Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/12/2014 ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σε συνάντηση φαντάρων καλεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τη Δευτέρα 1/12/2014, στις 7,00 μ.μ. στη Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ (Ιπποκράτους 175 και Λασκάρεως)







ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

ΧΑΚΕΡΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΠΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

μέλη της Αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά 
την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Μπάιντεν στην 
Ουκρανία, προιόν υποκλοπής των cyberberkut
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Οι Ουκρανοί χάκερ Cyber Berkutισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα Αμερικανού Αξιωματούχου από το περιβάλλον του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, στις 20 – 21 Νοεμβρίου.
"Εμείς, οι CyberBerkut, έχουμε ήδη προειδοποιήσει εναντίον της απαράδεκτης παρέμβασης της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Επιπλέον, επανειλημμένα τονίσαμε την απόρριψη της αντεθνικής πολιτικής του Κιέβου, η οποία έθεσε την Ουκρανία σε αμερικανική εξάρτηση» .
«Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Joseph Biden στο Κίεβο στις 20 και 21 Νοεμβρίου κατορθώσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε εμπιστευτικά αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχαν αποθηκευτεί στην κινητή συσκευή μέλους της αμερικανικής αντιπροσωπείας» .(itar/tass 25/11)
«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε στους πολίτες της Ουκρανίας, το πραγματικό εκτόπισμα και την κατεύθυνση της αμερικανικής βοήθειας στην «διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης, όπως αποδεικνύουν τα εσωτερικά έγγραφα".

ΝΤΡΟΠΗ!!! Παρασημοφόρηση 63 στελεχών του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας (ΕΣΕΕΕ)

Τα πραγματικά παράσημα είναι οι μέρες φυλακής που έδωσαν στους  φαντάρους που αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...
Εξήντα τρεις στρατιωτικοί, διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα, τιμήθηκαν σήμερα με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Common Security and Defense Policy Service Medal", για τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

Δεκεμβριανά: Τα γεγονότα, η διεθνής διάσταση και ο «παράλληλος πόλεμος»

Αγγελική Δημοπούλου
Τον Δεκέμβριο του 1944, ενάμιση μόλις μήνα μετά την πανηγυρική απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τα ναζιστικά στρατεύματα, ξέσπασε «Η Μάχη της Αθήνας», η σφοδρότερη στρατιωτική αναμέτρηση που έγινε ποτέ στην πρωτεύουσα. Σε αυτήν επικεντρώνεται το νέο βιβλίο του Μενέλαου Χαραλαμπίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Πρόκειται για μια επιστημονική μελέτη που αναφέρεται στα γεγονότα καταγράφοντας λεπτομερώς τις μάχες που μαίνονταν σε κάθε γειτονιά της πόλης. Ο συγγραφέας μιλά στο tvxs.gr, για τις αιτίες που οδήγησαν στα Δεκεμβριανά, τα γεγονότα που καθόρισαν την έκβασή τους, τα θύματα αλλά και τον «παράλληλο πόλεμο» που εξελισσόταν σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Γιουγκοσλαβία και YU-Nοσταλγία

Πριν από 71 χρόνια, στις 29 Νοεμβρίου 1943, γεννήθηκε μια χώρα που επί μισό αιώνα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στον ψυχροπολεμικό κόσμο, αλλά τελικά διαλύθηκε με τον πλέον επώδυνο τρόπο: η Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (SFRJ). Του Γιώργου Στάμκου. 
Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1943 όταν το αντιφασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας (Antifašističko Vijeće Narodnog Oslobođenja Jugoslavije) συνεδρίασε στην πόλη Jajce της Βοσνίας, με επικεφαλείς τους παρτιζάνους του Τίτο. Εκεί θεσπίστηκε ένα πολιτικό πρόγραμμα που ανάμεσα στ' άλλα προέβλεπε και τη συγκρότηση ενός γιουγκοσλαβικού κράτους, που θα έπαιρνε τελικά τη μορφή μιας σοσιαλιστικής ομοσπονδιακής ένωσης με αρχηγό της τον Στρατάρχη Τίτο.

Ορφανά στη Συρία. Η κατάντια του να λέγεται κανείς άνθρωπος (βίντεο)

Ορφανά στη Συρία. Η κατάντια του να λέγεται κανείς άνθρωπος #Syria (βίντεο)
Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την άφιξη του χειμώνα. Σύριοι πρόσφυγες, ιδιαίτερα τα παιδιά, έχουνανάγκη από βασικές ανάγκες όπως τροφή, στέγη, φάρμακα, γάλα, εξοπλισμού θέρμανσης και τον κατάλληλο ρουχισμό.

Αποκάλυψη: Βρετανοί στρατιώτες-θαυμαστές του Ελγιν επιχείρησαν να μεταφέρουν τον Λέοντα της Αμφίπολης κι όχι μόνο στο Λονδίνο!

ΒρετανοίΟ αρχιτέκτονας Μχάλης Λεφαντζής, ο οποίος δημιούργησε την αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης, αποκάλυψε κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα ευρήματα του τύμβου Καστά πως μια βρετανική ταξιαρχία ετοιμαζόταν να μεταφέρει 1.000 κομμάτια από τον περίβολο, μαζί με τον Λέοντα, στο Λονδίνο. Ευτυχώς, την ημέρα της μεταφοράς, αυστριακά και βουλγαρικά στρατεύματα επιτέθηκαν στη βρετανική πομπή, με αποτέλεσμα οι φορτηγίδες να ναυαγήσουν στον ποταμό Στρυμόνα και τα αρχαία μέλη να βρεθούν στο βυθό. Ο ίδιος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν κρυφά κομμάτια από τον περίβολο, τα οποία κρατούσαν στα σπίτι τους. «Ξαφνικά αυξάνεται ο αριθμός των αρχαιολογικών ευρημάτων, ως δια μαγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτά είναι τα αμερικανικά πλοία με εξοπλισμό αμίαντου που έσπειραν τον καρκίνο σε έλληνες φαντάρους κι αξιωματικούς

ΦρεγάταΟ αμίαντος σκοτώνει αλλά αυτό ήταν γνωστό εδώ χρόνια. Τα πολιτικά παιχνίδια όμως των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η αδιαφορία των Επιτελείων συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε στρατευμένοι και μόνιμο προσωπικό να πληρώσουν με την υγεία τους και την ζωή τους.
Μεταξύ αυτών ήταν και ναυτικοί, ακόμη και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους “όσοι υπηρέτησαν σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία είχαν αγοραστεί ή παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ, και αποδεδειγμένα είχαν εξοπλισμό αμιάντου, και υπέστησαν βλάβες διεκδικούν αποζημιώσεις μέσω δικηγορικών γραφείων των ΗΠΑ. Το πρόβλημα των βλαβών από αμίαντο στις ΗΠΑ έχει κριθεί δικαστικά κι έτσι οι διαδικασίες διεκδίκησης αποζημίωσης είναι τυποποιημένες. Προβλήματα ωστόσο παρουσιάζονται επειδή πολλές από τις κατασκευάστριες εταιρείες των πλοίων είτε έχουν κλείσει είτε έχουν πτωχεύσει.

ΝΤΑΛΑΣ: ΔΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ "ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ"! ΠΑΡΟΜΟΙΟΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Πολίτες με όπλα επιτηρούν τους διαδηλωτές στο Ντάλας
Αυτόκλητοι «Προστάτες»
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ...
Οι συγκεντρώσεις και οι δράσεις στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις συνεχίζονται, μετά το ξέσπασμα οργής στο Φέργκιουσον που πυροδοτήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος σκότωσε τον περασμένο Αύγουστο τον άοπλο Μάικλ Μπράουν. Κάποιες συγκεντρώσεις έχουν μικρή συμμετοχή και δεν τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο αυτό που συνέβη σε μία από αυτές στο Τέξας αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ με την οπλοκατοχή αλλά και τον ρατσισμό. 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΕ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ,ΤΡΙΠΟΛΗ,ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2014 ΣΤ΄ΕΣΣΟ, παρουσία του Διευθυντή Διαβιβάσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Υποστράτηγου κ. Ιωάννη Χατζηδήμα, του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων Ταξίαρχου κ. Σταύρου Τσερπέ, του Μητροπολίτη Ιλίου- Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

Ο Στρατός σκοτώνει σε Πόλεμο και Ειρήνη, εχθρούς και φίλους. Κυβερνήσεις, "Σύμμαχοι" και Επιτελεία δολοφονούσαν συστηματικά με τον αμίαντο! Ποιοι προσφεύγουν για αποζημιώσεις στα δικαστήρια

Ο αμίαντος σκοτώνει αλλά αυτό ήταν γνωστό εδώ χρόνια. 
Τα πολιτικά παιχνίδια όμως των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η Αδιαφορία των Επιτελείων συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε στρατευμένοι και μόνιμο προσωπικό να πληρώσουν με την υγεία τους και την ζωή τους.
Μεταξύ αυτών ήταν και ναυτικοί, ακόμη και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους “όσοι υπηρέτησαν σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία είχαν αγοραστεί ή παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ, και αποδεδειγμένα είχαν εξοπλισμό αμιάντου, και υπέστησαν βλάβες διεκδικούν αποζημιώσεις μέσω δικηγορικών γραφείων των ΗΠΑ. Το πρόβλημα των βλαβών από αμίαντο στις ΗΠΑ έχει κριθεί δικαστικά κι έτσι οι διαδικασίες διεκδίκησης αποζημίωσης είναι τυποποιημένες. Προβλήματα ωστόσο παρουσιάζονται επειδή πολλές από τις κατασκευάστριες εταιρείες των πλοίων είτε έχουν κλείσει είτε έχουν πτωχεύσει.
Τα πλοία που από κατασκευής είχαν πολλά μέρη από αμίαντο σε συνδυασμό με κλειστούς χώρους, και που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία όσων υπηρέτησαν σε αυτά, είναι τα περισσότερα που δόθηκαν ως αμερικανική βοήθεια προς τη χώρα μας.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ-ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ImageΜόλις πριν μερικές μέρες γράφαμε για “μαύρα σύννεφα” που κάποιοι με το ζόρι δημιουργούν πάνω από τις Ενώσεις Στρατιωτικών . Και προβλέπαμε καταιγίδα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάποιοι εδώ και καιρό …χορευαν το χορό της βροχής.
Τα επτά από τα οκτώ μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας υπέβαλαν την παραίτησή τους! Οι λόγοι αναλύονται σε ανακοίνωσή τους την οποία δημοσιεύουμε,όπως και την ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘ που ακολούθησε. Η ανακοίνωση των επτά που παραιτήθηκαν:

Οι ΗΠΑ οπλίζουν δωρεάν το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ με 3000 ''έξυπνες'' βόμβες JDAM! Αυτή είναι η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών...


Image
Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Οι ΗΠΑ οπλίζουν την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, έναν βασικό σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή, με 3.000 έξυπνες βόμβες- μέρος της δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας της Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ.
Πρόκειται για το αναβαθμισμένο κιτ καθοδήγησης JDAM (Joint Direct Attack Munition ) της Boeing.Είναι χαμηλού κόστους και μετατρέπει τις υπάρχουσες μη καθοδηγούμενες βόμβες ελεύθερης πτώσης (GBU-31,GBU-38 κ.α.) σε ακριβείας καθοδηγούμενα "έξυπνα''όπλα. Τα αναβαθμισμένα κιτ λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα από το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης της βόμβας (INS) και το GPS, έτσι ώστε να βελτιώνει δραματικά την ακρίβεια. Ο συνδυασμός μερικές φορές αναφέρεται ως UTC INS / GPS και κάνει την βολή πολύ πιο ακριβή από ό, τι η βασική έκδοση JDAM- υπάρχει και έκδοση που συνδυάζει και καθοδήγηση λέιζερ.

ΚΟΡΕΑ: ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΩΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!


Image

"Πόλεμος" για τον αγοραίο έρωτα με αμερικανούς στρατιώτες!

Επιμέλεια - Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: BBC News
Αφιέρωμα του BBC για τα “κόκκινα φανάρια” στην Νότια Κορέα και τις Αμερικανικές Βάσεις - Μήπως η Κορέα ενθάρρυνε την πορνεία στις αμερικάνικες βάσεις; - Οι πρώην ιερόδουλες μηνύουν σήμερα το κράτος της Νότιας Κορέας. 
Περισσότερες από 120 πρώην ιερόδουλες που εργάζονταν δίπλα σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση στην Νότια Κορέα έχουν προσφύγει δικαστικά για να ζητήσουν αποζημίωση από την κυβέρνηση της ...Κορέας! Ο ισχυρισμός έγκειται στο γεγονός ότι οι αρχές “διευκόλυναν ενεργά” την εκπόρνευσή τους και ότι το κοινωνικό σύστημα σήμερα τις έχει αφήσει δίχως οικονομική στήριξη τώρα που είναι πολύ ηλικιωμένες για να δουλέψουν.

Οι δολοφόνοι ξαναγυρνούν στον τόπο του εγκλήματος. Προκλητική μάζωξη χρυσαυγιτών στο Πέραμα

Συγκέντρωση στα γραφεία της στην οδό 25ης Μαρτίου 7, στο Πέραμα, έκανε χτες βράδυ η Χρυσή Αυγή με αφορμή, όπως η ίδια ανακοίνωσε, το ότι βρέθηκε στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της «ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό κι ένα γκαζάκι».
Σαν έτοιμοι από καιρό οι νεοναζί επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα και επιδόθηκαν σ' αυτό που έχουν εκπαιδευτεί: Την προβοκάτσια, τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και τον αντικομμουνισμό. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκαν ότι το «γκαζάκι» είναι η απόδειξη πως «έχουν αφηνιάσει οι εργατοπατέρες» για τη δημιουργία του σωματείου που στήθηκε από τους χρυσαυγίτες στη Ζώνη με την άμεση υποστήριξη των εργολάβων!

Οι δύσκολες «εξισώσεις» της ουκρανικής κρίσης, του Βασίλη Σαμαρά

Μια πολύ σοβαρή κρίση
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία απασχόλησαν, απασχολούν και θα συνεχίσουν να απασχολούν όλο τον κόσμο. Καθόλου αδικαιολόγητα. Η κρίση στην Ουκρανία είναι από τις πιο σοβαρές αν όχι η σοβαρότερη διεθνής πολιτική κρίση από το 1989-1991 και οπωσδήποτε αυτή που εγκυμονεί τους μεγαλύτερους κινδύνους συνολικά για την ανθρωπότητα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε ή παρακάμπτουμε την σοβαρότητα της κρίσης στη Μ. Ανατολή που παροξύνθηκε πρόσφατα με την εμφάνιση του «Ισλαμικού Κράτους» ή τους κινδύνους που συνεπάγεται και αυτή.
Θεωρούμε ωστόσο, πρώτον ότι η κρίση στην Ουκρανία δεν έχει ξεπεραστεί και μπορεί να παροξυνθεί ανά πάσα στιγμή. Δεύτερο και κρισιμότερο είναι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρει σε άμεση αντιπαράθεση τις δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις του πλανήτη (ΗΠΑ και Ρωσία).
Καθόλου, συνεπώς, τυχαία η φιλολογία που έχει αναπτυχθεί για τα χαρακτηριστικά της, τις επιδιώξεις των δυνάμεων που εμπλέκονται, οι αντιπαραθέσεις πάνω σ’ αυτά. Και δεν εννοούνται μόνο εδώ αυτά που εκπέμπονται από τις αντιμαχόμενες πλευρές που όπως είναι φυσικό η κάθε μια επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της προπαγανδίζοντας το δίκιο -ή «δίκιο»- της. Εννοούνται και πολλοί άλλοι που παρεμβαίνουν ως «τρίτοι» (αν υπάρχουν τέτοιοι).

Σ. Ελληνιάδης: Κραυγή αγωνίας για τους Ελληνες της Ουκρανίας (Βίντεο)

Ο Στέλιος Ελληνιάδης είναι ένας δημοσιογράφος που έχει πολύ καλή άποψη για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία ειδικά στην Μαριούπολη και όλες τις πόλεις,  κωμοπόλεις και τα χωριά που κατοικούν οι Έλληνες της Αζοφικής Θάλασσας.
Σε απευθείας σύνδεση, λοιπόν σήμερα υπ το πρωί, απ’ την Μαριούπολη όπου βρίσκεται σε δημοσιογραφική αποστολή με την τηλεόραση του Μέγκα, ο  Στέλιος Ελληνιάδης μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των Ελλήνων της Ανατολικής Ουκρανίας, που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια από το ελληνικό κράτος εξ αιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που βιώνουν.
Αναφέρθηκε ότι για τον πόλεμο που συμβαίνει σ’ αυτή την περιοχή υπάρχει παντελή αφωνία από τα διεθνή ΜΜΕ φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στην Γάζα με την επέμβαση της τεράστιας ισραηλινής πολεμικής μηχανής σκοτώθηκαν 2.000 Παλαιστίνιοι μετά από  40 μέρες αεροπορικών βομβαρδισμών ενώ στην ανατολική Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 4.500 άνθρωποι και πάνω από 10.000 οι τραυματισμένοι και όμως γ’ αυτόν το πόλεμο δεν μιλάει κανείς.

Κοτέτσι... κράτησης μεταναστών

Μια ιδιότυπη φυλακή, που όμοια της ίσως να υπάρχει μόνο σε υπανάπτυκτες χώρες, κατασκεύασε το Λιμεναρχείο Χίου στον υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιεί για την προσωρινή κράτηση προσφύγων. Ο χώρος, που χρόνια τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο των οργανώσεων για τα δικαιώματα των προσφύγων, περιορίζεται και άλλο, αφού γύρω από τα άθλια κοντέινερ κατασκευάστηκε μια σιδερένια περίφραξη εμβαδού λιγότερου από 100 τ.μ., στερώντας από τους ανέστιους συνανθρώπους μας ακόμη και την επαφή με τη θάλασσα, που πρόσφερε μια ανάσα δροσιάς σε όσους ξεροψήνονται στον ήλιο την περίοδο του καλοκαιριού.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Του Κουτρούλη ο γάμος στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όταν μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής παίρνουν τον λόγο για να καταγγείλουν επαφές τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με γνωστούς χρυσαυγίτες της περιοχής. Μάλιστα, ακολούθως, την παύση της ιδιότητας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης, κυρίων Μαργαρίτη Θεολόγου και Γιώργου Μάντζιαρη αντιστοίχως, επειδή συναντήθηκαν με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Κομοτηνή, ζητά με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. 

Πάτρα: Ραντίζουν με χλωρίνη τρόφιμα στα σκουπίδια ώστε να μην τα παίρνουν οι άποροι!


Ραντίζουν με χλωρίνη τρόφιμα στα σκουπίδια ώστε να μην τα παίρνουν οι άποροι
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Patrastime η διοίκηση αλυσίδας καταστημάτων στην Πάτρα έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της να ρίχνουν χλορίνη πάνω στα τρόφιμα και τα προϊόντα, που δεν έχουν διατεθεί και πετιούνται στα σκουπίδια, ώστε να μην τα παίρνουν οι άποροι.Όπως αναφέρει το Patrastime καθημερινά έξω από την αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων, άνθρωποι αναζητούν κάτι να φάνε μέσα στα σκουπίδια, όπου έχουν πεταχτεί ποσότητες τροφίμων (πχ ψημένα κοτόπουλα) και άλλων ειδών που δεν έχουν διατεθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ή είναι ληγμένα, όπως αλλαντικά, τυροκομικά κλπ.

Ο Νίκος Ρωμανός θα σπουδάσει ή θα πεθάνει

Ο Νίκος ΡωμανόςΣύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, είναι σε οριακό σημείο, ενώ ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, καταγγέλλει πως υπάρχει «εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου». Η υποχρεωτική σίτιση σε απεργούς πείνας θεωρείται βασανισμός από τους διεθνείς οργανισμούς. Ο Νίκος Ρωμανός κάνει απεργία πείνας, διεκδικώντας το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή.