Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ: ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
Άνοιξαν τα σχολεία και στην Ουκρανία . 
Η χούντα του Κιέβου δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών.
Τον δρόμο τον δείχνει ο μπόμπιρας κάτω δεξιά....

Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα προτείνει ναζιστές για βραβείο ”ανθρωπίνων δικαιωμάτων”

chornovol_0cc8e
 Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα (ΕΛΚ), το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  (μέλος του οποίου είναι και ο ΔΗΣΥ), έχει προτείνει για το Βραβείο Ζαχάρωφ (όπως λέει η ΕΕ: ”το βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες που αγωνίζονται κατά της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της καταπίεσης. Όπως και ο Αντρέι Ζαχάρωφ [σοβιετικός ''αντιφρονούντας''], οι βραβευθέντες δείχνουν πόσο θάρρος απαιτείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελευθερίας της έκφρασης”) το ουκρανικό ακροδεξιό κίνημα Euromaidan και τέσσερα άτομα τα οποία θεωρεί ότι το αντιπροσωπεύουν.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΦΙΛΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Η κυβέρνηση δείχνει σαστισμένη μπροστά στο πλήθος των αντικυβερνητικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που έχουν οργανωθεί για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα γνωστά ναζιστικά αλήτικα και φονικά τάγματα εφόδου, που έδρασαν με την Ανοχή της Αστυνομίας.
Για μια ακόμη φορά το άθλιο ακροδεξιό κυβερνητικό σχήμα των Σαμαρά-Βενιζέλου δείχνει να προκρίνει την στυγνή καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.
Απόψε, οι Πραιτοριανοί του υπουργού ΠΡΟΠΟ Κικίλια, αιφνιδιασμένοι από τη μαζικότητα της διαδήλωσης στο Βύρωνα, όπου περισσότεροι των 500 διαδηλωτών διατράνωσαν την αντίθεση τους στο ναζισμό και την αστική πολιτική που τον γεννά, αλλά και την συνδρομή του οποίου απαιτεί για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων, έδωσαν δείγματα γραφής της κρατικής τρομοκρατίας.

Ο "εντυμότατος" μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστικού στελέχους Πλωμαρίτη (Βίντεο)

Για την δικαστική κατάληξη που είχε το ρατσιστικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη Α. Πλωμαρίτη γράψαμε σ’ αυτή μας την ανάρτηση
Παρακολουθώντας όμως το δελτίο ειδήσεων του Mega –απ όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε- μάθαμε ότι μάρτυρας υπεράσπισης του στελέχους του ναζιστικού μορφώματος ήταν ο «επιστάτης της Χρυσής Αυγής, στον Αγιο Παντελεήμονα», πως χαρακτηρίζει το τηλεοπτικό ρεπορτάζ τον Γιώργο Βάθη.
Θεωρήσαμε καλό, λοιπόν να ανασύρουμε από το αρχείο μας ένα απόσπασμα από περασμένο δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, που υπογράφει η δημοσιογραφική ομάδα του «Ιου» για το ποιόν αυτού του τύπου:
Τον γνωρίσαμε στο ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), που προκάλεσε διεθνή σάλο, επειδή για πρώτη φορά είδαμε τους χρυσαυγίτες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα να μιλάνε ανοιχτά για μαχαιρώματα μεταναστών, για εκτελέσεις πολιτικών τους αντιπάλων, για ξυλοδαρμούς μέσα στη Βουλή, για «φούρνους» κ.λπ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ-ΜΙΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ...

by Matthew Bugeja
Anyone who considers themselves well-versed in movies will tell you that turning a movie into a trilogy is a sure way to either have amazing success or spectacular failure. In fact, even a casual person can think of great examples of trilogies, and some utterly horrible ones too.
Hold that thought for a moment.
An international conference. A statement of intent against a serious threat in Iraq. A coalition of the willing is formed. The deployment of an aircraft carrier to the Persian Gulf, the insertion of Western Special Forces and airstrikes against enemy targets. Threats made against foreign civilians in Iraq.

Πολιτικές γελοιογραφίες για το ISIS

Άπειρες οι πολιτικές γελοιoγραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα media και στο διαδίκτυο, σχετικά με το ISIS. Διαλέγουμε εδώ μερικές από αυτές αλλά μπορείτε να βρείτε πολλές περισσότερες με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο. Προφανώς, οι επεξηγήσεις είναι περιττές...
a1sx2_Thumbnail1_isis1.gif

2000000 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ diktiospartakos.blogspot.com TOY ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αναμφίβολα, το γεγονός ότι  (2) εκατομμύρια συναγωνιστές εμπιστεύτηκαν το blog  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή. Ταυτόχρονα, μια ιδιαίτερη ευθύνη!
Είναι μια απόδειξη ότι σε ένα βαθμό –και φυσικά οι συναγωνιστές και αναγνώστες είναι αυτοί που το κρίνουν- μπορέσαμε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στην ανάγκη του κάθε συναδέλφου φαντάρου όχι μόνο να πληροφορηθεί για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αλλά κυρίως να μοιραστεί από την πολύτιμη εμπειρία εκατοντάδων φαντάρων που πήγαν κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και του ατομικού βολέματος, πάλεψαν στου Παραλόγου τη Θητεία. Υπερασπίστηκαν με συλλογικό και μαχητικό τρόπο τα κοινά μας δικαιώματα. Βγήκαν στην αναφορά και κατήγγειλαν με επιστολές διαμαρτυρίας την αυθαιρεσία της ιεραρχίας, τις συχνά άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης, την εργασιακή εκμετάλλευση των άμισθων δούλων των στρατοπέδων.

Όλοι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης


Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τα χέρια των χρυσαυγιτών συμμοριτών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε λαϊκούς αγωνιστές. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά με την αντιδραστική πολιτική της εξέθρεψε και ανέχτηκε τις φασιστικές δυνάμεις, συγκάλυψε και αξιοποίησε την τρομοκρατική δράση τους.

Η αλλαγή πλεύσης το αμέσως επόμενο διάστημα με τις διώξεις μελών και στελεχών της ΧΑ και ο όψιμος «αντιφασιστικός» λόγος της, έχει σαν κύρια επιδίωξη να αναχαιτίσει και να αποσπάσει δυνάμεις από το ακροδεξιό ακροατήριο διευρύνοντας την πολιτική επιρροή της κυβέρνησης στη βάση της «δεξιάς πολυκατοικίας». Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση με το άλλοθι των νεοναζιστών επιδιώκει να εξαφανίσει από την πολιτική επικαιρότητα τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται και που προετοιμάζονται, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και το λαϊκό κίνημα από τους κύριους στόχους πάλης του.

Μπίζνες και πολιτική στα συριακά ερείπια! Από το Premium Paratiritis

Πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια θα απαιτηθούν για την ανοικοδόμηση της Συρίας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Ποια κράτη υπέγραψαν συμφωνίες με την κυβέρνηση Άσαντ. Οι τομείς ενδιαφέροντος. Ανασταλτικός παράγοντας οι τζιχαντιστές. Η οικονομία τής Συρίας είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση. Η πλειοψηφία των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της χώρας, κάποτε η ψυχή τής οικονομίας (μαζί με τη γεωργία), βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και την al-Sham» (ISIS), επίσης γνωστής ως Ισλαμικό Κράτος (IS), στερώντας από τη χώρα περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS-ΠΩΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΩΣ ΤΟ 2014 ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ!


Image
Το Βέλγιο είναι έτοιμο να διαθέσει μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και μαχητικά F-16 της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας για την επέμβαση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα L Écho, επισημαίνοντας ότι αντιθέτως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων.
Κατά το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς σημείωσε πως "υπάρχει αρκετά μεγάλη συναίνεση στο Βέλγιο υπέρ της συμμετοχής σε μία επιχείρηση, της οποίας ακόμη πρέπει να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά. 

Πως το ΝΑΙ της Σκωτίας, μπορεί να προκαλέσει γεωπολιτική αναταραχή στην Ευρώπη!


ImageΑντίθετα με πολλά από αυτά που λέγονται σήμερα, η μικρή διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Πέμπτης για τη Σκωτία είναι ένα ενδεχόμενο που περιμένουν και φοβούνται εδώ και καιρό πολλοί ευρωπαίοι αναλυτές. Πριν ακόμη από το καλοκαίρι, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν μεγάλο προβάδισμα στο ΟΧΙ, το Λονδίνο είχε υποσχεθεί στο Εδιμβούργο να τροποποιήσει τον λεγόμενο «φόρο του υπνοδωματίου» ("bedroom tax") που έχει επιβάλει ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον: ο φόρος αυτός προβλέπει μείωση του στεγαστικού επιδόματος για όσους έχουν «άδεια» υπνοδωμάτια.

Αυτά είναι τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Δείτε ΟΛΑ τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ χτυπήματα των παιδιών με τα μαύρα μπλουζάκια!!!

Πλούσιος ο κατάλογος περιστατικών βίαιων επιθέσεων της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής
Δημοσίευση ενός πλούσιου καταλόγου περιστατικών επιθέσεων και άσκησης βίας κατά μεταναστών από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής
Το μακρύ ιστορικό της ρατσιστικής βίας στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο:

  • 29/5/2012
    Βράδυ, ένας 33χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα σε συρμό του Ηλεκτρικού μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών. Δημοσιεύτηκε μάλιστα η μαρτυρία φοιτητή που ήταν μπροστά στο περιστατικό: «Μια ομάδα 15-20 ατόμων εμφανίστηκε στην αποβάθρα, πριν κλείσουν οι πόρτες, με το γνωστό εμετικό σύνθημα “δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ…”».

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου και στη σειρά των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 εκδήλωση με συντονιστή τον Δημήτρη Ψαρρά.
Οι ομιλητές ήσαν:
Η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.
Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, κυκλοφόρησε σε έντυπη και ψηφιακή μορφή το καινούργιο βιβλιαράκι του Δημήτρη Ψαρρά «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη». Το βιβλιαράκι διατίθεται δωρεάν τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και online από το σάιτ του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Κατεβάστε το/δείτε το εδώ

Περσσότερα στο: left

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, κυκλοφόρησε σε έντυπη και ψηφιακή μορφή το καινούργιο βιβλιαράκι του Δημήτρη Ψαρρά «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη». Το βιβλιαράκι διατίθεται δωρεάν τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και online από το σάιτ του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook


 Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου και στη σειρά των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 εκδήλωση με συντονιστή τον Δημήτρη Ψαρρά.



Οι ομιλητές ήσαν:

 Η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.
- See more at: http://left.gr/news/i-hrysi-aygi-mprosta-sti-dikaiosyni#sthash.I7ODTH1s.dpuf

Ουκρανία: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για το «ειδικό καθεστώς» στις ανατολικές επαρχίες

Ουκρανία: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για το «ειδικό καθεστώς» στις ανατολικές επαρχίες - See more at: http://left.gr/news/oykrania-psifistike-nomoshedio-gia-eidiko-kathestos-stis-anatolikes-eparhies#sthash.If34LlKK.dpuf
Ουκρανία: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο για το «ειδικό καθεστώς» στις ανατολικές επαρχίες - See more at: http://left.gr/news/oykrania-psifistike-nomoshedio-gia-eidiko-kathestos-stis-anatolikes-eparhies#sthash.If34LlKK.dpuf
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που παραχωρεί "ειδικό καθεστώς" στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, στο οποίο περιλαμβάνεται η σύσταση προσωρινής, για τριετή θητεία, τοπικής κυβέρνησης, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.
Το δεύτερο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε προβλέπει τη χορήγηση αμνηστίας στους αυτονομιστές μαχητές στις συγκρούσεις με τον ουκρανικό στρατό.
Η παραχώρηση "ειδικού καθεστώτος" στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ προβλέπεται από το πρωτόκολλο το οποίο υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου από την ουκρανική κυβέρνηση και την ηγεσία των ρωσόφωνων αυτονομιστών.
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι απορρίπτουν την πρόταση του Κιέβου και εμμένουν στην διεκδίκηση της ανεξαρτησίας των ανατολικών επαρχιών.

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ νεκροί σε βομβιστική επίθεση Ταλιμπάν




ImageΒομβιστική επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ διεθνούς στρατιωτικής δύναμης, αναφέρει σε δήλωσή του ο συνασπισμός.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι είχε αναφέρει νωρίτερα μέσω του Twitter πως ένας καμικάζι βομβιστής έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 13. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί άμαχοι φαίνεται να έχουν τραυματισθεί σοβαρά.
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας), την ώρα της πρωινής αιχμής, κοντά στην είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας, ένα μεγάλο οχυρωμένο συγκρότημα ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τη συνοικία στην οποία βρίσκονται, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, πολλές άλλες πρεσβείες, μια αμερικανική στρατιωτική βάση και το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν...πηγή: onalert