Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ"ΔΩΡΕΑΝ" ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ABRAMS ΠΟΙΟς ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ; Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥΣ Ή Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ;

ImageΜέσα στον παροξυσμό παραγγελιών οπλικών συστημάτων αξίας πολλών δις ευρώ από τον αποχωρούντα ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο συμπεριλαμβάνονται και τα αμερικάνικα τεθωρακισμένα ABRAMS, την ακύρωση της παραγγελίας των οποίων είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος.
Στο απόσπασμα της ομιλίας του ο Δ.Αβραμόπουλος αναφέρει:
“Η επιχειρησιακή βολή των S-300, η ένταξη στο στόλο του υπερσύγχρονου υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ, η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ, η επερχόμενη ένταξη στο στόλο και των δύο άλλων υποβρυχίων, η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3, η προμήθεια πυρομαχικών για τα άρματα μάχης αλλά και για το Πυροβολικό του Στρατού Ξηράς, η δρομολόγηση της απόκτησης από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ αρμάτων μάχης Μ1 Abrams και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου MLRS, καθώς και η επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων (αποπληρωμή υπολοίπου ποσού) για την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό των τριών πυραυλακάτων τύπου VOSPER, o εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16, αποτελούν μόνο μερικούς από τους καρπούς μιας επίπονης και εντατικής προσπάθειας και είστε σε θέση να γνωρίζετε ότι ούτε αυτό ήταν εύκολο. Γιατί αν ήταν εύκολο, θα το είχαν κάνει άλλοι πριν από εμάς”. 
Σε επίσης πρόσφατη ανάρτηση  το fox2magazineαποκαλύπτει ότι “τέλος στo λαϊκίστικο δεκανίκι των 400 δωρεάν μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1 Abrams από το απόθεμα του Αμερικανικού Στρατού έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μ. Κωσταράκος: «Η προμήθεια δεν είναι δωρεάν. Θα μας στοιχίσει 1,9 δισ. ευρώ και γι' αυτό από την πλευρά μας έχει απορριφθεί»”.

Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας προς τον κύριο Τσίμα

Αυτό το κείμενο είναι μια επέμβαση στα σχόλια που έκανε ο κύριος Παύλος Τσίμας στο δελτίο του Σκάϊ με την Σία Κοσιώνη όσον αφορά την ανάκρουση του ύμνου του Ε.Α.Μ. στις εκδηλώσεις-παρέλαση στον δήμο Χαλανδρίου. Κύριε Τσίμα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το σκεπτικό των σχολίων σας. Γιατί είναι νοσηρό να ακούγεται ο ύμνος του Ε.Α.Μ. στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου; Κατέχεστε από αντικομμουνιστικά αισθήματα; Μήπως είναι νοσηρό να σχολιάζεται επιθετικά λες και είστε μέλος της φασιστικής οργάνωσης Χ.Α. την ανάκρουση του ύμνου του Ε.Α.Μ.; Ήταν ή όχι ιστορικά ο Ε.Α.Μ. βασικός πόλος αντίστασης την περίοδο εκείνη; 

Κείμενα: Γιάννης Κουκουλάς Eπιμέλεια: Λουίζα Καραγεωργίου, Γιάννης Κουκουλάς Οι ρίζες και το παρόν του ελληνικού φασισμού Δεξιές και ακροδεξιές συγγένειες.

KareKare Το La Revue Dessinée είναι ένα εξαιρετικό γαλλικό περιοδικό που ασχολείται με τα κόμικς. Στο τέταρτο τεύχος του, που μόλις κυκλοφόρησε, δημοσιεύει ένα εκτενές αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή. Υπεύθυνοι για το αφιέρωμα είναι ο Sylvain Ricard (σεναριογράφος της προσαρμογής σε κόμικς του «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς», του εμβληματικού βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου), ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής και ο σχεδιαστής Damien Vidal, που με τη βοήθεια της Μυρτώς Ράις και του Δημήτρη Ψαρρά («Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής», η ενδελεχής έρευνα του Ελληνα δημοσιογράφου μόλις κυκλοφόρησε και στα γαλλικά), δημιούργησαν μια διεξοδική ανάλυση του φαινομένου του νεοναζιστικού μορφώματος, πλούσια εικονογραφημένη και βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία. 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ...


ImageΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!
Τα διαφορετικά “στρατόπεδα” με τις διαφορετικές στρατηγικές κι απόψεις ήταν η αιτία της ανεξήγητης καθυστέρησης του πρωθυπουργού να αποφασίσει ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση στο ΥΠΕΘΑ.
•Το ένα στρατόπεδο είχε ξεκάθαρη θέση. Να αναλάβει ο ίδιος ο Σαμαράς το ΥΠΕΘΑ . Ανάμεσα στους υποστηρικτές αυτής της άποψης ήταν και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος είχε μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου την θετική ανταπόκριση που εισέπραττε από πολλούς στρατιωτικούς. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ο Σαμαράς είχε επιλέξει αυτή τη λύση.

10 ώρες συνεδρίαζαν Ερντογάν και στρατηγοί στην Άγκυρα για "Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο"


Μόνο προβληματισμό και ερωτήματα πρέπει να προκαλεί η ανακοίνωση από πλευράς Τουρκίας ότι στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) του Οκτωβρίου το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος ήταν δυο από τα θέματα  συζητήθηκαν - σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.
Image
Η συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν και η πιο μακρά συνεδρίαση του Σώματος, αφού διήρκησε 10 ώρες και 20 λεπτά. και έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο Τσανκαγιά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε για πρώτη φορά επίσης ο κ. Νταβούτογλου με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ενώ οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης κ. Νουμάν Κουρτοπυλμούς και κ. Γιαλτσίν Ακντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής στρατηγός Αμπτουλάχ Ατάϊ ήταν τα νέα μέλη του ΣΕΑ.

Bay Area activists declare victory after Israeli carrier cancels all ships

Bay Area activists launched a massive campaign to block Israeli shipping vessels in August. (Daniel Arauz / Flickr)
 

On 28 October, San Francisco Bay Area activists organizing to block the unloading of Israeli shipping vessels declared their most significant victory yet: Israel’s Zim Integrated Shipping Services appears to have cancelled all future shipments to the Oakland Port.

Περήφανος που ήμουν και είμαι ΕΑΑΚ!

eaakτου Αλέξανδρου Παπασπυρίδη
Είναι από τις στρατεύσεις που δεν θα αρνηθώ-στεναχωρηθώ για αυτές ποτέ και κυρίως γιατί βλέπω τους νέους συντρόφους μου να στέκονται όμορφοι απέναντι στη βία των κυρίαρχων. Βλέποντας τον Φορτσάκη να μιμείται τον Μουσολίνι και την υστερία των καναλιών και των διάφορων μυστήριων και μη, όλων αυτών βασικά που δεν τρελαίνονται με την αδικία,τα πεινασμένα παιδιά, τους ανέργους, τους Έλληνες μετανάστες σε χίλιες μεριές της γης, αλλά τους πειράζει αν κάποιος τολμά να περνάει το χαντάκι, να προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, νιώθω καλύτερα τώρα που είμαι μακριά..

Θέλουν να τα ρίξουν όλα στον Γιάννη Λαγό «Εμφύλιος» στον Κορυδαλλό μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής. Με εντολή Μιχαλολιάκου εξαφανίστηκαν οι δραστηριότητες του πρώην στενού συνεργάτη του από τον ιστότοπο της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» που ονειρευόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος με δηλώσεις του στο BBC ξέσπασε τελικά. Μόνο που είναι εμφύλιος μεταξύ των μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Από το κελί του στον Κορυδαλλό ο Αρχηγός έδωσε εντολή να εξαφανιστεί από τον ιστότοπο της ναζιστικής οργάνωσης ο μέχρι πρότινος στενός του συνεργάτης και σωματοφύλακάς του Ιωάννης Λαγός. Ολα δείχνουν ότι ο Μιχαλολιάκος πιστεύει ότι μπορεί να ρίξει όλη την ευθύνη για τις εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης στον Λαγό, ο οποίος εμπλέκεται άμεσα σε ορισμένες από τις πιο γνωστές: από τη δολοφονία του Φύσσα μέχρι την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τον Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης.

Απειλούν με κατασχέσεις εργαζόμενους της ΕΡΤ- Άρχισε η αποστολή ειδοποιητηρίων από τη Eurobank

Το αιφνιδιαστικό «μαύρο» στην ΕΡΤ συγκλόνισε όλη τη χώρα αλλά άφησε και τα σημάδια του στους εργαζόμενους οι οποίοι μέχρι και σήμερα αγωνίζονται για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και των ραδιοφώνων κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Όμως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της επιβίωσής τους και της καθημερινότητας αλλά και τις τράπεζες που έχουν αρχίσει να τους απειλούν με κατασχέσεις. Το θέμα λίγο πολύ γνωστό. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν δικαίωμα να πάρουν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο και θα εξοφλούνταν απευθείας από το μισθό τους. Από την 11η Ιουνίου όμως οι εργαζόμενοι έπαψαν να έχουν μισθό ενώ οι αποζημιώσεις που έλαβαν δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα επιβίωσής τους. Τότε ξεκίνησε και ο γολγοθάς με τα ατέλειωτα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες κατ’ εντολή της τράπεζας. Την ίδια ώρα το κράτος τους χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών τα οποία δεν έχει εξοφλήσει, δεν έχει γίνει καμία ρύθμιση ή πρόβλεψη και οι ιθύνοντες είναι εξαφανισμένοι.

Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ:" Εμαθε επιτέλους η ελληνική ηγεσία το μάθημά της;"

Εμαθε επιτέλους η ελληνική ηγεσία το μάθημά της;
Του Νίκου Σταματάκη Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης αλλά και η ελληνική κυβέρνηση παίρνουν επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα γεωπολιτικής εξισορρόπησης, εξαναγκασμένοι προφανώς από τις απαράδεκτες τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. Τόσο η προώθηση των σχέσεων με Ισραήλ και Αίγυπτο αλλά κυρίως η μόλις ανακοινωθείσα επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα είναι οι ενδεδειγμένες κινήσεις – έστω και με τα όποια προβλήματα και την καθυστέρηση. Το σημαντικότερο είναι ότι στη Μόσχα ο κ. Αναστασιάδης θα υπογράψει και αμυντική συμφωνία που θα παρέχει συγκεκριμένες εξυπηρετήσεις στη Ρωσία.   Τι επέφερε την επανόρθωση αυτής της ελληνικής πολιτικής;

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Με εμφυλιακό τόνο η ομιλία Σαμαρά στην ΟΝΝΕΔ. Θρασίμια αποκάλεσε τους φοιτητές!

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτήρισε όλους όσους προκάλεσαν τα επεισόδια "θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων». 
Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. 

ΒΙΒΛΙΟ: «Νέα μετανάστευση από και προς την Ελλάδα» De facto «παράνομοι» όλοι οι μετανάστες

Η -ιστορικά πρωτόγνωρη και για την Ελλάδα- έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των χωρών προέλευσης και υποδοχής μετακυλίει στους ώμους των ίδιων των ανθρώπων ολόκληρο το ρίσκο, χωρίς δικλίδες ασφαλείας για τα δικαιώματα και το εργασιακό τους μέλλον.
Του Γιώργου Δρούκα
EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Μια σημαντική προσθήκη στην ελληνική βιβλιογραφία των κοινωνικών ερευνών παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια ημερίδα με θέμα τη μετανάστευση. Μέλη της συγγραφικής ομάδας -ως επί το πλείστον καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Αγγελος Συρίγος- μίλησαν για τον συλλογικό τόμο «ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ από και προς την Ελλάδα», μία διεπιστημονική μελέτη με τη συμβολή πολλών επιστημόνων, και εξέθεσαν τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Λάρισα: Πανηγυρική αθώωση για τις κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων

Αθώους έκρινε σήμερα, Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 10 πολίτες από Λάρισα και Βόλο, που είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων κατά το παρελθόν.
Υπέρ των πολιτών είχε διοργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων».
Όπως αναφέρει το Κίνημα «Δεν Πληρώνω»: Οι δικαστικές μάχες συνεχίζονται με δύο δίκες στη Λάρισα, στις 24 και 26 Νοεμβριου 2014 και με μια ακόμη δίκη στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου 2014. Στη δίκη της Αθήνας κατηγορούμενος είναι ο ''συνήθης κατηγορούμενος'' Βασίλης Παπαδόπουλος. left.gr

Φόρτσα Φορτσάκη!

fortsakis-480x250
Πάρτε μια ανάσα και διαβάστε:
Μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (2012-2013)
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (από το 2012)
Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών (από το 2013)

Βουλγαρία: Εργασία μαζικής καταστροφής

Κουτιά πυρομαχικών μια αυλή στο χωριό Γκόρνι Λομ, μετά το δυστύχημα. Φωτογραφία του Βασίλ Ντόνεφ -European Pressphoto AgencyΚουτιά πυρομαχικών μια αυλή στο χωριό Γκόρνι Λομ, μετά το δυστύχημα. Φωτογραφία του Βασίλ Ντόνεφ -European Pressphoto Agency
της Γιάνα Τσόνεβα και της Μαντλέν Νικόλοβα μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου