Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ Μερτσέντες


Ίωση…χαλάει τα Skoda του Πενταγώνου και επαναφέρει Μερτσέντες για αρχηγούς
“Έσκασαν” πάλι “μύτη” τα πανάκριβα αυτοκίνητα με τα οποία κινούνται στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι. Μια περίεργη…ίωση χαλάει όλα τα Skoda τα οποία χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα ως μήνυμα “κάνουμε οικονομία” και στη θέση τους εμφανίζονται “σούπερ-ντούπερ” αυτοκίνητα. Για παράδειγμα έξω από ένα Γενικό Επιτελείο εμφανίστηκε τζιπάκι Μερτσέντες το οποίο θα μεταφέρει τον αρχηγό. Το Skoda είπαμε…αρρώστησε.

ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΓΕΣ/ΣΕΕΠ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΜΗΝΙΤΕΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 8 ΜΕΤΡΩΝ

Μητέρα περιγράφει στο iefimerida.gr πόσο επικίνδυνες είναι οι σκοπιές του Ελληνικού Στρατού για τους φαντάρους στην... Αθήνα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Η μητέρα ενός στρατεύσιμου έστειλε επιστολή στον τύπο υποστηρίζοντας πως το παιδί της που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία, κινδυνεύει επειδή κάνει σκοπιές στην οδό Μακρυγιάννη στο Νέο Ψυχικό της Μοίρας ΓΕΑ/ΣΕΕΠ. Συγκεκριμένα μιλάει για επικίνδυνες σκοπιές, τις οποίες χαρακτηρίζει ως σκοπιές θανάτου.

Ξεπέρασαν του 100 οι Παλαιστίνιοι δολοφονημένοι από το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ (2 Βίντεο)


Είναι απίστευτο το πόσο μπορεί να αποκτηνωθούν μεγάλα τμήματα ενός λαού που έχει υποφέρει από την φασιστική βιαιότητα.
Πώς μπορείς να αντιληφθείς Ισραηλινή βουλευτίνα, μητέρα δυο παιδιών όταν την ακούς να δηλώνει: «Πόλεμο τώρα! Οι Παλαιστίνιες γεννούν μικρά φίδια!»;
Πώς να συλλάβεις την ψυχολογία των χαμογελαστών Ισραηλινών που παρακολουθούν μέσα στην τρελή χαρά στο λόφο της Σντερόντ τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες πίσω τους αφήνουν μακελεμένα γυναικόπαιδα. Και ισοπεδώνουν ολόκληρες περιοχές;
Το σκηνικό που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες σχεδόν μας προεξοφλεί ότι η γενοκτονία του Παλαιστινιακό λαού θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα από στρατιωτικές δυνάμεις του σιωνιστικού καθεστώτος. Όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε μέχρι τώρα υπάρχουν πάνω από 95 Παλαιστίνιοι δολοφονημένοι, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες. Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς μεγαλώνει αφού μόλις πριν λίγο μεταδόθηκε ότι σήμερα το πρωί στη συνοικία Τελ ελ - Χάουα στην πόλη της Γάζας το Ισραήλ εξαπέλυσε δεκαπέντε επιδρομές σκοτώνοντας έξι ανθρώπους. 

Κούρδοι Πεσμεργκά κατέλαβαν πετρελαιοπηγές στο B. Ιράκ


ImageΟι δυνάμεις των κούρδων πεσμεργκά πήραν σήμερα τον έλεγχο δύο πετρελαιοφόρων περιοχών κοντά στο Κιρκούκ, διώχνοντας τους άραβες εργάτες και αντικαθιστώντας τους με κουρδικό προσωπικό έγινε γνωστό από το υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη και από πηγές στη Northern Oil Company. 

Όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη πηγή στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν, "η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν υποχρεώθηκε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει την υποδομή του Ιράκ αφού πληροφορήθηκε για απόπειρες από αξιωματούχους του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου να την σαμποτάρουν", ζητώντας να μην κατονομασθεί.

# PALESTINE /// INFRASTRUCTURAL AND MILITARIZED CARTOGRAPHY OF GAZA

Map Gaza
Map created by Léopold Lambert for The Funambulist (July 10, 2014) /
Download a high-quality version of the map here (5MB)(license: Creative Commons Attribution-NonCommerical-ShareAlike 4.0)

Δέκα κορυφαίοι μύθοι σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

alt
Μετάφραση της La Scapigliata από το blog Informed Comment του καθηγητή Ιστορίας του Michigan Juan Cole (11/17/2012 )

1. Τα ισραηλινά γεράκια παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, σαν να έχουν εμπλακεί σε μια “ειρηνευτική διαδικασία”, στην οποία η Χαμάς αρνείται να συμμετάσχει. Στην πραγματικότητα το Ισραήλ έχει αρνηθεί να σταματήσει τον εποικισμό και την κλοπή παλαιστινιακής γης για όσον καιρό χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει οποιαδήποτε παραγωγική διαπραγμάτευση. Το Τελ Αβίβ ανακοινώνει τακτικά μονομερώς καινούριο εποικισμό στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη. Δεν υπάρχει ειρηνευτική διαδικασία. Πρόκειται για Ισραηλινή και Αμερικανική απάτη. Το να μιλάς για ειρηνευτική διαδικασία δίνει κάλυψη στους Ισραηλίτες εθνικιστές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αρπάξουν όλα όσα έχουν οι Παλαιστίνιοι και να τους μετατρέψουν (πάλι) σε πένητες πρόσφυγες .

ΠΕΝΕΝ: Όχι στον τοξικό θάνατο της Μεσογείου

ximika-syria-syntonistiko
Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς κάνει η Ένωση, ώστε να παρέμβουν και να προστατέψουν τη Μεσόγειο και τους λαούς της, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά και η υδρόλυση τόνων χημικών στα νότια της Κρήτης με πλήρη μυστικότητα.

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο δηλώνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Μεσογείου, ενώ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή, την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά και να προστατέψουν τη Μεσόγειο και τους λαούς της.

«Διδάσκουμε ζωή κύριε» Το ποίημα της Παλαιστίνιας Rafeef Ziadah

Μια απαγγελία από την, Παλαιστινιακής καταγωγής, Rafeef Ziadah, που διδάσκει περηφάνια…
Το ποίημα το έγραψε η ίδια σαν απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου όταν τα τύμπανα του πολέμου είχαν ηχήσει ξανά πάνω από την ηρωική Γάζα. Η Rafeef Ziadah ήταν τότε εκπρόσωπος τύπου της μεγάλης αντιπολεμικής καμπάνιας. Ο δημοσιογράφος λοιπόν τη ρώτησε:

100 ΝΕΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ 20 ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ! ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ...

Ενισχύει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Γάζα το Ισραήλ11/7/2014
Δεν ξέρω τι τρομάζει περισσότερο σε ένα πόλεμο. Δεν ξέρω αν είναι οι αριθμοί που μεταδίδονται με τη μορφή ανώνυμων θυμάτων. Αν είναι οι εικόνες που βλέπεις στην τηλεόραση. Αν είναι ο ήχος των σειρήνων που προειδοποιούν για τη ρουκέτα που θα πέσει κάπου κοντά ή μακριά σου. Αν είναι το παγωμένο βλέμα των παιδιών που σε κοιτούν ανήμπορο να τα προστατεύσεις.Αν είναι ο ήχος της έκρηξης που ακούγεται πλέον μακριά και, η βαθιά ανάσα που ξεστομίζεις. Ή αν είναι οι αλλεπάλληλες εκρήξεις και το σφύριγμα των ρουκετών που έρχονται. Που πλησιάζουν δίχως προειδοποιητικές σειρήνες.Ένας ήχος ξερός, υπόκωφος που όσοι τον έχουν συναντήσει, δεν τον ξεχνούν ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Διαρκεί για 3-6 δευτερόλεπτα. Όσο πιο κοντά στο σημείο που βρίσκεσαι στοχεύει η ρουκέτα τόσο περισσότερο διαρκεί ο ήχος.

Προφυλάκιση Κασιδιάρη: η αποκατάσταση της τάξης στο εσωτερικό της συμμορίας

mixaloliakos_kasidiarisΤο ζήτημα της υπεράσπισης Κασιδιάρη αποκάλυψε χτες σε δημόσια θέα τις αντιπαραθέσεις στην καρδιά της ναζιστικής συμμορίας. Είναι γνωστό ότι ο Κασιδιάρης δεν εμφανίστηκε χτες με τον δικηγόρο του Π. Σαράκη, αλλά με τον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής Ν. Αντωνιάδη. Πληροφορίες στο διαδίκτυο έκαναν λόγο για άμεση παρέμβαση Μιχαλολιάκου μέσω του αδελφού του Τ. Μιχαλόλια, με την οποία στάλθηκε τελεσίγραφο στον Κασιδιάρη. Οι δηλώσεις των δικηγόρων είναι ενδεικτικές των εσωτερικών αντιπαραθέσεων:
1. Ο Σαράκης διέρρευσε χτες ότι ο ίδιος “είχε άλλη άποψη για την υπεράσπιση Κασιδιάρη, το είχε πει στον πελάτη του και του είπε επίσης το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν θα είναι μαζί του”.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Yesh Gvul

Ενώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ δολοφονεί αδίστακτα αμάχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του.
Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταρσιτικό Κίνημα λέει ΟΧΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
Και μάλιστα αυτό το υπερήφανο και γεμάτο ανθρωπιά ΟΧΙ διατυπώνεται μέσα στον Στρατό και ενάντια στην ακροδεξιά και κτηνώδη κυβέρνηση Νετανιάχου.
Είναι ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ από τους έφεδρους στρατιώτες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ YESH GVUL  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, δεκάδες είναι οι αρνητές στράτευσης που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση. Τουλάχιστον ένας έφεδρος στρατιώτης έχει καταδικαστεί σε 20ήμερη φυλάκιση (έρχοντας να προστεθεί στον ίδη φυλακισμένο αρνητή Uriel Ferrera). Ένας ακόμα αρνητής στάλθηκε σπίτι του από την στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ενώ δύο αρνητές, στρατιωτικοί ιατροί, εγκατέλειψαν την βάση τους. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ ΜΑΧΗΤΗΣ

ImageΚαι ξαφνικά, όπως σημειώνουν έμπειροι στρατιωτικοί συντάκτες  με πλήρη ...''σιγή ασυρμάτου'' - δηλαδή χωρίς ανακοίνωση - αναχώρησε η ελληνική κανονιοφόρος ''Μαχητής''  από τον  Ναύσταθμο, έφθασε στη Μαύρη Θάλασσα και συμμετέχει ήδη από τις 4 Ιουλίου στην πολυεθνική ναυτική άσκηση BREEZE 2014 που διοργανώνει η Βουλγαρία  και στην οποία συμμετέχουν επίσης πλοία από την  Τουρκία, την Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ρουμανία και την Ιταλία καθώς και μια μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ για ναρκαλιεία (SNMCG2) με 4 σκάφη διαφόρων χωρών, καθιστώντας την έτσι ουσιαστικά μια ''Συμμαχική'' άσκηση. Η ελληνική συμμετοχή σε παρόμοια άσκηση είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν αρκετές φορές, ωστόσο πέρυσι (2013) δεν είχε συμμετάσχει στην εν λόγω άσκηση παρόλο που συμμετείχαν 15 (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Καναδάς, Γεωργία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Λιβύη, Λιθουανία, Κατάρ και ΗΑΕ). Όπως είναι ολοφάνερο φέτος πολλές από τις χώρες που συμμετείχαν πέρυσι απέφυγαν να πάρουν μέρος-λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, την ένταση που επικρατεί μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αλλά και την έκφραση δυσφορία της Μόσχας για την πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων στην περιοχή αυτή.

Με το ιδιωτικό ΚΨΜ "κοράκιασαν" οι νεοσύλλεκτοι στη Θήβα



ImageΗ ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στη Θήβα έχει “διψάσει” τους νεοσύλλεκτους. Οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν πέσει αλλά τραβάνε ανηφόρα.
Η ιδιωτικοποίηση υποτίθεται θα ήταν “πιλοτική”. Αλλά όπως λέμε στην Ελλάδα “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.
Οι τιμές που μεταφέρουν οι νεοσύλλεκτοι μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ενδεικτικές:
Ø  Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4
Ø  Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8!
Ø  Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.
Ø  Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά!
Ø  Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις 

Το 3ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Τρικάλων

Το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

ΧΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Κανένας κάτοικος ή επισκέπτης αυτού του νησιού δεν επιτρέπεται να μένει απαθής την ώρα που αδίσταχτα οι ιμπεριαλιστές μετατρέπουν τη Μεσόγειο, μερικά μίλια από τις ακτές μας, σε χαβούζα των χημικών δηλητηρίων της πολεμικής τους βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση της χώρας αφού έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα δικαιώματα του λαού μας θυσία στην ιμπεριαλιστική τρόικα, δίνει τώρα γη και ύδωρ υπηρετώντας ξανά τα βρώμικα πολεμικά σχέδια στην περιοχή.
Η καταστροφή των χημικών με άμεση εμπλοκή της βάσης της Σούδας δεν εντάσσεται σ’ ένα σχέδιο ειρήνης για την περιοχή. Αντίθετα οι φονιάδες και ληστές των λαών προσπαθώντας ν’ απαντήσουν την κρίση τους ανταγωνίζονται άγρια βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές του πλανήτη στον πόλεμο και την καταστροφή παράλληλα με την ανελέητη λεηλασία που ζει ήδη ο κόσμος της δουλειάς και στη χώρα μας. 

Αντιφασιστικός Σεπτεμβρης

* Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη.
Τους ευχαριστούμε. 
Μετά την πρώτη συνάντηση που διαμορφώθηκε το κείμενο που σας στέλνουμε, αλλά και την δημιουργική συζήτηση που αναπτύχθηκε στην αντιφασιστική συνέλευση που έγινε στα πλαίσια του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ, σας καλούμε να έρθετε με τις προτάσεις σας για την οριστική διαμόρφωση των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. 

Κλήθηκαν να παρουσιαστούν στον στρατό… 14.000 νεκροί

Η Τζέιν Χιούι έμεινε κατάπληκτη όταν στην οικεία της στο Κίνγκστον της Πενσυλβάνια έφτασε μια επιστολή με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί ώστε να καταταγεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η έκπληξη της κας Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις μάχιμες «επάλξεις» τον παππού του συζύγου της ο οποίος είχε γεννηθεί τον προ-προηγούμενο αιώνα είχε ήδη υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, από την έναρξη του οποίου αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 100 χρόνια και βεβαίως είχε αποβιώσει πλήρης ημερών το 1995. «Είναι αστείο και από αυτά τα πράγματα που είναι αξιολύπητα», είπε η Τζέιν Χιούι

Κύπρος πραξικόπημα 1974: Οι υπεύθυνο και οι ανεύθυνοι


Γράφει ο Αντώνης Κακαράς


ImageΤα στελέχη των ελληνικών ΕΔ έδειξαν ευαισθησία από την πρώτη στιγμή για το Κυπριακό, όπως και ο λαός. Με τη διαφορά πως τις οδυνηρές «λύσεις» κλήθηκε να τις επιβάλλει μερίδα αυτών των στελεχών, που συνωμοτούσαν χρόνια για να κυβερνήσουν τον τόπο, να τον «σώσουν», να πάρουν την «κόκκινη μηλιά». Και χρεώθηκε ολόκληρο το στρώμα των αξιωματικών κυρίως, και δευτερευόντως των υπαξιωματικών, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και τις συνέπειές του, όπως και την εφτάχρονη εκτροπή στην Ελλάδα με ό,τι αυτή συνεπάγεται.


ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΥΠΕΞ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Μέθοδοι Γκεστάπο στο Σλαβιάνσκ από τους νεοναζί του Κιέβου


Aναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη από dimpenews.com
Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και την παρέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στο κέντρο της πόλης του Σλαβιάνσκ, οι “τιμωρητικές -αντιτρομοκρατικές” δυνάμεις του Κιέβου, επέδειξαν το πιο σκληρό πρόσωπό τους. Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Video captures bombing of Gaza City home

Ο

This video made by Gaza physician Dr. Belal Dabour (@Belalmd12 on Twitter) captures the moment an Israeli air attack destroyed the home of the al-Habil family in the Sheikh Radwan neighborhood of Gaza City this morning.

Εξορισμένοι στο περιθώριο: Οι Βραζιλιάνικες οικογένειες που εκτοπίστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο αναμένουν την ανακούφιση

Σκηνές στήθηκαν μέσα στην εκκλησία της Παναγίας της Loreto. Αυτός ο άνθρωπος κερδίζει τα προς το ζην πουλώντας ξύλινες σφυρίχτρες στους οπαδούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. / Φωτογραφία από Shay Horse
Σκηνές στήθηκαν μέσα στην εκκλησία της Παναγίας του Loreto. Αυτός ο άνθρωπος κερδίζει τα προς το ζην πουλώντας ξύλινες σφυρίχτρες στους οπαδούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. / Φωτογραφία από τον Shay Horse

Βίντεο – Γροθιά : 2,5 λεπτά που θα σε… τσακίσουν!

Η ταινία διαρκεί μόνο 2,5 λεπτά και δίνει αποστομωτική απάντηση στους ρατσιστές Το φιλμάκι – γροθιά στο ρατσισμό σκηνοθέτησε η Νάνσυ Σπετσιώτη και πρωταγωνιστούν οι: Waseem Aktar, Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμιρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόνγκα και Γεωργία Κατσικονούρη. Το σενάριο είναι της Κατερίνας Κουτσομύτη.

Τριήμερος αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης της Σούδας

Τριήμερο αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα στο πλαίσιο της πανελλαδικής εβδομάδας δράσης ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης αποφάσισαν φορείς από όλη την Κρήτη μετά από ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ...These are the names of 21 children killed in Gaza



A man carries a Palestinian girl, who hospital officials said was wounded in an Israeli airstrike on a house, into a hospital in Gaza City. (Ahmed Zakot/Reuters)

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ


Video: Αριστούχος ο γιος Σαμαρά κατά το Star, με πολλούς επαίνους επειδή αντέγραψε και απολύθηκε η καθηγητρία που το κατήγγειλε!


Απίστευτη απόπειρα "ξεπλύματος"  του γιου Σαμαρά, από το Star, το οποίο παρουσίασε την τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2014, στο Κολέγιο Αθηνών, Ψυχικού. Το ρεπορτάζ ξεκινάει με την δημοσιογράφο, να μας λέει, ότι ήταν η καλύτερη τάξη των τελευταίων ετών........
Και όπως βλέπεται στο βίντεο, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Star είχε προσωπικούς λόγους που ήθελε να προβληθεί, αφού ένας από τους αποφοίτους, που έβγαλε και ένα μονότονο λόγο, ήταν ο γιος της, και γιος του Θόδωρου Ρουσούπουλου!
Και το καλύτερο ήταν μετά.......Στο βίντεο καλείτε να παραλάβει το δίπλωμα του, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, ο γιος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν παίρνει απλά μόνο το απολυτήριο, αλλά παίρνει και "Έπαινο" και 3 "Έπαθλα" που τα έχουν επινοήσει τα κολέγια για να γεμίζουν τα άδεια βιογραφικά των μελοντικών πολιτικών μας!
Βέβαια μας εντυπωσιάζουν τα Έπαθλα και οι Έπαινοι του γιου Σαμαρα, όταν πέρσι την Άνοιξη, βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι ο γιος Σαμαρά πιάστηκε να αντιγράφει, όπως γράψαμε ΕΔΩ, και βέβαια το θέμα δεν ήταν αυτό το ασήμαντο, αλλά ότι η καθηγήτρια που τον έπιασε να αντιγράφει ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ, όπως η ίδια κατήγγειλε! Δείτε το βιντεο:

Η Σφαγή Της Σρεμπρένιτσα


Σρεμπρένιτσα: λέξη ντροπή για την πολιτισμένη Ευρώπη και τον βαλκανικό χώρο ειδικότερα. Για τους Έλληνες που εκείνη την εποχή φορούσαν σέρβικες παρωπίδες, η λέξη - γλωσσοδέτης, που σημαίνει «Μικρό Ορυχείο», ίσως να μην σημαίνει και πολλά πράγματα. Στην πόλη, όμως, αυτή της Ανατολικής Βοσνίας συντελέστηκε το 1995 η μεγαλύτερη σφαγή που γνώρισε η ήπειρός μας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 11 Ιουλίου, οι δυνάμεις των Σερβοβοσνίων, υπό τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς και την πολιτική κάλυψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς και του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ολοκλήρωσαν τη σφαγή 8.000 αρρένων αμάχων μουσουλμάνων σε μία περιοχή που κυριαρχούσε το σερβικό στοιχείο. Τηρουμένων των αναλογιών, η θηριωδία αυτή μας φέρνει στο νου τις κατοχικές σφαγές των Γερμανών στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΝΩ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Για μια ακόμη φορά ο ΥΠΕΞ Βενιζέλος στέκεται στο πλευρό του εγκληματία, καθώς η υποκριτική πολιτική ίσων αποστάσεων ουσιαστικά μεταφράζεται σε σαφή στήριξη του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, που έχει φτάσει να δολοφονήσει δεκάδες αμάχους, τα περισσότερα παιδιά.
Η Αθήνα καταδικάζει τη βία στη Μέση ΑνατολήΟ ιστορικός του μέλλοντος σίγουρα θα αναγνωρίσει την ελεεινότητα της παρακάτωδήλωσης «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται, ιδιαίτερα δε όταν έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη αθώων θυμάτων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. «Παρακολουθούμε όπως όλη η διεθνής κοινότητα με έντονη ανησυχία και βαθιά θλίψη την κλιμάκωση της βίας στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. «Είναι αδήριτη ανάγκη να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να εφαρμοσθεί, άμεσα, κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποφευχθούν η περαιτέρω τροφοδότηση της βίας και νέες απώλειες ανθρώπινων ζωών» κατέληξε.

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: ΑΝΑΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ

Μυτιλήνη: Πήρε φωτιά βυτίο του στρατού με 18 τόνους καυσίμου

Φωτιά πήρε βυτιοφόρο όχημα του στρατού  χθες το πρωί  (Τετάρτη 9 Ιουλίου) στον ενώ μετέφερε 18 τόνους καύσιμου. 
Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής που πρόλαβε και έσβησε τη φωτιά πριν αυτή εξαπλωθεί στο τμήμα του οχήματος που υπήρχαν τα καύσιμα. Πιθανότερο αίτιο τις πυρκαγιάς είναι βλάβη του παλιού στρατιωτικού οχήματος το οποίο υπερθερμάνθηκε μετά την παρατεταμένη ανηφόρα της Βόρειας Παράκαμψης.  Πηγη: lesvosnews.net