙΑTI AYTH H ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ONALERT.GR  28.12.2014 | 15:24
Image
Στην μάχη της διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του Norman Atlantic ρίχνεται αυτή την ώρα το πρώτο ελληνικό Super Puma. Θα ακολουθήσουν σύντομα ένα ακόμη Super Puma και δυο Sea Hawk του ΠΝ αναμένουν με αναμμένες τις μηχανές εντολή απογείωσης.
Τα ελληνικά ελικόπτερα μαζί με τα ιταλικά θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες στα παραπλέοντα πλοία. Κάθε ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει από δύο έως τέσσερα άτομα. Και ο χρόνος κάθε μεταφοράς υπολογίζεται σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο. Διαδικασία χρονοβόρα μεν αλλα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Μέχρι στιγμής οι Ιταλοί έχουν μεταφέρει 14 επιβάτες. Και τώρα θα έχουν και την συνδρομή των τεσσάρων ελικοπτέρων από την Ελλάδα.
Τα ελικόπτερα του ΠΝ Sea Hawk ουσιαστικά μετασταθμεύουν στο σύνολό τους στην Κέρκυρα. Στην βάση ελικοπτέρων στο Κοτρώνι, τουλάχιστον άλλα δύο ελικόπτερα είναι έτοιμα να πετάξουν για το αεροδόμιο της Κέρκυρας απ΄ όπου και θα επιχειρούν. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την επιχείρηση διάσωσης και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν όλα τα ελικόπτερα που μπορούν να πετάξουν νύχτα.

Δώδεκα επιβάτες έχει σώσει μέχρι στιγμής το Super Puma της Πολεμική Αεροπορίας

28.12.2014 | 17:27

ImageΔώδεκα επιβάτες, 10 Έλληνες και δύο Ουκρανούς έχει διασώσει μέχρι στιγμής το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Με αντίξοες καιρικές συνθήκες αν και λίγο καλύτερες απ΄αυτές που επικρατούσαν το πρωί, το πληρωμα του Super Puma με δύο αποστολές μετέφερε τους 12 επιβάτες σε παραπλέοντα πλοία.
Το Super Puma πετά προς το Λέτσε της Ιταλίας για ανεφοδιασμό και θα επιστρέψει για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις. 
Το σκοτάδι που ήδη έχει πέσει στην περιοχή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τα πληρώματα των ελικοπτέρων που έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά κι έχουν εμπειρίες από νυχτερινές πτήσεις. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο αν ο καιρός επιδεινωθεί και οι άνεμοι αρχίσουν να πνέουν με ένταση 10 και 11 μποφόρ όπως το πρωί.
 Οι διασωθέντες μέχρι πριν από λίγο είχαν φθάσει τους 140. Υπάρχουν ακόμη πολλοί μέχρι να φθάσουμε στους 478.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου