Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδού οι αποδείξεις: Η Τουρκία δίνει τανκς στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Ιδού οι αποδείξεις: Η Τουρκία δίνει τανκς στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
Το κουρδικό TV MED NUÇE μετέδωσε βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται η υποστήριξη του ισλαμιστικού καθεστώτος της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος.
Το βίντεο είναι τραβηγμένο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, στο συνοριακό πέρασμα της Jarablus και δείχνει φορτηγά που κουβαλάνε τουρκικά τανκς να περνάνε τα σύνορα και να κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ-ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Ποινική δίωξη κατά της Eπιτροπής Aλληλεγγύης Στρατευμένων
Kυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  και σέρνουν στα δικαστήρια ένα μέλος της, τον σ. N.A. 
Η υπόθεση ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2009. Tότε, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, δημοσιεύεται επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές που έπεφταν βροχή. Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ. Βούτσης, συγκέντρωσε τους φαντάρους (διώχνοντας όλους τους αξιωματικούς) και αφού πρώτα τους τρομοκράτησε, κατόπιν τους κάλεσε να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, ότι «τι καλά που περνάμε». Κατόπιν, ο διοικητής που μέχρι τότε «δεν ήξερε τίποτε» για τις καθημερινές παραβιάσεις κάθε συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος των φαντάρων στο στρατόπεδο που διοικούσε, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!

Η ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ

Η ανάγκη ελέγχου της πληροφόρησης-ενημέρωσης σχετικά με τις πολεμικές αναμετρήσεις και το συνολικό εύρος της προπαγάνδας,  είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά εξίσου σοβαρή παράμετρος.  Αυτό που ήταν πάντα γνωστό για τους στρατοκράτες έγινε δόγμα μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, όπου η τηλεοπτική καταγραφή των εγκλημάτων του αμερικανικού στρατού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Αποτελώντας αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας των προληπτικών πολέμων και των ασύμμετρων απειλών του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, όπως ονομάζει ο αστικός κόσμος τον παγκοσμιοποιημένο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας  
Την πλήρη εφαρμογή όλων αυτών οι ιμπεριαλιστές επιβάλλουν ιδιαίτερα από το 1991 και μετά, με τους βρώμικους πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων από τον Περσικό Κόλπο έως της Γιουγκοσλαβία και από την Αφρική έως τον Καύκασο. Πλέον ο ενσωματωμένος δημοσιογράφος είναι ο κανόνας και παράλληλα την ενημέρωση εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων αναλαμβάνουν ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη. Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που επιμένουν να υπηρετούν την αλήθεια συναντούν το θάνατο, συχνά λαβωμένοι από τα πυρά των ίδιων των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων.

ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ 505 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;

Όλοι όσοι έχουν ζήσει την απόλαυση της υποχρεωτικής στράτευσης και ιδιαίτερα χωρίς να έχουν ξεφτιλιστεί βάζοντας βύσμα κάποιον πολιτικό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να φτιαχτούν. γνωρίζουν τι σημαίνει Στρατιωτική Παρέλαση.
Κόπος, χρήμα, ιδρώτας για μια μιλιταριστική και εθνικιστική παράσταση που ιδιαίτερα για τις Ειδικές Δυνάμεις-Πεζοναύτες όλα τα παρακάτω ισχύουν στο πολλαπλάσιο.
Έτσι λοιπόν όλη αυτή η υπερπροσπάθεια, όταν ικανοποιήσει με το τελικό της αποτέλεσμα τους στρατοκράτες "ανταμείβεται" με τιμητικές άδειες.
Αυτό έγινε και στο 505 Πεζοναυτών, όταν η συμμετοχή τους στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου προκάλεσε την ευχαρίστηση των ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ, οι οποίοι χορήγησαν 3 και 2 μέρες τιμητικής άδειας, αντίστοιχα.    
Οι φαντάροι περίμεναν να τις πάρουν, μέχρι και το τελευταίο διάστημα πριν απολυθούν, αλλά τελικά ο διοικητής Σπανουδάκης είχε αντίθετη άποψη.
Οι τιμητικές άδειες δε δόθηκαν ποτέ στους συναδέλφους φαντάρους.

Χρυσή Αυγή α λα... Αλ Κάιντα- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών του πυρήνα της Νίκαιας, ενδεικτικές της δράσης τουςΣτρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε χαλάσματα με ζωγραφισμένα σύμβολα που υπενθυμίζουν την καταγωγή της οργάνωσης: 
ναζιστική σβάστικα (αριστερά) και μυστικιστικός ρούνος Othila ή Othala (δεξιά) που απεικο­νίζει μια «στέγη» και συμβολί­ζει την πατρίδα και το καθήκον απέναντι σε αυτήν.
Τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism, οι πιστοί της οποίας θεωρούν εαυτούς αντιπροσώπους της άριας κληρονομιάς

Έμπολα: Η Κούβα στέλνει ιατρικό προσωπικό και οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα

a1sx2_Thumbnail2_ebola-2_post_detail_web.PNG
 του Dave Lindorff Πώς ανταποκρίθηκαν κάποια κράτη σε μια παγκόσμια απειλή για την υγεία; Η Κούβα έστειλε ιατρικό προσωπικό στις περιοχές που επιδεινώνεται η κρίση του Έμπολα ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν 3000 στρατιώτες. Διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα στο BBC και στο Reuters, μάθαμε ότι η κυβέρνηση της Κούβας, η οποία διαχειρίζεται ένα μικρό κράτος, 11 εκατομμυρίων ανθρώπων - με μια προβληματική οικονομία, με έναν εθνικό προϋπολογισμό 50 δισεκατομμύρια δολάρια, Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 121 δις ευρώ και κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόλις πάνω από $ 10.000 -  έστειλε 165 άτομα, ιατρικό προσωπικό, στην Αφρική σε περιοχές όπου υπάρχουν εστίες του ιού Έμπολα, ενώ οι ΗΠΑ - το πλουσιότερο έθνος στον κόσμο, με πληθυσμό κοντά στα 320 εκατομμύρια, εθνικό προϋπολογισμό 3.770 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, ΑΕΠ των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων  και κατά κεφαλήν ΑΕΠ πάνω από $ 53.000 - στέλνει 3000στρατιώτες για να "πολεμήσουν" την επιδημία του ιού Έμπολα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9, ΣΤΙΣ 16.05 Μ.Μ. ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιστρέφει στη φιλόξενη συχνότητα του Radio ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 το Σαββάτο 27/9, στις 16.05 μ.μ.
Το θέμα της παρέμβασης μας είναι:"

"ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

ΠΙΕΣΗ–ΚΑΨΟΝΙΑ–ΦΩΝΕΣ–ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΟ ΚΨΜ-ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΌΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ(24/9/2014)


Κάθε Τετάρτη στις 19.00, η εκπομπή ΚΨΜ από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στον σταθμό του plateiaradio! 
Μια καινούρια εκπομπή στο plateiaradio σε επιμέλεια του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος! Στην πρώτη εκπομπή του “Κ.Ψ.Μ”, έρχονται στο φως καταγγελίες για τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία που επικρατούν εναντίον των φαντάρων που υπηρετούν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου. Ακούστε για την επιθετικές και παράνομές συμπεριφορές στους νεοσυλλέκτους του στρατοπέδου, αλλά και για την κάλυψη του γεγονότος από την φασιστική εφημερίδα “ΣΤΟΧΟΣ” που επιτέθηκε με άρθρο της στο Δίκτυο Σπάρτακος.

Ποιοι στρατιωτικοί λένε όχι στο σχέδιο νέου μισθολογίου του ΥΠΕΘΑ


Image
Ακόμη και το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών που αποκάλυψε το Onalert  προκαλεί τριβές και αντιδράσεις. Μπορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να είπε “ναι” στο σχέδιο αλλά από τα “χαμηλά” ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας.

Με επιστολή τους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί γράφουν:
Ευνοούν τα γένια τους οι οικονομικοί ΑΝΏΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΏΤΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ του ΥΠΕΘΑ που πρότειναν το ΝΕΟ μισθολόγιο (δείτε σχετικό link και πίνακες) στο υπουργείο Οικονομικών.  Δίνει αύξηση 200%  σε απόφοιτους ΑΕΙ (ΣΣΕ , ΣΣΑΣ, ΙΚΑΡΩΝ κτλ.) και μοιράζει κάτι ψίχουλα στους υπόλοιπους Απόφοιτους ΤΕΙ και ΕΠΟΠ , ΕΜΘ κτλ χωρίς καμία διαφορά.

Βρετανία: Θα συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ Στη συμμαχία

Υπέρ της συμμετοχής της Βρετανίας στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ψήφισε η Βουλή των Κοινοτήτων. Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θα «πάρει χρόνια και όχι μήνες» προειδοποίησε στην ομιλία του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με το BBC τα αερισκάφη της RAF μπορεί να ξεκινήσουν τις επιχείρησης από την Κυριακή.

PKK: Έτοιμοι για πόλεμο… η Τουρκία μας σαμποτάρει!

Ανακοίνωση βόμβα εκδόθηκε λίγες ώρες πριν από το ΡΚΚ, βάσει της οποίας η κουρδική οργάνωση απειλεί με νέο πόλεμο την Τουρκία. Το ΡΚΚ κατηγορεί το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ότι «κατέστρεψε τις συνθήκες διατήρησης της 18μηνης εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί». Η Τουρκία, σύμφωνα με το ΡΚΚ, «πολεμά τον κουρδικό λαό» και για τον λόγο αυτό η ηγεσία της οργάνωσης αποφάσισε να αντιταχθεί σε κάθε περιοχή, με κάθε διαθέσιμο μέσο στους Τούρκους.
Της Amberin Zaman ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/ 

Ο Πούτι αφήνει ξεκρέμαστο τον Άσαντ

Η Αίγυπτος έχει συνάψει μια συμφωνία για την αγορά συστημάτων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300VM για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία, ανέφερε η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti στις 23 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας και μια πηγή κοντά στο κρατικό γραφείο εξαγωγών όπλων Rosoboronexport. Η Vedomosti επικαλούμενη την εφημερίδα Fontanka της Αγίας Πετρούπολης ανέφερε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο της πόλης Κίροφ έλαβε μια παραγγελία για την κατασκευή 22 από τα ερπυστριοφόρα οχήματα που χρησιμοποιούνται στο σύστημα S-300VM για έναν μη κατανομαζόμενο ξένο πελάτη. Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ένα από τα οχήματα βαμμένο σε μια παραλλαγή ερήμου, αν και ένα άλλο βάφτηκε πράσινο. Το σασί GM-830 χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά της σειράς S-300V.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-


ImageΤαξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας παραιτήθηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του,παρουσία πέντε μελών του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου. 

Ο Ταξίαρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης ,μέχρι χθες διοικητής του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών μετατέθηκε στην ΔΑΕ. To μεσημέρι παρέδιδε τα καθήκοντά του. Στην τελετή που έγινε άφησε άφωνους το προσωπικό του ΚΕΑ αλλά και τους πτέραρχους που βρέθηκαν εκεί. Αφού έκανε μια ομιλία στην οποία αποθέωσε το προσωπικό το οποίο διοίκησε ο Ταξίαρχος ανακοίνωσε από μικροφώνου την απόφασή του να παραιτηθεί!

ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΕΝΝΙΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ!


ImageΌλο και χειρότερο γίνεται το θέμα με τις δηλώσεις Βενιζέλου για τα πυρομαχικά που θα δώσει η Ελλάδα στους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές. Ο ΥΠΕΞ και το επιτελείο του μετά από την αποκάλυψη ότι καμία πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ δεν υπήρξε και όπως προκύπτει από τις “εξηγήσεις” του ΥΠΕΞ ,ούτε το ΥΠΕΘΑ γνώριζε τίποτα μιλά τώρα “για ενημέρωση και συμφωνία του Πρωθυπουργού κ.Α.Σαμαρά με το Υπ.Εξωτερικών -μετά από  πρόταση του ΓΕΕΘΑ επιμένει!-  για την απόφαση διάθεσης των πυρομαχικών (φυσιγγίων)  στους Κούρδους για τον αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών - τρομοκρατών του ISIL.

Ο Ερντογάν και ο σύνθετος γρίφος του "Ισλαμικού Κράτους"


Image
Σύμφωνα με την κουρδική ενημερωτική ιστοσελίδα Rudaw, η Άγκυρα πρέπει να λύσει έναν γρίφο σχετικά με το πως θα χειριστεί την ευαίσθητη κατάσταση στα νότια σύνορα της με την Συρία και το Ιράκ. Ο Μουσταφά Γκουρμπούζ, διεθνής αναλυτής και μέλος του Rethink Institute, στην Ουάσιγκτον, δίνει μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για την πρόσφατη τοποθέτηση Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών, κατά την πρώτη επίσκεψη του στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του προέδρου της Τουρκίας. 

“Ο κ. Μπαρτζάνι και εγώ δεν είχαμε κάποια συζήτηση αναφορικά με την ανεξαρτησία των Κούρδων. Τασσόμαστε κατά του διαμελισμού του Ιράκ.” δήλωσε ο Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν από τις ΗΠΑ. 

Ξυλοκόπησαν άγρια Πακιστανό στην Παλιά Κοκκινιά με σιδηρογροθιές - Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ρατσιστική επίθεση Πηγή: Ξυλοκόπησαν άγρια Πακιστανό στην Παλιά Κοκκινιά με σιδηρογροθιές - Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ρατσιστική επίθεση |

Τέσσερις νεαροί άνδρες με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένα κεφάλια, χτύπησαν ανελέητα γύρω στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής και εξαφανίστηκαν μόλις έφτασαν άνδρες της ομάδας Δίας, ειδοποιημένοι από περιοίκους.
Ξυλοκόπησαν άγρια Πακιστανό στην Παλιά Κοκκινιά με σιδηρογροθιές - Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ρατσιστική επίθεση
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικοινώνησαν με το iefimerida και έκαναν την καταγγελία,. το περιστατικό βίας, σημειώθηκε στην Κοκκινιά στην συμβολή των οδών Κορυτσάς και Άρτης. Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι άκουσαν τους επιτιθέμενους να φωνάζουν στον νεαρό «να φύγετε από την χώρα». Αρχικά δύο και αμέσως μετά άλλοι δύο νεαροί γεροδεμένοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άνδρες, περικύκλωσαν και άρχισαν να χτυπούν με μανία έναν άνδρα από το Πακιστάν με κλωτσιές, μπουνιές και σιδηρογροθιές.

Η ιστορία της Ντοά: πρόσφυγας, ναυαγός και ηρωίδα ετών 19, τώρα εγκλωβισμένη στα Χανιά

IMG_4833_3aΣήμερα, στα Χανιά, θα συναντήσω ένα κορίτσι 19 χρονών, την Ντοά Αλ Ζαμέλ από τη Συρία. Η Ντοά Αλ Ζαμέλ θα μπορούσε να είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Όμως δεν είναι. Αυτή και άλλοι 9 είναι οι μόνοι που επιβίωσαν από ένα έγκλημα που συνέβη στα ανοιχτά της θάλασσας της Μάλτας. Εκεί, ένα σαπιοκάραβο που μετέφερε 500 ανθρώπους ναυάγησε. Οι 490 πνίγηκαν. Τα πτώματά τους και σήμερα που μιλάμε ξεβράζονται στις ακτές της Ιταλίας.

Φιλοχρυσαυγίτικο φόρουμ καλεί τους "συναγωνιστές¨ του να μαχαιρώσουν αντιφασίστες.


Όταν κάποιος χρήστης του διαδικτύου ανέβασε ανάρτηση που σατίριζε τον «γέροντα Παϊσιο» ένα καλόγερο που ισχυριζόταν ότι «μίλαγε με σαύρες»,  «έπεσε από το γκρεμό 100 φορές και σώθηκε» «πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε» και ένα σωρό άλλες «προφητικές» παπαριές, η υπηρεσία του Σφακιανάκη αντέδρασε άμεσα. Εντόπισε τον «εγκληματία» και τον οδήγησε στο δικαστήριο για τα ..περαιτέρω. Για χρόνια όμως υπάρχει ένα φιλοχρυσαυγίτικο φόρουμ που απροκάλυπτα γράφει ότι «στοχοποιεί αναρχοάπλυτους», δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες τους καλώντας τους αναγνώστες τους να τους δολοφονήσουν και δεν γίνεται απολύτως τίποτα!!! Πιθανόν η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ποιο σοβαρές δουλειές από το να ασχοληθεί με φόρουμ που προτρέπει στο να υπάρξουν εγκληματίες.

Η κληρονομιά του ΕΑΜ

Της Νατάσας Κεφαλληνού-"Πριν"


Εβδομήντα χρόνια κλείνουν φέτος από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), του μαζικότερου αντιστασιακού κινήματος που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τριπλής (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική) κατοχής.
Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1941 όταν οι αντιπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας και του Αγροτικού Κόμματος υπέγραψαν το ιδρυτικό κείμενο του ΕΑΜ, κάνοντας το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας πολύμορφης, συλλογικής, πανελλαδικά οργανωμένης δράσης ενεργού αντίστασης ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις και στις ντόπιες κυβερνήσεις συνεργατών.