Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Οι οικογένειες που συνεργάζονταν με τη χούντα

Οι σχέσεις των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Ωνάση, Λάτση, Νιάρχου, Μποδοσάκη, Γουλανδρή κ.α με τους δικτάτορες.
Δείτε το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε

Όταν ο Σαμαράς πρωταγωνιστούσε σε επεισόδια «ταγμάτων εφόδου» της ΟΝΝΕΔ

Σαμαράς ΑβέρωφΙούλιος του 1983. Τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ καταφθάνουν στη Μεσσηνία από ολόκληρη την Ελλάδα και πρωταγωνιστούν σε αιματηρά επεισόδια με την κάλυψη της τότε ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, του ίδιου του προέδρου της Ευάγγελου Αβέρωφ, ο οποίος δικαιολογούσε τη συγκρότηση "ομάδων κρούσης".
Πρωταγωνιστής στις ασχήμιες των ΟΝΝΕΔιτών είναι το "πνευματικό παιδί" και πρωτοπαλίκαρο του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, νεαρός βουλευτής τότε, οι δηλώσεις του οποίου είχαν κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνες του τότε προέδρου της ΝΔ. 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ: Ο Τζήμερος δεν στηρίζει πλέον έμμεσα τη Χρυσή Αυγή αλλά φάτσα φόρα! (διαβάστε ανάρτησή του στο facebook)

Τζήμερος
Φαίνεται πως ο Θάνος Τζήμερος βαρέθηκε να στηρίζει έμμεσα τη Χρυσή Αυγή κι αποφάσισε να το κάνει...άμεσα. Διαβάστε τι ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο γνωστός και μη εξαιρετέος πολιτικός.

Διοικητές μονάδων της Νοβοροσίας και της Ουκρανίας μιλούν για τον πόλεμο και την ειρήνη-ΒΙΝΤΕΟ

Μεταφράσαμε και υποτιτλίσαμε το παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει τον ηγέτη των μονάδων της Νοβοροσίας που μάχονται στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ να συνομιλεί με Ουκρανούς στρατιώτες κι αξιωματικούς. Νομίζουμε πώς δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πολλά. Και από αυτό το βίντεο γίνεται πασιφανές ότι ο ουκρανικός στρατός δεν κατανοεί τον λόγο για τον οποίο πολεμάει στα εδάφη του Ντονμπάς. Ο Ουκρανός διοικητής δεν έχει τίποτα να πει στον αντίπαλό του, όταν αυτός του επισημαίνει τους βομβαρδισμούς των αμάχων απ’ τον ουκρανικό στρατό, πέραν του ότι «εκτελούν εντολές ανωτέρων». 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις τελευταίες ασκήσεις καταστολής πλήθους με την ονομασία “Καλλίμαχος” που πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ” και τις συνεχείς διαψεύσεις από το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το αντικείμενο «Καταστολής Πλήθους εναντίον του εσωτερικού εχθρού» των εν λόγω ασκήσεων, πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση καταστολής κινητοποιήσεων από τον Μικτό Λόχο Στρατονομίας (Μ.Λ.ΣΝ.) μέσα στο “Πεντάγωνο”. Μάλιστα, ενώ στην περίπτωση της 71ης Ταξιαρχίας οι φαντάροι έπαιζαν το ρόλο των διαδηλωτών ώστε να εκπαιδευτούν τα στελέχη σε ρόλο Ματατζή, στο Πεντάγωνο άλλαξαν θέση και ήταν οι έφεδροι Στρατονόμοι που εκπαιδεύονταν σε αυτές τις κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση των εκλογών, η Τυνησία εξακολουθεί να είναι μια αχτίδα ελπίδας για τη Μέση Ανατολή


Του Berny Sèbe,
Λέκτορα αποικιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham
 Αρχικό άρθρο: http://tinyurl.com/m2nosjg
Μετάφραση:
Πάνος Ντούλας,
Αχαρνές, 26/12/2014,
pandou.paron@gmail.com
Ας το παραδεχτούμε: ένας όρος που κάποτε ήταν γεμάτος ελπίδες για τη Μέση Ανατολή, η ιδέα της «Αραβικής Άνοιξης» έχει γίνει απλώς καταθλιπτικός.
Μια ποικιλία από ανθρωπιστικές καταστροφές ακολούθησαν το πέρασμά της - σκεφτείτε την ανείπωτη βία από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος ή τη διάλυση του κοινωνικού και πολιτικού ιστού της Λιβύης. Στην Αίγυπτο, η φανατική συνήθεια να αφήνουν το στρατό να εκλέγει τους κυβερνήτες της χώρας έχει επιστρέψει. Αλλού, όπως στο Μπαχρέιν, οι εξεγέρσεις καταπνίγονται εν τη γενέσει τους  ή καταστέλλονται με τη βοήθεια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και έχουν σιγήσει για τα καλά.

Γερμανία: Διχάζουν την κυβέρνηση οι κυρώσεις στη Ρωσία

Όταν για ένα σημαντικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής, που εμπλέκει τόσο τα οικονομικά συμφέροντα όσο και τον ευρύτερο τομέα της εθνικής ασφάλειας διαφωνούν κορυφαίοι υπουργοί μιας κυβέρνησης, τότε το ζήτημα είναι αρκούντως σοβαρό, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η χώρα αυτή είναι η οικονομική «ατμομηχανή» στον ευρωπαϊκό χώρο… Η διαφωνία αφορά τη γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα την πολιτική απέναντι στη Ρωσία, με έμφαση τη διαχείριση της κρίσης του ρουβλίου, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί και οι υπουργοί που διαφωνούν είναι ο πολύς υπουργός Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το εξαιρετικά σοβαρός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

Κύπρος - Τουρκία: Ο Δαβίδ νικά τον Γολιάθ

Image
Μάριος Ευριβιάδης 

Η Κύπρος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνης της την επικίνδυνη γείτονα Τουρκία. Ίσως μάλιστα να μην χρειάζεται καν, αφού μπορεί, να προωθήσει, εντός του διεθνούς συστήματος, μια έξυπνη στρατηγική, ώστε ως άλλος Δαβίδ να επικρατήσει του νέου Γολιάθ. 








ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

ΠΕΝΕΦΥΟ: Προκεχωρημένο Σχολείο Μαχητή

Την  Παρασκευή 19/12/2014, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των υποψηφίων του Προκεχωρημένου  Σχολείου Μαχητή (Π.ΣΧ.ΜΧ.) στις νυχτερινές επιχειρήσεις. Στόχος της εκπαίδευσης ήταν να κάνει τους ασκούμενους,να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, να κινούνται με αυτοπεποίθηση και να μάχονται μέσα στο σκοτάδι.

Η Τουρκία κατά των Χριστουγέννων! "Πνίγεται" στον σκληρό ισλαμισμό του Ερντογάν

Image
Ολοταχώς με την ...όπισθεν στον σκληρό ισλαμισμό και τον οθωμανισμό οδεύει η Τουρκία. Την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Α. Νταβούτιγλου για να κάνει τον ...Ευρωπαίο ευχόταν στον κ. Α. Σαμαρά ( και προφανώς σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες) Χρόνια Πολλά για το Νέο Έτος αλλά και τους Χριστιανούς πολίτες της χώρας του και τον χριστιανικό κόσμο για τη γιορτή των Χριστουγέννων, ο Διευθυντής Εθνικής Παιδείας στο  Bartin, κ. Yasar Demir, εξέδωσε ένα μήνυμα για το Νέο Έτος που θα προκαλέσει συζήτηση: Ο Κ. Demir λοιπόν σε μήνυμα (sms) που έστειλε στα κινητά τηλέφωνα των Διευθυντών των σχολείων της αρμοδιότητάς του, προειδοποίησε να μην στέλνουν μηνύματα για το νέο έτος, διότι αυτά αποτελούν, όπως έγραφε, ... ''προπαγάνδα για το Χριστιανισμό'' και ότι αυτά δεν συνάδουν με τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων της Ανατολίας, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Και φροντιστήρια Οθωνικής γλώσσας

Τον απόλυτο έλεγχο του ιντερνέτ θέλει ο Ερντογάν

Image
Και πάλι στην ημερήσια διάταξη έρχεται στην Τουρκία η ρύθμιση με την οποία δίδεται στην κυβέρνηση αρμοδιότητα παρεμπόδισης της πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet) εντός 4 ωρών για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια και την δημόσια τάξη, χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Παρά τις έντονες επικρίσεις από όλο τον κόσμο που έχει δεχθεί η Άγκυρα στο παρελθόν αλλά και την ακύρωση αντίστοιχου νόμου από  το Συνταγματικό Δικαστήριο, αποκαλύπτεται από δημοσίευμα της Hurriyet ότι ο Τούρκος Υπουργός Επικοινωνιών κ. Lutfι Elvan είπε ότι θα εκδώσουν νόμο βάσει του οποίου θα ασκείται η  αρμοδιότητα της παρεμπόδισης από τον Υπουργό η από τον Πρωθυπουργό αντί από τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών (TIB).  Το θέμα αποκαλύπτει η Χουριέτ στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο ''Ετοιμασία για έκδοση νέου νόμου για την πρόσβαση στο διαδίκτυο''.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ΑΚΡ δεν είναι η πρώτη φορά που λογοκρίνει - με τον ένα ή άλλο τρόπο - το Ίντερνετ αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Η Συρία ήθελε να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές και σκότωσε γυναίκες και παιδιά

Η Συρία ήθελε να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές και σκότωσε γυναίκες και παιδιά

Τουλάχιστον 40 άμαχοι, περιλαμβανομένων 7 παιδιών, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον δύο πόλεων που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μία μη κυβερνητική οργάνωση.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=365165&catid=7

Οι βομβαρδισμοί αυτοί στοχοθέτησαν χθες τις πόλεις αλ Μπαμπ και Κμπασίν στην επαρχία του Χαλεπίου όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αρχικά είχε κάνει λόγο για έναν απολογισμό 21 νεκρών. 
«Τουλάχιστον 37 πολίτες, περιλαμβανομένων 7 παιδιών, 3 εφήβων και 2 γυναικών, σκοτώθηκαν στις επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας» διευκρίνισε η οργάνωση ενώ προσέθεσε ότι πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ...

Santa in Gaza (photo by Belal Khaled)
Santa στη Γάζα (φωτογραφία Yasir Tineh)

Τα scanners του πολιτισμού στο «ΚΟΚΚΙΝΟ»

ianoskokkinoΟ ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 στο κόκκινο» μαζί με το βιβλιοπωλείο Ιανός οργανώνουν τις μέρες αυτές μια σειρά εκδηλώσεων στο βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου με γνωστούς καλλιτέχνες και δημιουργούς για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».
Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο αυτοπροβάλλεται σαν ένα αριστερό (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) εναλλακτικό Μ.Μ.Ε., ανοιχτό στις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σύνθημα του είναι ότι είναι «το ραδιόφωνο που ακούει».
Ο ρ/σ «105,5 στο κόκκινο» έχει ακούσει πολλές φορές για τα προβλήματα και τους αγώνες στον χώρο του βιβλίου και βέβαια έδωσε και την δυνατότητα να ακουστούν και από την συχνότητα του σταθμού. «Άκουσε» βέβαια και για το τι συνέβη στο βιβλιοπωλείο Ιανός. «Άκουσε» για τα scanners («μηχανάκια της αναξιοπρέπειας» είχαν ονομαστεί) που προωθούσαν την επιτήρηση, την εντατικοποίηση και τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων. «Άκουσε» για τα κείμενα που διακινούσαν τα στελέχη της εταιρείας παίρνοντας υπογραφές των εργαζόμενων ενάντια στο σωματείο, τους αγώνες, την συνδικαλιστική δράση και υπέρ της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας (γεγονός που συνέβη και σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα). «Άκουσε» για τις απολύσεις και τις «παραιτήσεις» εργαζόμενων που δεν υπέγραψαν αυτό το κείμενο. Το ίδιο το κόμμα που ανήκει ο ρ/σ κατέθεσε στις 24/7/2014 ερώτηση στην βουλή για αυτά τα θέματα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Everyday nazism in Ukrainian universities (VIDEO) | Русская весна
What do we see here?
It's lecture hall of one of the Ukrainian universities with armed young nazis inside.
One can easily recognize them by automatic rifles hanging on the shoulders and embroided shirts - traditional Ukrainian apparel - which appear to be main patriotism token nowadays in Ukraine, especially in Kiev.
Students are forced to sing national anthem but before that they have to answer banderite nazistic slogans: Hail to Ukraine! - Hail to heroes!
You might have heard something like that before.
Heil Hitler! - Sieg heil!
But back to Ukraine: Hail to the nation! - Death to the enemies! 
It is everyday conventional nazism, welcome to Ukraine.

http://rusvesna.su/english/1419619277

Κατάγεται από τη Συρία και διέμενε στο καταυλισμό Κοκκινοτριμιθιάς Νεαρός κρεμασμένος στο πάρκο του Προεδρικού - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/234820/nearos-kremasmeno-sto-parko-tou-proedrikou#sthash.TRkCweQg.dpuf


Νεαρός κρεμασμένος στο πάρκο του Προεδρικού
Λευκωσία: Νεαρός 23 χρόνων από τη Συρία που από τον περασμένο Σεπτέμβρη διέμενε στον καταυλισμό με τα αντίσκηνα της Κοκκινοτριμιθιάς, βρέθηκε πριν από λίγο στο πάρκο του Προεδρικού κρεμασμένος. Νεκρό, τον εντόπισε ο Σοφούλης Χατζηπαναγής, μέλος της ομάδας διάσωσης Λευκωσίας Κερύνειας της Πολιτικής Άμυνας που κινητοποιήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι για εντοπισμό του, μετά από σχετική πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία. Ο νεκρός εντοπίστηκε κρεμασμένος κάτω από γεφύρι. Για την κρεμάλα θανάτου του νεαρού, πιστεύεται όχι χρησιμοποιήθηκε σκοινί παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για να στηθούν τα αντίσκηνα των πολιτικών προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό της Κοκκινοτριμιθιάς.   Γράφει: Λούκας Πάρπας - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/234820/nearos-kremasmeno-sto-parko-tou-proedrikou#sthash.TRkCweQg.dpuf

τα σκυλιά του Νίκου Δένδια «ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΧΕΑ»;

Την «πρωτότυπη» ιδέα να ευχηθεί στους ψηφοφόρους του μέσω του facebook και twitter είχε σήμερα το πρωί ο Νίκος Δένδιας υπουργός Εθνικής Άμυνας της μνημονιακής συγκυβέρνησης και το έπραξε δημοσιεύοντας μια φωτογραφία των σκυλιών του.Ο υπουργός ευχήθηκε γράφοντας: «Χρόνια πολλά και από τους… “Ρίγκαν” και “Κλίντον”, τα δύο σκυλάκια της οικογένειας».