Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η Ελλάδα στο Ισραήλ για να ψωνίσει drones που έχουν “δοκιμαστεί” στη Γάζα

Του Αποστόλη Φωτιάδη
Στο Ισραήλ ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας συζητάει την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την παρακολούθηση της μετανάστευσης αλλά και εσωτερικών στόχων. Αυτό που όμως δεν ομολογείται είναι πως τα συγκεκριμένα drones περιλαμβάνουν τεχνολογία “δοκιμασμένη” στη Γάζα
Η απόκτηση ‘μη επανδρωμένων αεροσκαφων’ (UAV), γνωστότερων ως drones, από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) θα είναι βασικό θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια στο Ισραήλ την Τετάρτη 26/11.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ: Ως Πόντιος Πιλάτος ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας, συγκαλύπτει μαζί με τα Επιτελεία τον παρανομούντα Ναύαρχο! Υπουργείο Άμυνας και Επιτελεία παραβιάζουνε το νόμο και επικροτούν την αντίληψη του «Ξέρεις Ποιος είναι εγώ, Ρε» των Ανώτατων Αξιωματικών!

Αν και οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το τι πραγματικά συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις αφενός από την προσωπική τους εμπειρία ως στρατευμένοι, αφετέρου από τη δημοσιότητα του πάρτι της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα, με εμπλεκόμενους πολιτικούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ανώτατους στρατιωτικούς, πραγματικά, το επεισόδιο που σημειώθηκε πρόσφατα στο Πεντάγωνο και η Ατιμωρησία του πρωταγωνιστή ναυάρχου αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά ο Στρατός είναι ένας χώρος Ανομίας. Είναι χώρος που η υπεράσπιση του Κανονισμού και των Διαταγών είναι ευκαιριακό ζήτημα, υπόθεση δημοσίων σχέσεων, ρουσφέτι και ψηφοθηρία. 

Τόση απανθρωπιά δεν τη χωρά ο νους μου ....

Φωτογραφία του φίλου Khalaf από το Σύνταγμα σήμερα το απόγευμα. Ήθελα να ‘ξερα δεν ραγίζει η ψυχή κανενός απ αυτούς που στρογγυλοκάθονται στα έδρανα του Κοινοβουλίου και κάνουν ότι δεν ξέρουν τι γίνεται απ έξω, από τα μικρά παιδάκια και τα μωρά που είναι μέσα στο κρύο;
Τόση απανθρωπιά δεν τη χωρά ο νους μου σκεπτόμενη ότι αυτοί είναι που συμμετέχουν σε συνέδρια και δίνουν διαλέξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ε.Χ πηγη ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Νέες καταγγελίες:Βασανισμός και θανάτωση σκύλων σε στρατόπεδο της Ρόδου

kakopoiisi
Νέες καταγγελίες έφτασαν στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που κάνουν λόγο για βασανισμό και θανάτωση σκυλιών σε μονάδες της Ρόδου. Αποδεικνύεται επομένως ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που ακυρώνει τις διαταγές του ΓΕΣ και δείχνει τα βάρβαρα ένστικτα που κυριαρχούν πέρα από κάθε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο όταν εκδηλώνονται στο πλαίσιο διαταγών των διοικήσεων των μονάδων.  
Το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» απέστειλε σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και κοινοποίησε στον Στρατηγό Δκτη της ΑΣΔΕΝ και στον Στρατηγό Δκτη της 95 ΑΔΤΕ την ακόλουθη αναφορά:

Όταν οι Σϋριοι φιλοξενούσαν Έλληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι!


Η φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω είναι από το μακρινό 1923.......Στο Χαλέπι της Συρίας, λοιπόν, τότε Έλληνες πρόσφυγες σιτίζονται κάτω από δύσκολες όπως βλέπετε συνθήκες!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ 173 ΜΕΑΠ ΛΕΠΤΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες στις μονάδες είναι η συλλογική διεκδίκηση των συναδέλφων φαντάρων και η στήριξη της προσπάθειας τους από τους γονείς, την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, τα κοινωνικά κινήματα και τους μαχόμενους δημοσιογράφους.
Αυτή την άποψη επικαιροποίησαν τα όσα συνέβησαν στην 173 ΜΕΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών των στρατευμένων. Ενώ αρχικά ο διοικητής της μονάδας έδειξε το άσχημο πρόσωπο του, χρησιμοποιώντας τρόπους και εκφράσεις που δεν τιμούν κανένα, και πρώτα απ΄ όλα τον ίδιο, γρήγορα ήρθε να αναθεωρήσει την αυταρχική του συμπεριφορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δόθηκαν στους συναδέλφους νάυλον για τη διεξαγωγή της άσκησης του Πυροβολικού  –που πριν τη δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας  απαιτούνταν η αγορά τους από τους φαντάρους-, αλλά σε Αναφορά Μοίρας τόνισε ότι σύντομα η δύναμη των στρατευσίμων θα αυξηθεί και εγγυήθηκε προσωπικά ότι οι υπηρεσίες θα μοιραστούν δικαιότερα και θα περιοριστούν.

Οι επιπτώσεις της παραίτησης Χέιγκελ στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών


Image
Της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η παραίτηση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ (Chuck Hagel) έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στον Αμερικανικό τύπο. 
Το βασικό ερώτημα που θέτουν όλα τα ΜΜΕ είναι αυτό του Ισλαμικού Κράτους. Κατά πόσο, λοιπόν, η παραίτηση Χέιγκελ έχει να κάνει με τους τζιχαντιστές και επιπλέον ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της παραίτησης του στο ηθικό και συνεπώς στις επόμενες κινήσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ABCnews, η παραίτηση του Υπουργού Άμυνας θα εχει  πιθανώς ελάχιστη επίδραση στην στρατηγική που θα ακολουθήσει η αμερικανική κυβέρνηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Η οποία, όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, αναμένεται να διαρκέσει χρόνια. 

Η πολεμοκαπηλία των ΑΟΖ και η Αριστερά

Η ελληνική άρχουσα τάξη δεν είχε επιλέξει μέχρι πρόσφατα να αξιοποιήσει τα νομικά επιχειρήματα που απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ -που χρονολογείται από το 1982- ώστε να διεκδικήσει την εκμετάλλευση περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου οι οποίες εκτείνονται έως και 200 μίλια (370 χιλιόμετρα) από τις ακτές. Η στάση αυτή απέρρεε από το συσχετισμό δύναμης στην περιοχή, αλλά και από την κατανόηση του προφανούς: δεν μπορούσε η Τουρκία με τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής να περιοριστεί σε μια στενή λωρίδα θάλασσας λίγο πέρα από τις ακτές της (πράγμα που θα συνέβαινε αν εφαρμοζόταν η ελληνική εκδοχή της ΑΟΖ). Κανένας τρίτος (μεσολαβητής, Διεθνές Δικαστήριο, «μεγάλη δύναμη», ή τρίτη γειτονική χώρα) δεν θα κατανοούσε ένα τέτοιο «δικαίωμα» των Ελλήνων καπιταλιστών. 

Δεύτερη νύχτα βίας για τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν – 2.200 μέλη της Εθνοφρουράς στους δρόμους

Για δεύτερη νύχτα το Φέργκιουσον και οι πολίτες του έμειναν ξάγρυπνοι. Η οργή δεν έχει καταλαγιάσει. Η βία "βασιλεύει" στην πόλη όπου στις 9 Αυγούστου ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον. 
Η απόφαση δικαστηρίου να μην παραπέμψει σε δίκη τον αστυνομικό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ένας φυλετικός "εμφύλιος" στις ΗΠΑ, με την οργή να παρασέρνει σαν τσουνάμι τα πάντα. 

Κώστας Πελετίδης: Γιατί δεν θα παραστώ στην εκδήλωση για τους παλαίμαχους πολεμιστές της Κορέας

Κώστας Πελετίδης: Γιατί δεν θα παραστώ στην εκδήλωση για τους παλαίμαχους πολεμιστές της Κορέας Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στην ΠάτραΕκδήλωση για να τιμηθούν οι παλαίμαχοι πολεμιστές της Κορέας διοργανώνεται αύριο στην Πάτρα παρουσία του πρέσβη της Νοτίου Κορέας. 
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε απάντηση της γραπτής πρόσκλησης του Πρέσβη της Κορέας στην αυριανή εκδήλωση στην Πάτρα, έστειλε την εξής επιστολή:
Κύριε Πρέσβη,
Σχετικά με την εκδήλωση που οργανώνετε για την απονομή μεταλλίων «σε όσους πολέμησαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας του Κορεατικού λαού», και μας καλείτε να συμμετέχουμε, θα θέλαμε να γνωρίζετε τις θέσεις μας.

Απούσα η χώρα μας σε ψήφισμα του ΟΗΕ κατά του ναζισμού και του ρατσισμού

ΟΗΕ
Πριν από τέσσερεις ημέρες τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ κλήθηκαν να καταδικάσουν με ψηφοφορία την παγκοσμιοποίησης του Ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλες πρακτικές που οδηγούν στον ρατσισμό, στις φυλετικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία και στη σχετική ανεκτικότητα αυτών των φαινομένων. Από τις 163 χώρες, οι 115 ψήφησαν υπέρ, οι 55 ήταν απούσες ενώ 3 ψήφησαν κατά. Ο Καναδάς, η Αμερική και η Ουκρανία ήταν οι τρεις χώρες που ψήφισαν κατά της καταδίκης. Η Ελλάδα ήταν μέσα στις χώρες που δήλωσαν απούσες από την ψηφοφορία. Διαβάστε το έγγραφο της ψηφοφορίας εδώ.

Νέος αφροαμερικανός νέκρος – Περισσεύει η οργή στο Φέργκιουσον (βίντεο-live) Νέο ξέσπασμα της οργής μετά την απόφαση να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού που σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν-Έκκληση Ομπάμα για ηρεμία- Διαδηλώσεις σ΄όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

635524672065127664-GTY-459543186
Φωτιά πήρε εκ νέου το Φέργκιουσον μετά την απόφαση να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού είχε σκοτώσει τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, κάτι που είχε πυροδοτήσεις μαζικές διαδηλώσεις και εκτεταμένες ταραχές. Το νέο σκηνικό περιλαμβάνει πυρά από αυτόματα όπλα, πυρπολήσεις και λεηλασίες καταστημάτων και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλεία

Όλα τα βίντεο από την εκδήλωση για την Ουκρανία στο Πολυτεχνείο

Όλα τα βίντεο από την εκδήλωση για την Ουκρανία στο ΠολυτεχνείοΔημοσιεύουμε σήμερα τα βίντεο όλης της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο από την Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία με θέμα: «“Έτσι νικιέται ο φασισμός”: Ο αντιφασιστικός – αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του λαού. Το παράδειγμα της Ουκρανίας», με κεντρική ομιλήτρια τη βετεράνο αγωνίστρια του Κόκκινου Στρατού στο 4ο Ουκρανικό μέτωπο την περίοδο 1942 -1945  Άννα Μπορίσνοβα. Στα βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθείτε την συγκινητική υποδοχή και την ομιλία της Άννας Μπορίσνοβα, το μήνυμα από τους Αγωνιστές αντάρτες του Λουγκάνσκ,το μήνυμα των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού, καθώς και τις τοποθετήσεις των μελών της Αντιφασιστικής Καμπάνιας:Κώστα Γούση,Θοδωρή Νασόπουλο,Παναγιώτη Τσελεπή και Ανδρέα Ζαφείρη.
Δείτε την υποδοχή της Άννα Μπορίσνοβα και τον Δ.Πατέλη να διαβάζει το μήνυμα των ανταρτών του Λουγκάνσκ.

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!!

Αρθρογράφος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 19:30
2001 umbenennung-in-fraport-ag
 Οι περίφημες επενδύσεις μας έρχονται από τους... δανειστές, αυτούς που με όχημα το διογκωμένο χρέος έριξαν στα τάρταρα τις τιμές της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και την αγοράζουν δίνοντάς μας χρήματα τα οποία... τα παίρνουν πίσω λόγω χρέους!

Η εταιρία Fraport με την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου, είναι η «νικήτρια» του διαγωνισμού για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτού της Κέρκυρας.
Μεγαλομέτοχοι της Fraport είναι φορείς του γερμανικού δημοσίου, ήτοι η Περιφέρεια του Έσσε με ποσοστό 31.5%, η κρατική Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η Φρανκφούρτη μέσω του δημόσιου φορέα μεταφορών...

Ελέγχουν όλο τον τουρισμό στα Επτάνησα!

Πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τη δίκη των νεοναζί

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος ΜιχαλολιάκοςΟ αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος | EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία είχε ενδυθεί τον κοινοβουλευτικό μανδύα παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα του ευρωπαϊκού συνεδρίου για το ννεοναζισμό και την Ακροδεξιά στην Ευρώπη, που συνδιοργάνωσαν το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και η attac.