Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

"Χούντα" Ερντογάν- Συλλήψεις δημοσιογράφων για αναρτήσεις στο twitter


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
ImageΥπό κράτηση τέθηκαν σήμερα δυο δημοσιογράφοι στην Τουρκία για αναρτήσεις τους στο Twitter! Συγκεκριμένα, υπό κράτηση τέθηκε η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια κ. Sedef Kabas, μετά την ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter, με την οποία καλούσε τους πολίτες να μην ξεχάσουν το όνομα του δικαστή, που αποφάσισε να μην προχωρήσει τη διαδικασία για την υπόθεση διαφθοράς της 17ης Δεκέμβρη, στην οποία εμπλέκονται πρώην Υπουργοί.  Η Kabas τέθηκε υπό κράτηση μετά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της όπου κατασχέθηκαν ο υπολογιστής και το κινητό της τηλέφωνο. 
Επίσης, υπό κράτηση τέθηκε και ο δημοσιογράφος κ. Mehmet Baransu, με την κατηγορία ότι ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter σχόλια εναντίον του Συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Erdogan, κ. Mustafa Varank!
Πριν μόλις λίγες ημέρες  είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί  στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας με την κατηγορία της προσβολής σε βάρος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένας 16 χρονος μαθητής.που τελικα αφεθηκε αφέθηκε ελεύθερος, μετά την προσφυγή που άσκησαν οι συνήγοροί του.Ο νεαρός, που είναι μέλος ενός αριστερού κινήματος, κατηγορήθηκε από τη δικαιοσύνη ότι κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Ερντογάν λέγοντας ότι είναι "ο αρχηγός της ληστείας, της δωροληψίας και της διαφθοράς". Συνελήφθη στο σχολείο του και παραπέμφθηκε σε δικαστήριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και ο δικηγόρος του υπενθύμισε ότι οι κατηγορίες αυτές επαναλαμβάνονται ελεύθερα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν εμπόδισε την προφυλάκισή του.
Η σύλληψή του Μεχμέτ Εμίν Αλτουνσές προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε την "φασιστική παρεκτροπή" της κυβέρνησης, ζητώντας ταυτοχρόνως να αρθούν οι περιορισμοί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ένας ανήλικος στην Τουρκία με αυτήν την κατηγορία.
Πριν λίγες ημέρες πάλι στην ημερήσια διάταξη στην Τουρκία ήταν το ιντερνετ : προωθείται ρύθμιση με την οποία δίδεται στην κυβέρνηση αρμοδιότητα παρεμπόδισης της πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet) εντός 4 ωρών για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια και την δημόσια τάξη, χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση!http://www.onalert.gr/stories/xounta-tourkia-erdogan-syllipseis-dimosiografon/39670

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου