Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ "ΤΟΥΣ ΕΘΙΞΕ"! ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ...


μετά τον Μπαλούρδο που κυνηγούν τα όργανα της τάξης...
ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ;;;
Image
Η επιστολή:

15 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟ ΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ

Μια νέα καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από δοκιμαζόμενους φαντάρους αποκαλύπτει τι σημαίνουν οι υποσχέσεις του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για αξιοπρεπή θητεία.
Οι συνάδελφοι στρατιώτες μας καταγγέλλουν  ότι στο στρατόπεδο Χατζηπεντή στο Κουφό Βουνό εδώ και 15 μέρες δεν έχουν νερό για ξύρισμα, μπάνιο, καθαριότητες και τουαλέτα.
Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται καθώς εξαντλημένοι στρατιώτες στερούνται κάθε δυνατότητα προσωρινής υγιεινής και αντιλαμβάνονται ότι πλεόν η υγεια τους απειλείται.

Πώς Είναι να Υπηρετείς στα Σύνορα;

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση από τους στρατιώτες
Ιστορίες από το στρατό. Οι περισσότεροι άντρες έχουν έστω μία τέτοια να σου διηγηθούν. Ακόμα κι αν είναι για το πώς τον απέφυγαν. Πώς είναι όμως να υπηρετείς στα σύνορα; Τέσσερις φαντάροι λένε τη δική τους ιστορία από το στρατό...

Διαδήλωση για την Παλαιστίνη, Πέμπτη 17 Ιουλίου, 6.30μμ στην Iσραηλινή Πρεσβεία


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ 

Μαλί: Ένας Γάλλος Μισθοφόρος νεκρός από βομβιστική επίθεση


ImageΈνας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο τις γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονται στο βόρειο Μαλί, όπου τα στρατεύματα της χώρας καθώς και ξένες δυνάμεις αγωνίζονται για την αποκατάσταση της τάξης, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο στρατιώτης, μέλος της Λεγεώνας των Ξένων, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Γκάο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Γάζα: Το διαρκές “Άουσβιτς” του Ιμπεριαλισμού

isgaza
Όταν ο Γκαίρινγκ, υπαρχηγός του Χίτλερ και επικεφαλής της Γκεστάπο, ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών στην κυβέρνηση των ναζί, απευθυνόμενος στην αστυνομία του Ντόρτμουντ, δήλωσε: «Δύο είδη νόμου ξέρω, γιατί ξέρω και δύο είδη ανθρώπων: αυτούς που είναι με το μέρος μας και αυτούς που είναι εναντίον μας»!

   Αυτός ο «νόμος», ο «νόμος» του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», ο «νόμος» των ναζί, έγινε παγκόσμιος νόμος της «νέας τάξης πραγμάτων» στο λυκαυγές του 21ου αιώνα. Του «νέου αμερικανικού  αιώνα», όπως τον έχουν βαφτίσει τα γεράκια της Ουάσινγκτον…

Γάζα: Διεθνείς ακτιβιστές ως «ανθρώπινες ασπίδες» σε νοσοκομείο

«Αυτό το νοσοκομείο είναι το μοναδικό στη Γάζα που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ατόμων που χρειάζονται φυσική και επαγγελματική θεραπεία. Όλοι οι ασθενείς μας είναι άνω των 60 ετών, άνδρες και οι γυναίκες. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ρίξει πέντε ρουκέτες στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες»

Όλο το πραξικόπημα στους ώμους 22 φαντάρων

Όλο το πραξικόπημα στους ώμους 22 φαντάρωνΚάθε χρόνο, από το 2007, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο ιερωμένος που το 1974 πολέμησε με όπλο στο χέρι εναντίον του πραξικοπήματος, τέλεσε για πρώτη φορά τρισάγιο στους τάφους των 22 κληρωτών καταδρομέων, που σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του Προεδρικού, η υποκρισία της πολιτικής παίρνει τη χειρότερη μορφή της. Γιατί εκδηλώνεται πάνω σε παιδιά που έχασαν τη ζωή τους χωρίς καλά-καλά να έχουν συνείδηση όσων συνέβαιναν και όσων μάθαμε εμείς πολύ αργότερα. Σαράντα χρόνια μετά, δεν είναι υγιές να φορτώνουμε το πραξικόπημα σε 22 παιδιά. Όταν μάλιστα, ανάμεσα τους ήταν θαμμένοι και στρατιώτες, που σκοτώθηκαν υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία. Ήδη αποδείχτηκε για δύο, τον Σωτήρη Κωνσταντίνου και τον Ματθαίο Ματθαίου, που ήταν θαμμένοι ως πραξικοπηματίες.

Παρίσι, 14/7: Φιλοϊσραηλινοί τραμπούκοι επιτίθενται σε διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης (βίντεο)

Και τα γαλλικά ΜΑΤ απλώς παρακολουθούν, ως τη στιγμή που οι διαδηλωτές αντεπιτίθενται οπότε και εξαπολύουν χημικά και ξεκινούν κυνηγητό των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Το βίντεο όπου καταγράφονται τα περιστατικά:

Ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας δωρίζει όλα τα πριμ του από το Μουντιάλ στο παιδιά της Γάζας - See more at: http://left.gr/news/podosfairistis-tis-ethnikis-germanias-dorizei-ola-ta-prim-toy-apo-moyntial-sto-paidia-tis-gazas#sthash.htgd68oU.339ACAb9.dpuf

O γερμανός ποδοσφαιριστής Μεσούτ Οζίλ, που αγωνίζεται στην Άρσεναλ, έκανε γνωστό πως θα δωρίσει όλα τα χρήματα που κέρδισε από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου η Εθνική Γερμανίας καέκτησε τον τίτλο. Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βράβευσε κάθε παίκτη με 300.000€ για την κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ είχε ήδη δώσει άλλες 150.000€ για την πρόκριση στον τελικό. 

ΟΙ 10 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο προσωπικό ο Υπουργός Άμυνας  Δ.Αβραμόπουλος όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του στη Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) επισκεπτόμενος το Καστελόριζο και τη Ρόδο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική ηγεσία από κοινού και σε αγαστή συνεργασία με τη φυσική σας ηγεσία, δίνει καθημερινά τη μάχη ώστε να διασφαλιστεί πλήρως και στο ακέραιο πάνω από όλα το δικαίωμα στη ζωή, το δικό σας και των οικογενειών σας, με αξιοπρέπεια».
Έχει σημασία όμως να δούμε με ποιους τρόπους υλοποιούνται οι παραπάνω υπουργικές δεσμεύσεις:

ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ-ΑΠΕΛΥΣΑΝ-ΧΑΡΑΤΣΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΨΥΧΑΡΗ!

Η Alpha Bank διαγράφει το 60% των χρεών ΔΟΛ και Πήγασου

Η Alpha Bank διαγράφει το 60% των χρεών ΔΟΛ και Πήγασου
Σε συγχώνευση προχωρούν οι διοικήσεις των συγκροτημάτων ΔΟΛ και Πήγασος, υπογράφοντας σχετικότο μνημόνιο με στόχο την διαγραφή του 60% των χρεών τους!!!
Στη φάση αυτή δεν προβλέπεται τριπλή συγχώνευση με τη συμμετοχή του MEGA γιατί οι τραπεζίτες επιδιώκουν να ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάστασημε τα δάνεια των δύο εκδοτικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια να επιχειρηθείη συγχώνευση του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί με το MEGA. (Προφανώς διαγράφοντας κι άλλα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού). 

«Δεν ξεχνώ». Τι ακριβώς;

Φωτογραφίζει και σχολιάζει Ο Τάσος Κωστόπουλος




Σαράντα χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα των Ελλήνων «εθνικιστών» που άνοιξε την πόρτα της Κύπρου στα αποβατικά του «Αττίλα», η σημερινή επέτειος μάλλον δεν πρόκειται να τραβήξει και τόσο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Τουλάχιστον όχι όσο τα σαραντάχρονα της τουρκικής εισβολής, την ερχόμενη Κυριακή. Η επίρριψη του κρίματος στις πλάτες του εχθρού είναι, βλέπεις, μια επιλογή απείρως βολικότερη από το επώδυνο ξύσιμο οικείων πληγών, έστω κι αν αυτό το τελευταίο μπορεί να μας διδάξει πολύ περισσότερα για το παρόν και το μέλλον απ’ ό,τι η όποια εθνική μυθολογία. Η αιτία αυτής της επιλεκτικής μνήμης είναι προφανής: ακόμη και η στοιχειώδης επισκόπηση των γεγονότων της 15ης Ιουλίου 1974, που ο ίδιος ο Μακάριος αποκάλεσε τότε από το βήμα του ΟΗΕ «ελληνική εισβολή», αποδομεί εκ βάθρων όλο το οικοδόμημα της ασπρόμαυρης και υπερφίαλης πατριδολατρίας πάνω στην οποία βασίζεται η ημιεπίσημη εθνικ(ιστικ)ή κατήχηση. Εξ ου και, παρά την αφθονία των διαθέσιμων αποκαλυπτικών ντοκουμέντων, η πραγματική ιστορία του Κυπριακού κάθε άλλο παρά έχει γίνει κτήμα του ευρύτερου κοινού.

Ναύτες – φαντάσματα στον Σκαραμαγκά;


Ναύτες – φαντάσματα στον Σκαραμαγκά;
Για ποιο λόγο υπηρετούν ναύτες στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά;
Απάντηση 1: Γιατί είναι απαραίτητοι στην παραγωγική διαδικασία των ναυπηγείων
Απάντηση 2: Είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των υποβρυχίων
Απάντηση 3: Γιατί δεν πατάνε ποτέ τουτέστιν είναι “φαντάσματα”.
Έλα δεν είναι και δύσκολο το κουϊζ!   Θα επανέλθουμε

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΨΥΧΑΡΗ: Υπερασπίζεται η Σπυράκη τα… μπαλαμούτια του συνεργάτη της στο Πολεμικό Μουσείο

Υπερασπίζεται η Σπυράκη τα… μπαλαμούτια του συνεργάτη της στο Πολεμικό Μουσείο
Όχι μόνο επιβεβαίωσε η νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, την πρόσληψη ως συνεργάτη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιου, του γιου του άλλοτε γραμματέα του κόμματός της, Γεράσιμου Ζαγορίτη αλλά υπεραμύνεται και των προ τετραετίας ενεργειών του να «μπάσει» στο υπόγειο του Πολεμικού Μουσείου (όπου υπηρετούσε τη θητεία του ως ναύτης) τη Τζούλια Αλεξανδράτου και να φωτογραφηθεί μαζί της σε τρυφερές περιπτύξεις.

ΔΑΒΑΚΗΣ, Ο ΥΦΕΘΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, Έφυγε από το Πεντάγωνο και… μεθάει με την “βασιλική αυλή της Ελλάδος”

Έφυγε από το Πεντάγωνο και… μεθάει με την “βασιλική αυλή της Ελλάδος”Παιχνίδια με το φιλοβασιλικό κοινό της Λακωνίας κάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης.

Το ρομπότ AlphaDog μπήκε στο πεδίο της μάχης (Βίντεο)

«Μεγάλωσε» γρήγορα το ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics

Το ρομπότ AlphaDog ή LS3 της Boston Dynamics άρχισε τις στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τους αμερικανούς πεζοναύτες. Το τρομακτικό ρομπότ που το μόνο κοινό που έχει με σκύλο είναι τα τέσσερα πόδια, βρέθηκε στην αμερικάνική στρατιωτική βάση στη Χαβάη και απέδειξε ότι μπορεί να κινηθεί σε δύσβατα εδάφη...
και να ανεφοδιάσει τις διμοιρίες που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να περιμένουν για κάποιο jeep.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


ImageΣε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κρήτης θα βρεθεί μέχρι το επόμενο Σάββατο το πλοίο Cape Ray,πάνω στο οποίο καταστρέφονται χημικά όπλα της Συρίας. Κι αν η απόσταση μπορεί να φαίνεται μεγάλη μια αναφορά σε “δοκιμή των αντιδράσεων των πολιτών” στη Κρήτη ,που γίνεται σε σήμα του κυβερνήτη του πλοίου έχει αρχίσει να αναζωπυρώνει τις ανησυχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert στο σήμα του κυβερνήτη του Cape Ray,εκτός από τα “τυπικά”, γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης οι οποίες θα “δοκιμαστούν” από την “προσέγγισή” του. Μέχρι χθες το πλοίο έπλεε σε απόσταση 170 μιλίων δυτικά της Κρήτης. Η αλλαγή πορείας του προς το νησί όπως και να ‘χει προβληματίζει.

"Έτσι χάθηκε η Κύπρος" και γιατί δεν ανοίγει ο Φάκελος της Κύπρου


ImageΤο δεύτερο μέρος του αποκαλυπτικού κειμένου του Αντώνη Κακαρά για όσα έγραψαν στρατιωτικοί στις αναφορές τους για τα γεγονότα στην Κύπρο. Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος.
Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

Την πρώτη ημέρα το πρωί 0800 εμφανίζονται ένδεκα πλοία τουρκικά και ένα βρετανικό ελικοπτεροφόρο «..εγγύς των ακτών της Κυρήνειας...πλην του βρετανικού, προσήγγισαν το προγεφύρωμα, απεβίβασαν στρατεύματα, άρματα, οχήματα και υλικά...» 
Στα επιμέρους συμπεράσματα και τις παρατηρήσεις για το διήμερο αυτό ο Καραγιάννης και οι επιτελείς του απαριθμούν σειρά αιτιών όπως: Η αποτυχία της επιστράτευσης, οι ελλείψεις στο υλικό επιστράτευσης αλλά και τα διπλά καθήκοντα αξιωματικών του επιτελείου και συγχρόνως διοικητών Μονάδων επιστράτευσης, (που σημαίνει πως δεν επαρκούσαν οι αξιωματικοί), η αδυναμία στις ασύρματες επικοινωνίες, η διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων «..περισσότερον του δέοντος..» , η κίνηση των Μονάδων την ημέρα και μάλιστα συντεταγμνένων με αποτέλεσμα να τις προσβάλλουν οι Τούρκοι με σοβαρές απώλειες και διάλυση δύο ταγμάτων, ενώ ομολογείται πως «...ουδεμία συγκεκροτημένη Μονάς ενήργησεν κατά του Π/Γ{Προγεφυρώματος}. 

Ουκρανία: νεκροί άμαχοι - φόβοι για ακόμη βαρύτερο απολογισμό


ImageΤουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις με ρουκέτες που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα όταν μια οικία κατέρρευσε στη Σίζνε, μια πόλη ανάμεσα στο Ντονέτσκ και τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Οι αρχές δεν έδωσαν καμιά πληροφορία για τα αίτια της κατάρρευσης της οικίας αυτής, όμως μέσα ενημέρωσης στην περιοχή μετέδωσαν πως οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον αυτονομιστών ανταρτών από αέρος.

Σπάνε το μονοπώλιο του δολαρίου

Ενώ οι Αμερικανοί έχουν εξαπολύσει προειδοποιητική επίθεση στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, οι 5 των BRICS φτιάχνουν δικό τους ΔΝΤ και νέο νόμισμα
Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Την ώρα που μια μεγάλη γεωοικονομική επίθεση των ΗΠΑ κατά της γερμανικής ευρωζώνης είναι σε εξέλιξη και το Βερολίνο απαντά με την απέλαση ενός Αμερικανού αξιωματούχου-κατασκόπου, oι ηγέτες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) ανακοινώνουν την ίδρυση ενός νέου Διεθνούς Αποθεματικού Ταμείου και μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας, αφού προηγουμένως εκτίμησαν ότι δεν έχουν το ρόλο που τους αντιστοιχεί στο ΔΝΤ και την World Bank.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ «Κρυμμένα» και αφορολόγητα 4,7 τρισ. ευρώ!

Και μόνο η φράση «φορολογικός παράδεισος» κρύβει κάτι το μυστηριώδες. Το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό τους είναι το πραγματικό κεφάλαιο που βρίσκεται στις μικρές αυτές φορολογικές «οάσεις» του πλανήτη.

«Κρυμμένα» και αφορολόγητα 4,7 τρισ. ευρώ!
Ο νεαρός οικονομολόγος Γκαμπριέλ Ζουκμάν, μετά από συστηματική έρευνα, κατάφερε να δώσει ένα συγκεκριμένο νούμερο, που μοιάζει πραγματικά αστρονομικό: 4,7 τρισ. ευρώ «κρύβονται» στις φορολογικές οάσεις, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ιδιωτικού πλούτου παγκοσμίως.

Η τοξική κρίση της ισραηλινής κοινωνίας


Καθώς ο φόρος αίματος από τον ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας αυξάνεται –με 165 νεκρούς, 50 νεκρούς την ημέρα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά-- παντού , εκτός από το Ισραήλ, εκφράζεται αποτροπιασμός για τον τρόπο που δολοφόνησαν Εβραίοι νεοναζί τον 16χρονο Μοχάμετ Αμπού Κεντέιρ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ: του γέμισαν το στόμα και το λαιμό με βενζίνη, στη συνέχεια τον περιέλουσαν και τον έκαψαν ζωντανό. 

Μια νέα πραγματικότητα στον παλαιστινιακό αγώνα

Μια νέα πραγματικότητα στον παλαιστινιακό αγώνα
Μετατόπιση του βάρους σε άλλα κέντρα, μακριά από την επιρροή της Παλαιστινιακής Αρχής
Του Ahmad Jadarat*

Δολοφονήθηκε 4 ημερών κοριτσάκι...


...από τους ναζί σιωνιστές

Η Nur Abu Issa δολοφονήθηκε πριν λίγες ώρες στη μαρτυρική Γάζα... είχε την "ατυχία" να είναι Παλαιστίνια "τρομοκράτης" για τα σιωνιστικά γουρούνια!

Πραξικοπηματίες έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο των γιατρών

Δευτέρα ήταν τότε, 15 Ιουλίου 1974, όταν τα τανκς και μονάδες της Εθνικής Φρουράς βγήκαν από τους στρατώνες, με εντολές χουντικών αξιωματικών, όχι για άσκηση, ούτε για να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε εχθρό, αλλά για να καταλύσουν τη δημοκρατία, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. 
Τον όλεθρο που προκάλεσε το πραξικόπημα της χούντας και της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β έζησαν με τραγικό τρόπο οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Εκεί μεταφέρονταν οι περισσότεροι τραυματίες, ενώ οι πραξικοπηματίες, που κατέλαβαν το νοσηλευτήριο, προσπαθούσαν να σκορπίσουν τον φόβο και τον τρόμο. Παραθέτουμε ορισμένες μαρτυρίες γιατρών, που περιγράφουν τα συμβάντα εκείνο το πρωινό και τις μέρες που ακολούθησαν στο Νοσοκομείο της Λευκωσίας:

Ισραήλ: Εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Άμυνας

EPA/Rubenstein Media Relations / HANDOUT
Μετά την απομάκρυνσή του ο Ντάνον άσκησε και πάλι κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Νετανιάχου τηρεί μια αδύναμη διπλωματική γραμμή τον τελευταίο χρόνο.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε σήμερα από την κυβέρνησή του τον υφυπουργό Άμυνας, Ντάνι Ντάνον, καθώς εκείνος επέκρινε νωρίτερα στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία με τη Χαμάς.

«Για μια ακόμη φορά η Χαμάς είναι αυτή που δίνει τον τόνο σε αυτήν την επιχείρηση. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να διορθώσουμε το λάθος που έγινε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί», είπε χαρακτηριστικά.

Ποιους φοιτητές αφορούν οι διαγραφές, πότε και ποιοι διαγράφονται τα επόμενα χρόνια

Α) Όσοι φοιτητές μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (31-8-2012) συμπληρώσουν διάρκεια φοίτησης ίση ή μεγαλύτερη από το διπλάσιο αριθμό εξαμήνων προσαυξημένο κατά 2 εξάμηνα , θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 (31-8-2014), για να μην χάσουν αυτοδικαίως τη φοιτητική τους ιδιότητα (Ν.4009/2011, άρθρο 80, παρ. 9α). Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.

Το Ισραήλ γιορτάζει την ημέρα ανεξαρτησίας του συλλαμβάνοντας ακτιβιστές (βίντεο)

Τελ Αβίβ-Την Τετάρτη 25 Aπριλίου το Ισραήλ γιόρτασε την 64η   Ημέρα  της Ανεξαρτησίας του. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες γιόρταζαν η αστυνομία συνέλαβε τρεις ακτιβιστές που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την ιστορία αυτής της ημέρας. Κάθε χρόνο, η Ισραηλινή οργάνωση Zochrot οργανώνει   μια ειρηνική συμβολική δράση αυτή την ημέρα, για να μνημονεύσει τη Νάκμπα.

Ορισμένα επεισόδια στη σύντομη αλλά πλούσια ιστορία του hip-hop

Μαύροι Πάνθηρες
Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την ιστορία του hip-hop. Ανά καιρούς, και πρόσφατα στα μέρη μας, έχει χυθεί και αίμα. Όχι για το hip-hop όπως το εννοούν όσοι το βλέπουν ως ένα ακόμα είδος μουσικής, ως μία εφηβική ανησυχία. Αλλά για το hip-hop ως αυτό που πραγματικά είναι: ένα ακόμα ανατρεπτικό μέσο κάποιων που την παλεύουν μέσα στη μιζέρια, τη βαρβαρότητα των καιρών και τον διάχυτο μικροαστισμό. Πέρα από τα αισθητικά κριτήρια της κάθε τάσης του, αυτό το hip-hop επιλέγουμε να εξιστορούμε και να θέτουμε ως σημείο αναφοράς. Όχι μέσα από τα μάτια του ακαδημαϊσμού, αλλά μέσα από τα μάτια όσων βλέπουν σε αυτό τη δυνατότητα έκφρασης κι αντίδρασης των από τα κάτω. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια επεισόδια από τα χιλιάδες που έλαβαν τόπο παγκόσμια στην σύντομη αλλά πλούσια ιστορία του.