Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ-ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ;

Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα θα πραγματοποιηθεί «Μεταστάθμευση 18 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F 16, τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα. Τα αμερικανικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική βάση με πιθανότερη αυτή τη στιγμή την Ανδραβίδα. Το προσωπικό που θα τα πετά και θα τα υποστηρίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 300 άτομα! Ο μανδύας της μεταστάθμευσης θα είναι σίγουρα κάποια ελληνοαμερικανική άσκηση. Μόνο που όπως επεσήμανε σε ενημερωτικό μέσο πηγή της ΠΑ “θα πρόκειται για κάτι παραπάνω αφού το αίτημα για την παραμονή των 18 αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος ξεπερνά τις 30 ημέρες. Επιπλέον η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται τέτοιου είδους συνεκπαίδευσης μέσα στον χειμώνα με καιρικές συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτες. Δεν έχει αποφασιστεί σε ποια αεροπορική βάση θα φιλοξενηθούν τα 18 αμερικανικά F 16 αλλά η ελληνική πλευρά προτείνει ως καλύτερη λύση αυτή της Ανδραβίδας».

ΠΑΙΞΕ ΑΘΕΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΟΥ...ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Χάρης Οικονομόπουλος, Θοδωρής ΑθερίδηςΣτιγμιότυπο από την εκπομπή του Θοδωρή Αθερίδη με προσκεκλημένο τον Χάρη Οικονομόπουλο
Προς Θοδωρή Αθερίδη Διεύθυνση: Action 24 Συνεργάτη του Νίκου Μαστοράκη
Γνωρίζετε πως ο δικηγόρος που έπαιζε με το μπαλάκι του στην εκπομπή σας -της Τετάρτης 19/11- έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους στην επιχείρησή του, οχτώ μήνες τώρα; Γνωρίζετε, επίσης, πως ο δικηγόρος με το μπαλάκι (του) οικειοποιείται τον τίτλο μίας εφημερίδας και μίας επιχείρησης που χρωστάει σε 850 εργαζομένους δεδουλευμένα και αποζημιώσεις ύψους 24-25 εκατομμυρίων ευρώ; Γι’ αυτά, αλήθεια, δεν είχατε να ρωτήσετε κάτι τον καλεσμένο σας; Μόνο να παίζετε κι εσείς με ένα άλλο μπαλάκι ξέρατε; Οταν τα μάθετε να τον ξανακαλέσετε. Για μια συνέντευξη. Μαζί με τις αδελφές Τεγοπούλου. Καλέστε επίσης και τους Λυμπέρη, Κωστόπουλο, Σαραντόπουλο, Μπακατσέλο και λοιπούς. Για να παίξετε... Με απλήρωτους εργαζομένους.http://www.efsyn.gr/arthro/pros-kyrio-thodori-atheridi

ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΕΠ.ΟΠ. ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η εκδήλωση της σοβαρής αυτής ασθένειας δεν επιτρέπει την συνέχιση της αδιαφορίας του ΥΠΕΘΑ, αλλά την άμεση λήψη μέτρων
ImageΕνώ το ΓΕΣ αποκρύπτει το γεγονός και δεν έχει εμφανίσει ακόμη στην ηλεκτρονική του σελίδα του army.gr σχετική ανακοίνωση, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι «μια έγκυος ΕΠΟΠ που υπηρετεί στην μονάδα του Έβρου μεταφέρθηκε με σηπτικό σοκ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.  Οι γιατροί υποψιάζονται ότι έχει προσβληθεί από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Λόγω της εγκυμοσύνης δε μπορούν να κάνουν παρακέντηση για να επιβεβαιώσουν την υποψία τους. Γι' αυτό το λόγο έχουν ληφθεί ήδη προληπτικά μέτρα στην μονάδα που υπηρετεί». 

Βελισσάριος: Τα Καλάσνικοφ από την Κύπρο απειλές για απαγωγή πολιτικού και οι χιτλερίσκοι

Image
Η μουσική υπόκρουση για το περιεχόμενο των εγγράφων που δημοσιεύουμε σήμερα από τις παρακολουθήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού δεν μπορεί παρά να είναι το “είσαι σκέτο παρακράτος”…Τα όσα περιγράφονται τώρα με την απόσταση του χρόνου μας φαίνονται παράδοξα ίσως κι αστεία. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 όμως και στις αρχές του 80, όσοι είχαν πρόσβαση σε τέτοιου είδους ενημερώσεις θα ένοιωθαν τουλάχιστον άβολα…

Καλάσνικωφ τα οποία έφυγαν με πλοίο μετά από τα γεγονότα της Κύπρου και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά που αποθηκεύτηκαν και ποια ήταν η τύχη τους.
Παρακολουθήσεις πολιτικών όπως ο Γιώργος Μαύρος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ακόμη και πληροφορίες για προετοιμασία απαγωγής πολιτικού …

21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ- Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ

Όλοι θυμόμαστε τις υστερικές κραυγές των δημοσιογράφων στα καθεστωτικά κανάλια κάθε φορά που γίνεται μια κινητοποίηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Πρετεντέρης Τσήμας, Χούκλη, Παπαδημητρίου, Ευαγγελάτος και όλοι οι άλλοι φύλακες του αστικού Νόμου και της Τάξης, ωρύονται για «τις αισχρές μειοψηφίες που κλείνουν τους δόμους βλάπτοντας την εθνική οικονομία», βγάζοντας γρήγορα την καταδικαστική απόφαση που απαιτεί από την κυβέρνηση την απαγόρευση των πορειών και συγκεντρώσεων.
Ταυτόχρονα, δεν ξεχνούν να χύσουν το δηλητήριο τους αποκαλώντας τους κοινωνικούς αγώνες αναχρονισμό.
Για όλους αυτούς όμως ο μιλιταρισμός και ο εθνικισμός είναι το νέο, το ελπιδοφόρο. 

ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ...ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ετοιμάζεται διαδήλωση 120 χιλιάδων στρατιωτικών!


ImageΓράφει ο Ευθ. Γκιτέρσος
Στην Ισπανία, εν μέσω των εθνικών προβλημάτων με την ισχυρή εκδηλωθείσα θέληση της  Καταλωνίας για Item fulltext ανεξαρτησία από το ισπανικό κράτος, οι στρατιωτικοί κατεβαίνουν στο δρόμο για να προστατέψουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Η τρέχουσα κατάσταση της απασχόλησης του στρατιωτικού προσωπικού και οι περικοπές των βασικών δικαιωμάτων που βιώνουν καθημερινά τα μέλη των ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων -και που είναι πιθανό να επιδεινωθούν, οδήγησε τον ενιαίο ισπανικό στρατιωτικό σύνδεσμο (AUME), στον οποίο είναι οργανωμένη η πλειοψηφία των στρατιωτικών, να συγκαλέσει εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ-ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΩΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ- ΗΠΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...

Image
Είναι γυναίκες, στρατιωτίνες και επιλέγουν να δηλώνουν δημόσια την πίστη τους στην πατρίδα τους αλλά και στον ...ομοφυλοφιλικό τους σεξουαλικό προσανατολισμό ...με δημόσια φιλιά!

Η αμερικανίδα στρατιωτίνα Σαμπρίνα Σλέιγκετερ, επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν έδωσε δημοσίως φιλί στην σύντροφό της, Σαγιέν, με φόντο την Αμερικανική σημαία. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, καθώς το φιλί δόθηκε παρουσία του τύπου, και μέσω του πρακτορείου Associated Press έκανε το γύρο του κόσμου. Το θέμα είναι, κατά πόσο μια τέτοια προσωπική στιγμή μεταξύ δυο στρατιωτικών και μάλιστα του ιδίου φύλου, είναι κάτι που μπορεί να αποδεχθεί η αμερικανική κοινωνία.

Επικείμενη Πολεμική Συμφωνία της Κύπρου με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ. Αγοράζουν σαν μαζικά ισραηλινά όπλα

Επίσκεψη στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου θα πραγματοποιήσει στις 2 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ανακοινώθηκε επίσης πως επίκειται νέα πολεμική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Η επίσκεψη του Προέδρου στο Ισραήλ αποφασίστηκε κατά τις επαφές του Ισραηλού ΥΠΕΞ στην Κύπρο. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, η ενέργεια, η ΑΟΖ, το Κυπριακό και η Μέση Ανατολή. Επίσης, ιδιαίτερες θα είναι και οι επαφές σε επίπεδο στρατιωτικής διπλωματίας με σκοπό την εξοπλιστική ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με Ισραηλινά οπλικά συστήματα. Kλείνοντας, θα συζητηθεί και επικείμενη γιγαντιαία αεροναυτική άσκηση εντός του Κυπριακού FIR με την εκτέλεση ποικίλων σεναρίων.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ: ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΟΖ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Στην αναβάθμιση της πολεμικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την απόκτηση περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης, προχωρεί η κυβέρνηση. Στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής εγκρίθηκε το απαραίτητο κονδύλι. Στο πλαίσιο της συζήτησης του Προυπολογισμού Αμυντικής Θωράκισης ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε, χωρίς περιστροφές, την πολιτική απόφαση για αγορά πλωτών μέσων που θα ενισχύσουν τον έλεγχο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως όλα δείχνουν θα αποκτηθούν δύο νέα Offshore Patrol Vessel με τη συμμετοχή του ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ. 

«Σκουριασμένα μέχρι την τελευταία βίδα»

 «Σκουριασμένα μέχρι την τελευταία βίδα»
Δεδομένου ότι η σημερινή γενιά των ευρωπαϊκών τεθωρακισμένων οχημάτων έχει εισέρθει σε μια ηλικία, οι αντικαταστάσεις του μπορούν να είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.
Μετά το 2030, η σημερινή γενιά των «σύγχρονων» Δυτικών βαρέων αρμάτων μάχης (ΜΒΤ) θα πρέπει να αποσυρθεί. Φυσικά, το «σύγχρονο» χρησιμεύει ως ευφημισμός. Τόσο το γερμανικής κατασκευής Leopard 2, όσο και το βρετανικό Challenger 2, αν αναβαθμιστούν πολλές φορές, θα ήταν σε υπηρεσία για περισσότερο από μισό αιώνα, έως πέρα από το 2030. Το γαλλικό Leclerc και το ιταλικό Ariete είναι σχετικά νεότερα οχήματα, αλλά πάσχουν από ελαττώματα που ενυπάρχουν στα πρωτότυπα σχέδια τους και ως εκ τούτου είναι απίθανο να έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΕΝΤΙ

ImageΚαρέ - καρέ η στιγμή της δολοφονίας Κένεντι - ΦΩΤΟ

Τα γεγονότα της 22 Νοεμβρίου 1963 συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη. Η στιγμή που σκότωσαν τον Κένεντι πριν 51 χρόνια όμως άλλαξε πάνω απ'ολα την Αμερική. Παρακάτω οι φωτογραφίες εκείνης της μέρας που άλλαξε την πορεία της ιστορίας. 

Περί Τράγκα ή Φράγκα το ανάγνωσμα

 Όταν αρχές Νοέμβρη κυκλοφόρησε το περιοδικό “Unfollow”  ξέσπασε μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Τράγκα και του συντάκτη του περιοδικού Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. Αφορμή ένα δημοσίευμα του τελευταίου που το τιτλοφορούσε «Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας ή Φράγκας».
Η αντίδραση τότε του εκδότη του Crash ήταν άμεση και μέσα από τις ιστοσελίδες του περιοδικού του, καθώς και από την ραδιοφωνική του εκπομπή, στον Real fm κατακεραύνωσε τον δημοσιογράφο του “Unfollow”, για να λάβει και την αρμόζουσα απάντηση. (Ολο αυτό το σκηνικό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ).
 Για να υπάρχει μια σφαιρική αντίληψη γι’ αυτή την διαμάχη παραθέτουμε το αρχικό δημοσίευμα του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Γιώργος Τράγκας ή Τράμπας η Φράγκας
Στη δημοσιογραφική αργκό ονομάζονται «εργολάβοι». Πρόκειται για εκείνους τους «δημοσιογράφους» που αναλαμβάνουν για λογαριασμό συγκεκριμένων πολιτικοιοκονομικών συμφερόντων να στοχοποιήσουν επιχειρηματίες, πολιτικούς ή κόμματα, για να τους αναγκάσουν σε κάποιου είδους «ντηλ». Δύο είναι τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου «εργολάβου»: η επιδεξιότπτά του να «πλάθει» λαϊκές συνειδήσεις και η ικανότητά του να κάνει συνεχώς κωλοτούμπες.

Από εκβιασμούς, προστασία και ξέπλυμα χρήματος μέσω off shore εταιρειών, ακόμα και από... trafficking η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Χωρίς αμφιβολία είναι ενδιαφέρον το ρεπορτάζ που έκανε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 και στο οποίο έδωσε τίτλο: «Εκβιασμός, προστασία, ξέπλυμα χρήματος: Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση της ΧΑ προερχόταν από εκβιασμούς, προστασία και ξέπλυμα χρήματος μέσω off shore εταιρειών, ακόμα και από... trafficking!
Στο τηλεοπτικό κανάλι μιλάει και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, αποκαλύπτοντας τον μηχανισμό που είχε το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου  στη Νίκαια και τον Αγιο Παντελεήμονα εκβιάζοντας καταστηματάρχες και μετανάστες και προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε επιχειρηματίες που ήθελαν να επιτεθούν σε αντιπάλους τους, με την συνεργασία των αστυνομικών αρχών.

"Να μοιρασουμε το φυσικό αέριο της Κύπορυ" θέλει Τούρκος υπουργός


Image
"Τα αποθέματα (υδρογονανθράκων) μπορούν να διαμοιραστούν και να κατασκευαστεί μια δομή, η οποία θα αυξήσει το επίπεδο ευημερίας των δύο κοινοτήτων", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, υποστηρίζουν το σωστό.
Έπειτα από συνάντησή του με το λεγόμενο υπουργό περιβάλλοντος και φυσικών πόρων Χακάν Ντιντσγιουρέκ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η θέση της χώρας του είναι πως η ενέργεια είναι αιτία για ειρήνη.

Κυπριακό - ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε "μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία"


Image
«Η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει στην ασφάλεια και την ευημερία όλης της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό είναι σύμφωνο με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Τουρκίας» υπογράμμισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στην εφημερίδα «Χαμπερτούρκ».
«Είμαι αποφασισμένος να υποστηρίξω τις συνομιλίες υπό την καθοδήγηση των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και τόνισε ότι «το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου ήταν ένα σημαντικό ξεκίνημα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο αντιπρόεδρος κάλεσε «όλες τις πλευρές να μειώσουν την ένταση στην περιοχή για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση».