Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

160 παιδιά σκοτώθηκαν στη Συρία το 2014 σε επιθέσεις κατά σχολείων

Τουλάχιστον 160 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις κατά σχολείων το 2014 στη Συρία, σύμφωνα με την Unicef. «Μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 68 επιθέσεις εναντίον σχολείων που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 160 παιδιά και να τραυματιστούν 343» επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Unicef, Κριστόφ Μπουλιεράκ, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός «είναι σίγουρα υποτιμημένος», εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Unicef, 1,3 έως και 1,6 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία δε μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί στην χώρα.
Η οργάνωση επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές που τελούν υπό το μερικό ή πλήρη έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως στις επαρχίες Ράκα, Ντέιρ Εζόρ και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.
«Περίπου 670.000 παιδιά επηρεάζονται» σε αυτές τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις κλειστά, εξήγησε ο κ. Μπουλιεράκ.http://www.koutipandoras.gr/article/130668/160-paidia-skotothikan-sti-syria-2014-se-epitheseis-kata-sholeion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου