Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αντιπολεμική έκκληση των Συνδικάτων της ΛΔ Λουγκάνσκ προς το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα!

luganskΗ Ομοσπονδία Συνδικάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ απευθύνθηκε στη Διεθνή Συνδικαλιστική Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων και την Πανρωσική Συνδικαλιστική συνομοσπονδία, την Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ζητώντας στήριξη ώστε να βρεθούν αληθινά μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Ντονμπάς. Στην αναφορά λέγεται:
Τα Συνδικάτα της περιοχής του Λουγκάνσκ απευθύνονται στη Διεθνή Ένωση Συνδικάτων για στήριξη ώστε να βρεθεί ένας αληθινός τρόπος να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην εξουθενωμένη από τον πόλεμο περιοχή!
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι τίμησαν τους 17 νεκρούς της τρομοκρατικής πράξης στην “πορεία της ενότητας” και του κόσμου εναντίον του τρόμου στη Γαλλία. Ο Ουκρανός Πρόεδρος πήρε επίσης μέρος στην πορεία. Εκείνη την μέρα, ένα 14χρονο κορίτσι και δύο γυναίκες πέθαναν στο Λουγκάνσκ ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών. Δύο άνθρωποι πέθαναν στο Ντονιέτσκ, συμπεριλαμβανομένου ενός 5χρονου παιδιού ενώ ένα ακόμη παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μια τέτοια θέση των ουκρανικών Αρχών επιβεβαιώνει τακτικά ότι υπάρχουν διπλά στάνταρντς κι ότι είναι εναντίον των δημοκρατικών και ανθρώπινων και ηθικών κανόνων.
Δεχόμαστε τα γεγονότα που έγιναν στη Γαλλία με πόνο και συμπάσχουμε. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα συλλυπητήριά μας μαζί με τη Διεθνή κοινότητα. Γνωρίζουμε την αξία της ζωής καλύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλον. Πολίτες, παιδιά, μαχητές κι απ’ τις δυο πλευρές πεθαίνουν κάθε μέρα κοντά μας, στη γη του Ντονμπάς. Και μιλάμε για χιλιάδες! Είναι τρομακτικό και είναι ο 21ος αιώνας.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε την επιρροή, την ισχύ και την αλληλεγγύη των Συνδικάτων όλης της κοινότητας προκειμένου να παρέχετε ειρήνη και τάξη.
Η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει! Το Ντονμπάς είναι μια βιομηχανική περιοχή αλλά όχι μια περιοχή στρατιωτικών δράσεων. Το Ντονμπάς είναι άνθρακας, μέταλλο, χημικά αλλά όχι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τανκς και βλήμματα που εκρήγνυνται.
Πρέπει να επιστρέψουμε στην ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια. Σχετικά με τις αναφορές του ΟΑΣΕ, περίπου 5 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια αυτού του άχρηστου πολέμου. Δεν χρειαζόμαστε πόλεμο, οι μητέρες δεν πρέπει να θρηνούν τους γιους τους και οι χήρες να μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά και τα παιδιά δεν μπορεί πια να ξυπνάνε από τον ύπνο τους ως αποτέλεσμα των εκρήξεων και τον βομβαρδισμών.
Οι στρατιωτικές δράσεις στο Ντονμπάς όπως λέγονται επίσημα μετατρέπονται σε πόλεμο με τους ανθρώπους. Ο φανατισμός κι η μοχθηρότητα του στρατού δημιουργεί έναν κύκλο βίας που φέρνει θάνατο, καταστροφές και απίστευτα βάσαν και ηθική αποκτήνωση.
Οι μεγάλες απώλειες αυτού του πολέμου χρειάζονται πολλά χρόνια για να εξαγνιστούν, εντούτοις, χιλιάδες άνθρωποι δεν θα γυρίσουν ποτέ.

Σε αντίστοιχη έκκληση προς τον λαό της Ουκρανίας, τα Συνδικάτα της ΛΔ Λουγκάνσκ προτρέπουν τους Ουκρανούς πολίτες να τερματίσουν αυτόν τον άδικο και παράλογο πόλεμο, να σταματήσουν τη σιωπή που έχει οδηγήσει σε 5.000 νεκρούς, πολλαπλάσιους τραυματίες και καταστροφές.

Επιπλέον, υπάρχει ειδική αναφορά στην εργατική τάξη της Ουκρανίας, ανθρακωρύχους, μεταλλουργούς, γιατρούς και δασκάλους και στις μητέρες των στρατιωτών και κάλεσμά τους να προστατέψουν τους συναδέλφους και τα παιδιά τους και να απελευθερωθούν απ’ το μίσος με το οποίο κατάφερε να εμποτίσει την ουκρανική κοινωνία η κυβέρνησή της. Η έκκληση κλείνει με ευχές για ειρήνη κι εργασία και όχι πόλεμο και όπλα.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/01/18/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου