Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

"Λευκή εισβολή" στην Λήμνο "αναχαιτίστηκε" από τον στρατό - Φωτογραφίες


Image
Οι φωτογραφίες δεν είναι από κάποια χώρα του εξωτερικού, ούτε από κάποια ορεινή περιοχή της Ελλάδας. Είναι από την Λήμνο όπου το χιόνι “στρωθηκε” μέχρι και στην παραλία.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση στους νησιώτες ακρίτες που δεν έχουν συνηθίσει τα χιόνια ήταν αρκετά αλλά επιλύθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά από τις δυνάμεις του στρατού. Όλες οι στρατιωτικές μονάδες του νησιού κινητοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας τα μηχανήματά τους και άνοιξαν δρόμους του νησιού ,οπου αυτό ήταν απαραίτητο.

ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΚΑΤΟΥΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ..
Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...


ImageΤην Κυριακή η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) αποχαιρέτησε το Αφγανιστάν σε ειδική τελετή που σήμανε το τέλος των 13 χρόνων μαχών σε μια χώρα που εξακολουθεί να μαστίζεται από τη βίαιη ένοπλη δράση των Ταλιμπάν. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την αποχώρηση της ISAF (Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια) από το Αφγανιστάν λέγοντας ότι η τελετή αποχώρησης στην Καμπούλ "είναι ορόσημο" για τις ΗΠΑ καθώς όπως και τόνισε "η μάχιμη αποστολή μας στο Αφγανιστάν τελειώνει και ο μεγαλύτερος σε διάρκεια πόλεμος στην αμερικανική ιστορία φθάνει υπεύθυνα στο τέλος του"

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφθούν ερωτήματα και ευθύνες

Μαγική εικόνα παρουσίασαν χτες ο υπουργός Ναυτιλίας και το επιτελείο του, σε συνέντευξη Τύπου για το «Norman Atlantic»
Ελληνες διασωθέντες αποβιβάζονται από το C-130 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
ΥΠΕΘΑ
Χτες το μεσημέρι, την ώρα που από το «Norman Atlantic» ανασυρόταν το πτώμα του 11ου νεκρού, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωναν με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι το πλοίο ήταν σε άριστη κατάσταση, χωρίς κανένα πρόβλημα που να αφορά την αξιοπλοΐα του και τα σωστικά του μέσα!
Παραδέχονταν επίσης ότι δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου, αλλά σε αυτό φταίει ο «κακός καιρός» και ότι για το αλαλούμ με τον αριθμό των επιβατών, στην ουσία δεν ευθύνεται κανείς!

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ-«Ευλογούν τα γένια τους» για το Norman Atlantic στο υπουργείο Ναυτιλίας

«Ευλογούν τα γένια τους» για το Norman Atlantic στο υπουργείο Ναυτιλίας
Ενα πλοίο παραδομένο στις φλόγες, στην Αδριατική, εν μέσω μεγάλης κακοκαιρίας, 478 άνθρωποι που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και αγωνίζονταν να κρατηθούν στη ζωή και 4 ώρες -κρίσιμες πρώτες ώρες- που η Ελλάδα κοίταζε την καταστροφή χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Από τις 5.40, το πρωί της Κυριακής, που έγινε το πρώτο τηλεφώνημα για φωτιά στο πλοίο, έως τις 10.00 που εκείνο μπήκε φλεγόμενο και ακυβέρνητο στα ιταλικά χωρικά ύδατα η Ελλάδα που είχε την ευθύνη δεν μπόρεσε -λόγω της έντονης κακοκαιρίας η επίσημη εκδοχή- να αντιδράσει και να βοηθήσει τους επιβάτες. Μετά ανέλαβε να συντονίσει την κατάσταση η Ιταλία και μέχρι σήμερα υπάρχει ένα απίστευτο κομφούζιο για μια τραγωδία στην οποία δεν γνωρίζουμε όχι το ποιοι αλλά το πόσοι αγνοούνται... Και μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τους... τύπους.

Τα λάθη της τραγωδίας του Norman Atlantic

Τα λάθη, ένα προς ένα που οδήγησαν στην τρομερή τραγωδία του  Norman Atlantic αναφέρει και αναλύει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Εντωμεταξύ, η σύγχυση με τους αριθμούς επιβαινόντων και αγνοουμένων καλά κρατεί. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στα λάθη που διαπιστώνονται από την ώρα που το Norman Atlantic εξέπνευσε σήμα κινδύνου και από την έναρξη της διαδικασίας διάσωσης των επιβαινόντων. Όπως καταγράφει η Corriere della Sera, ο συναγερμός δεν σήμανε την ώρα της πυρκαγιάς, σύμφωνα με καταγγελίες των επιβαινόντων. Μάλιστα, ο ίδιος ο πλοίαρχος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν σήμαναν τον συναγερμό εγκαίρως για να μην προκαλέσουν πανικό.

Τι συμβαίνει με τον Έλληνα ύπαρχο του Norman Atlantic;

Έλληνας ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο δεύτερος τη τάξει αξιωματικός του Norman Atlantic και το όνομα αυτού είναι Παύλος Φαντάκης (φώτο). Σύμφωνα με κρητικά μέσα ενημέρωσης. ο συγκεκριμένος αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού τοποθετήθηκε από την ΑΝΕΚ στο Norman Atlantic ως ο καπετάνιος από τη δική της μεριά. Ο κ. Φαντάκης αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προς ελληνικό λιμάνι από το Πρίντεζι όπου μεταφέρθηκε ως διασωθείς Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τη σύζυγο του κου. Φαντάκη η οποία αρκέστηκε να επιβεβαιώνει πως ο σύζυγός της ήταν μέλος του πληρώματος και μας είπε πως «είναι καλύτερα να μιλήσει το πλήρωμα». Η σύζυγος Φαντάκη μας είπε πως δεν έχει καταστεί δυνατό να επικοινωνήσει με τον άνδρα της και πως ενημερώθηκε για τη διάσωσή του από την ΑΝΕΚ. 

ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ "ΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ"-Ετοιμάζουν "απόβαση" 150 τεθωρακισμένων στην Ευρώπη

Image

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να τοποθετήσουν 150 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ευρώπη για εκπαίδευση αμερικανικων στρατευματων, σύμφωνα με τον στρατιωτικό διοικητή των ΗΠΑ.

Μερικά απο τα τάνκς και τα τεθωρακισμένα μπορει να τοποθετηθούν στην Πολωνία, τη Ρουμανία ή οι χώρες της Βαλτικής, όπως δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ben Hodges, διοικητής του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο πρακτορείο Reuters. 
Ο Hodges, δήλωσε οτι η απόφαση για να τοποθετηθεί μια ταξιαρχία τωνΗΠΑ στην Ευρώπη ελήφθει πριν από δύο χρόνια, πριν δηλαδή από την Ουκρανική κρίση. 
Αυτο σημαίνει οτι η θωρακισμένη μονάδα ηταν ήδη στα σχέδια των ΗΠΑγια να έρθει στην Ευρώπη στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν αυτό ήταν αναγκαίο για να καθησυχάσουν τους συμμάχους της Ανατολικής Ευρώπης στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία. 

ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ-ΟΗΕ: Απορρίφθηκε το παλαιστινιακό ψήφισμα για την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ

Image
To Ισραήλ εξέφρασε σήμερα ικανοποίηση για την απόρριψη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του παλαιστινιακού σχεδίου ψηφίσματος που ζητεί τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των Παλαιστινιακών Εδαφών πριν από το τέλος του 2017.
"Κάθε Ισραηλινός που προσδοκά την ειρήνη με τους γείτονές μας δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας", δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσάχι Χανεγκμπί.
Τη νύχτα, το παλαιστινιακό προσχέδιο που προβλέπει ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων έως τα τέλη του 2016 και την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη πριν από το τέλος του 2017 έλαβε 8 ψήφους από τις 9 που έπρεπε να συγκεντρώσει στο 15μελές Συμβούλιο προκειμένου να υιοθετηθεί.
Η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία --και οι τρεις μόνιμα μέλη του Συμβουλίου-- ψήφισαν υπέρ, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ --στενοί σύμμαχοι του Ισραήλ-- ψήφισαν κατά. Η Βρετανία απείχε.

Καλό 2015: Παρτιζάνικη ανατίναξη τρένου στην Οδησσό

ο 17χρονος Βαντίμ διαδηλώνει λίγο πριν τη σφαγή του κτηρίου των Συνδικάτων στις 2 ΜάηΜε τοποθέτηση βόμβας στις ράγες απ ‘όπου διερχόταν τρένο που μετέφερε πολεμικό εξοπλισμό για λογαριασμό του ουκρανικού στρατού εγκαινίασε τη δράση της η παρτιζάνικη ομάδα «Βαντίμ Πάπουρα» στην Οδησσό.
Η ομάδα -που πήρε την ονομασία της απ’ τον 17χρονο έφηβο, μέλος του ΚΚ Ουκρανίας, που δολοφονήθηκε άγρια στις 2 Μαϊου στη σφαγή του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό- ανέλαβε την ευθύνη (πηγή:http://ukraina.ru/news/20141229/1011659640.html) κι ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει την έκρηξη τη στιγμή διέλευσης της αμαξοστοιχίας.
Εδώ μερικές φωτογραφίες του Βαντίμ Πάπουρα πριν και μετά τη δολοφονία του

2015: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΙΜΑ ΌΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!

Φωτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Έντονα ανησυχητικές είναι οι επισημάνσεις πρόσφατης αναφοράς των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το 2015. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα, Yedioth Ahronoth και στον τουρκικό τύπο, οι Ισραηλινοί στρατηγοί προβλέπουν να υπάρξει έντονη εσωτερική ταραχή και αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις στις χώρες Συρία, Ιράκ, Υεμένη και Λιβύη, ενώ η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα πλήξει καίρια τις οικονομίες των χωρών Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, προκαλώντας εσωτερικές ταραχές και απρόβλεπτες εξελίξεις οι συνέπειες των οποίων ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν απόλυτα.

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού: Βωμός στα κέρδη των εφοπλιστών η ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων στα πλοία

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20141230/norman-atlantic-22.jpg?itok=aj3KA70i 
Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων τής ναυτικής τραγωδίας στο πλοίο «Norman Atlantic», εκφράζει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, και καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους διασωθέντες, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Το τραγικό αυτό γεγονός αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών θυσιάζονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία επιβατών και πληρωμάτων στα πλοία. Οι μειώσεις στον αριθμό των μελών του πληρώματος έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια του ταξιδιού. Όλα αυτά οι εφοπλιστές τα αντιμετωπίζουν σαν κόστος αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση αυτή αφορά όλους τους επαγγελματίες οδηγούς, όλοι όσοι ταξιδεύουν καταγγέλλουν πέρα από τα ελλιπή μέτρα για την ασφάλεια, και τις γενικότερες συνθήκες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έρευνα & Διάσωση στην Θάλασσα!

Με αφορμή την τραγωδία που έλαβε χώρα στην Αδριατική θάλασσα μέσα από τις παρακάτω γραμμές προσπαθούμε να φωτίσουμε άγνωστες πτυχές της Έρευνας και Διάσωσης και ειδικότερα πως αυτή λειτουργεί. Η έρευνα και διάσωση για αεροπορικά ατυχήματα διέπεται από το Παράρτημα 12 της Σύμβασης του Σικάγο του 1944 και τους Κανόνες και Συστάσεις του ICAO.

 Η ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση σε περιπτώσεις αεροπορικών ατυχημάτων έχει καθορισθεί με περιοχική συμφωνία αεροναυτιλίας στο πλαίσιο Συνδιάσκεψης του ICAO το 1952 και συμπίπτει με το FIR Αθηνών. Όσον αφορά την έρευνα και διάσωση σε περιπτώσεις ναυτικών ατυχημάτων, η Ελλάδα ασκεί τον συντονισμό των εν λόγω επιχειρήσεων εντός του FIR Αθηνών, από τότε που αυτό δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄50. Η ανάληψη από την Ελλάδα αρμοδιοτήτων για ναυτική έρευνα και διάσωση εντός του FIR Αθηνών αντικατοπτρίζει τη γεωγραφική πραγματικότητα στην περιοχή, δεδομένων των διάσπαρτων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, που επιτρέπουν την πλέον άμεση, ταχεία και αποτελεσματική, από επιχειρησιακής άποψης, παροχή υπηρεσιών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Στους 13 οι νεκροί του Norman Atlantic


Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται δυστυχώς η ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 13. Εκτός από τα στοιχεία των δύο Ελλήνων και δύο Ιταλών, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα στοιχεία των υπολοίπων δεν έχουν εξακριβωθεί. 
Δύο Αλβανοί ναυτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ο κάβος του ρυμουλκού στο οποίο επέβαιναν. Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζουζέπε Βόλπε ανέφερε ότι αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 179 ανθρώπων!
Θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων. 

«Πετάνε» τους πρόσφυγες στον Nότο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να πάρει αποφάσεις και πετά το μπαλάκι σε Ελλάδα, Ιταλία
Την κοινή πολιτική της ψάχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της μετανάστευσης, με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να γίνεται ακόμα πιο πιεστική για αποφάσεις. Όμως τις αποφάσεις αυτές αποφεύγει εδώ και χρόνια να πάρει η Ε.Ε. πετώντας μόνιμα το μπαλάκι της ευθύνης στις χώρες που δέχονται τα μεγαλύτερα κύματα, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.  Οι πόλεμοι σε Συρία και Ιράκ έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση παγκοσμίως, από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από την άνοιξη του 2011 ο μισός πληθυσμός της Συρίας έχει εκτοπιστεί. Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια μετακινήθηκαν βίαια σε άλλα μέρη εντός της χώρας και 3,3 εκατ. υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν εκτός συνόρων για να γλιτώσουν.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι το 2013 ο αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ανθρώπους, για πρώτη φορά μετά την εφιαλτική κι αιματοβαμμένη δεκαετία του 1940. Ο αριθμός τους, δηλαδή, ισούται με τον πληθυσμό της Ισπανίας και αναμένεται να αυξηθεί το 2015-2016.

Ο »Γλύξμπουργκ» μας τελείωσε, ζήτω ο «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου».

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος- Άννα Μαρία: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τη  χρυσή επέτειό τους

Ο ΟΗΕ "καταγγέλει" την Τουρκία για λαθρεμπόριο όπλων με τζιχαντιστές

ImageΕπιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Η Τουρκία χρησιμοποιείται ως ένα από τα κύρια δρομολόγια για λαθρεμπόριο πολύ ισχυρών όπλων στις ακραίες τζιχαντιστικές οργανώσεις '' Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε'' (ISIL) και  al-Nusra, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση για τις κυρώσεις του ΟΗΕ για τις κυρώσεις στην Αλ Κάινατ,α περισσότερα όπλα προέρχονται από κατασχέσεις που έχουν κάνει οι οργανώσεις αυτές από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράκ και  ή σε μικρότερο βαθμό της Συρίας ή έχουν πάει λαθραία στις δυνάμεις των τζιχαντιστών κυρίως από διαδρομές που περνάνε από τη Τουρκία. Μάλιστα γίνεται αναφορά σε μεταφερθέντα μέσω Τουρκίας πολύ ισχυρών όπλων.

"Χούντα" Ερντογάν- Συλλήψεις δημοσιογράφων για αναρτήσεις στο twitter


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
ImageΥπό κράτηση τέθηκαν σήμερα δυο δημοσιογράφοι στην Τουρκία για αναρτήσεις τους στο Twitter! Συγκεκριμένα, υπό κράτηση τέθηκε η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια κ. Sedef Kabas, μετά την ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter, με την οποία καλούσε τους πολίτες να μην ξεχάσουν το όνομα του δικαστή, που αποφάσισε να μην προχωρήσει τη διαδικασία για την υπόθεση διαφθοράς της 17ης Δεκέμβρη, στην οποία εμπλέκονται πρώην Υπουργοί.  Η Kabas τέθηκε υπό κράτηση μετά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της όπου κατασχέθηκαν ο υπολογιστής και το κινητό της τηλέφωνο.