Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

30η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟRADIO ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

Το Σαββάτο 28-6-2014 στις 23.05 μ.μ.
Image
Θέμα: οι περικοπές και η ιδιωτικοποίηση της μετακίνησης
ως μια ακόμη μορφή του OUTSOURCING στις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπηρεσιακά Λεωφορεία γιοκ για το ΠΝ που δίνει 72000 για την μεταφορά του προσωπικού του Σκαραμαγκά

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Ο πόλεμος της αφίσας στον Α' Παγκόσμιο (εικόνες)

Σαν σήμερα, πριν από 100 χρόνια, στις 28 Ιουνίου του 1914, ο Αρχιδούκας της Αυστρίας Φραγκίσκος Φερδινάνδος δολοφονείται στο Σεράγεβο από το Σέρβο φοιτητή Γκαβρίλο Πρίντσιπ. 

Οικογένεια Κεφαλογιάννη: Σόι πάει το βασίλειο

KENTRIKI
Στο μικροσκόπιο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το παρελθόν της οικογένειας Κεφαλογιάννη ύστερα από τη χυδαία επίθεση που πραγματοποίησε ο Μ.Κεφαλογιάννης εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγου, Γ.Κατρούγκαλου ο οποίος τον κατηγόρησε για διαπλοκή.

Μηνιγγίτιδα στo 96 ΤΥΠΕΘ της Χίου

Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστή. Ο συνδυασμός οδυνηρών περικοπών που έχουν ως αποτέλεσμα τους τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, η οικτρή κατάσταση του Υγειονομικού, η απάνθρωπη καταπόνηση των φαντάρων που υφίστανται τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση και διατάζονται να υπερβάλλουν για να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η ρουσφετολογική εξάπλωση εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και η μεταφορά χιλιάδων στρατευμένων ως υπηρετών σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, είναι εκρηκτικός. Και τα εφιαλτικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ υφίστανται τα μόνιμα θύματα, οι συνάδελφοι φαντάροι.

‘Shall I tell you? I was a Zionist till I was 64. Can you believe it?’

Flyer for June 26 demonstration
Yesterday there was a demonstration in Union Square, New York, to protest the Israeli “rampage” in the West Bank. Several demonstrators held up the names of Palestinians killed or critically injured by Israeli soldiers during the raids. One of the organizers of the demonstration was an Israeli-American named Tzvia Thier. I interview her as she passed out flyers, above.
It’s a long video, but Thier is a candid and passionate person and I urge you to watch segments of her comments: particularly her revelations about Zionism manipulating Jews at 3:30 and 6:45, and the incredible statement at 8:20 or so that until she joined the Sheikh Jarrah demos in 2008, at age 64, she’d never met a Palestinian as a human being.

ΖΗΤΩ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ!!! ΖΗΤΩ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!!! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

Πώς έγραψε σε όλα «20» η Α΄ Λυκείου μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας
pws-egrapse-se-ola-20-h-a-lykeioy-megaloy-idiwtikoy-sxoleioy-ths-athhnas

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/365174/pws-egrapse-se-ola-20-h-a-lykeioy-megaloy-idiwtikoy-sxoleioy-ths-athhnas#ixzz35uhovtms 
Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Τα υποβρύχια γέρνουν επικίνδυνα… στην αγκαλιά του Βενιζέλου

Unfollow_cover_24-corr-661x1024Σημείωση: Στις 4 Ιουνίου η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου έκλεισε την Βουλή, ημερομηνία κατά την οποία παρελήφθη η δικογραφία που απέστειλαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου, όπου προέκυψαν στοιχεία από την προκαταρτική εξέταση περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Εάν η Βουλή δεν έκλεινε, η υπόθεση δεν θα είχε παραγραφεί και θα υπήρχε η δυνατότητα με τις υπογραφές 30 βουλευτών να κατατεθεί αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας αναλυτικό ρεπορτάζ από το τεύχος 24 (Δεκέμβριος 2013) για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπεριφέρεται σαν πληγωμένο λιοντάριόταν ακούει τη λέξη «υποβρύχια». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, με την ανοχή της ΝΔ παλιότερα και τη συνδρομή της σήμερα, έχουν μεριμνήσει ώστε το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει περίπου 2,3 δισ.ευρώ, από τα 3,3 που θα κοστίσουν συνολικα, για έξι νέα υποβρύχια τύπου Τ-214 και για τον εκσυγχρονισμό ενός ακόμη παλαιότερου, τύπου Τ-209, ενώ έχουν παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής», που γέρνει, βλέπουν άλλα τρία να σαπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν παραγγείλει ακόμη δύο που κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει η κατασκευή τους και περιμένουν υπομονετικά την ανακατασκευή ενός ακόμη…  Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου - UNFOLLOW 24  (Δεκέμβριος 2013)

Τα επίσημα στοιχεία για τους Τούρκους μαχητές της ISIL…

Μπορεί η τουρκική κυβέρνηση να διαψεύδει αναφορές που θέλουν περί τους 3.000 Τούρκους πολίτες να πολεμούν με τη σουνιτική ισλαμιστική τρομοκρατική – εγκληματική οργάνωση ISIL στη Συρία, τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά, αφού συνήθως είναι μετριοπαθή…

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», 163 άτομα κατέφυγαν στις τουρκικές αρχές και δήλωσαν ότι συγγενείς τους πολεμούν στη Συρία με την ISIL (Islamic State in Iraq and the Levant). Σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ο αριθμός των Τούρκων μαχητών κυμαίνεται μεταξύ 600 και 700 ατόμων. Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι πολεμούν στη Συρία (προφανώς και το Ιράκ, μην κοροϊδευόμαστε…) αφού πέρασαν πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης στη συριακή πλευρά των συνόρων. Εμφανής κι εδώ η έμμεση προσπάθεια διάψευσης της ύπαρξης στρατοπέδων εκπαίδευσης στην Τουρκία, όπως έχει καταγγελθεί. Από τους Τούρκους μαχητές, εφτά φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί, οι οποίοι και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Γιατί η Τουρκία έχει καταστεί πλέον στόχος στη Λιβύη;

Η κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη και η ομηρία δεκάδων μελών του προσωπικού του, όπως και Τούρκων οδηγών φορτηγών, από το ISIS, συνιστά την πλέον δραματική επίθεση που έγινε ποτέ εναντίον τουρκικής διπλωματικής αποστολής και Τούρκων πολιτών. Δυστυχώς, τουρκικές αποστολές και τούρκοι υπήκοοι γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχος. Το τελευταίο συμβάν το έχουμε στη Λιβύη, όταν σε 250 Τούρκους, που εργάζονται εκεί, δόθηκε τελεσίγραφο 48 ωρών να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Του Sami Kohen, «Millyet.com.tr», 26/6/2014 Μετάφραση: Σ. Δημόπουλος

Ήττα για τη Ρωσία η υπογραφή συμφωνίας Ουκρανίας-ΕΕ ή όχι;

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου και πολιτικής συνεργασίας με την ΕΕ υπέγραψε η Ουκρανία. Την συμφωνία υπέγραψε στις Βρυξέλλες ο νέος Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροτσένκο. Η μη υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας από τον πρώην πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, υπενθυμίζεται, ότι υπήρξε η αφορμή για το ξέσπασμα των αιματηρών διαδηλώσεων στην Ουκρανία, που είχαν ως αποτέλεσμα την έκπτωση του Γιανουκόβιτς από το αξίωμά του, την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την, έως σήμερα συνεχιζόμενη, εξέγερση των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία, λόγω ακριβώς της αντίθεσης της Ρωσίας στην σύσφιξη των σχέσεων της Ουκρανίας και την ΕΕ. Των Μιχαήλ Βασιλείου & Παντελή Καρύκα

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑΝΚΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ!

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα κοντά στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.


«Οι σοροί δύο μαρτύρων που σκοτώθηκαν από μια σιωνιστική επιδρομή εναντίον ενός αυτοκινήτου έφτασαν στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας», δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στη Γάζα. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον του καταυλισμού προσφύγων στο Σάτι κοντά στο σπίτι του Χανίγε, όπως επεσήμαναν αυτόπτες μάρτυρες.

Αυξήθηκαν απότομα οι άνθρωποι που διαφεύγουν από την ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες

Αυξήθηκαν απότομα οι άνθρωποι που διαφεύγουν από την ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες
Περίπου 16.400 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία, πολλοί επικαλούμενοι μια επιδείνωση της κατάστασης και φόβους ότι θα πέσουν θύματα απαγωγής, με αποτέλεσμα οι εκτοπισμένοι να φθάσουν στη χώρα τους 54.400, ενώ 110.000 άλλοι προτίμησαν να διαφύγουν προς τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μπόρχες:Ποδόσφαιρο και εθνικισμός

Γιατί ο Μπόρχες μισούσε το ποδόσφαιρο;


Με την πρώτη ματιά, η εχθρότητα του Αργεντίνου συγγραφέα απέναντι στην “στρογγυλή θεά” φαίνεται να προσομοιάζει στην στάση του σημερινού τυπικού ατόμου που μισεί το ποδόσφαιρο, και του οποίου βαριεστημένες ειρωνείες επαναλαμβάνονται σαν ρεφρέν: “το ποδόσφαιρο είναι βαρετό”, “υπάρχουν τόσες ισοπαλίες”, δεν αντέχω τους ψεύτικους τραυματισμούς”.

Ο Δ. Μελισσανίδης αυτοαποκαλύπτεται

To ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας του Αegean Marine Petroleum Inc, που υποβλήθηκε για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2006, εξιστορεί με λεπτομέρειες όλες τις δικαστικές περιπέτειες του επιχειρηματία. Το κυριότερο: Αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ελέγχει την Aegean Oil, κάτι που ανατρέπει το επιχείρημα της αγωγής του κατά του Unfollow που εκδικάζεται την Τρίτη 25/2, και ότι ο ίδιος έχει ξανακατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια απειλή άσκησης βίας.

Ο Δ. Μελισσανίδης αυτοαποκαλύπτεται

Νικόλας Λεοντόπουλος

To ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας του Αegean Marine Petroleum Inc, που υποβλήθηκε για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2006, εξιστορεί με λεπτομέρειες όλες τις δικαστικές περιπέτειες του επιχειρηματία. Το κυριότερο: Αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ελέγχει την Aegean Oil, κάτι που ανατρέπει το επιχείρημα της αγωγής του κατά του Unfollow που εκδικάζεται την Τρίτη 25/2, και ότι ο ίδιος έχει ξανακατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια απειλή άσκησης βίας.

Το Δίκτυο 21 αφού ανέλαβε και διέλυσε το ΕΚΕΒΙ, κερνάει 3ημρο σε 5στερο ξενοδοχείο στην Χαλκιδική!


Ο εικονιζόμενος κύριος ονομάζεται Χριστόφορος Γιαλλουρίδης, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ.του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, υπό τη σκέπη του οποίου πέρασε τον περασμένο Ιανουάριο το ΕΚΕΒΙ, με όλες τις αρμοδιότητές του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε συνεδρίαση τότε, όπως διαβάσαμε στην "Αυγή"

Οι φυλακές τύπου Γ.

fylakes_banΤο νέο σχέδιο νόμου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας εισάγει ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων σε τρεις τύπους (Α, Β, Γ). Στην ειδική κατηγορία τύπου Γ θα ανήκουν όλοι οι φυλακισμένοι που κατηγορούνται για ληστεία ή εκβίαση στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης (αρθρο 187 ΠΚ), οι πολιτικοί κρατούμενοι (άρθρο 187Α ΠΚ – τρομονόμος), όσοι χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας ή της δημόσιας τάξης καθώς και όσοι στασιάζουν στις φυλακές, προερχόμενοι από φυλακές τύπου Α και Β, κατόπιν της αποκλειστικής κρίσης ενός μόνου εισαγγελικού λειτουργού.
Επίσης, το σχέδιο νόμου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα, διότι αποτελεί νομοθέτημα με ειδική στόχευση, ενώ οι νόμοι πρέπει να είναι γενικοί και να αφορούν αόριστο αριθμό προσώπων. 

Φυλακές Κορυδαλλού : Βραδινή στάση των κρατουμένων ως αντίδραση για τις στάσεις εργασίας τις ώρες επισκεπτηρίου από τους ανθρωποφύλακες


Γιατί απέχουν από το συσσίτιο οι έγκλειστοι των φυλακώνΈκπληκτοι μάθαμε πως το συνδικαλιστικό όργανο των δεσμοφυλάκων κήρυξε στάση εργασίας για τις 26, 27, 30/06 και 1/07, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και διεκδικώντας την πρόσληψη περισσότερων φυλάκων. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι φύλακες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση παράλληλα με τη μεγάλη απεργία πείνας 4.500 χιλιάδων κρατουμένων που έχει ως βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ.
Πατώντας πάνω στον αγώνα των κρατουμένων εκβιάζουν έμμεσα το υπουργείο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εκμεταλλευόμενοι το φόβο του υπουργείου και τον  αναβρασμό που επικρατεί στις φυλακές για να πιέσουν για νέες προσλήψεις ώστε να ελεγχθούν καλύτερα οι φυλακές.

ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ...


Της Αντωνίας Λεγάκη
Την ώρα που συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατουμένων, οι δεσμοφύλακες ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας, μόνο στις ώρες των επισκεπτηρίων. Οι φυλακές δηλ. θα λειτουργούν κανονικά, αλλά οι απεργοί πείνας θα στερηθούν και το επισκεπτήριο. Προφανής στόχος η απομόνωσή τους από οικείους και συνηγόρους.
Έτσι υφίστανται διπλή πίεση:
α) δεν λαμβάνουν την στήριξη των οικείων και των συμπαραστατών τους, αλλά και 
2)Περιορίζεται ως εξαφανίσεως η διαρροή των πληροφοριών σχετικά με τον αγώνα τους προς την κοινωνία. 
Οι σωφρονιστικοί "απαιτούν περισσότερο προσωπικό για τη φύλαξη"...
Σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές φαινόμενο η χρήση δήθεν συνδικαλιστικής πρακτικής για την καταστολή μιας ουσιαστικά κοινωνικής μάχης που δίνεται εκτός κοινωνίας.