Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μας λέει και φασίστες ο Ρίχτερ που χαρακτήρισε "βρώμικη" την Μάχη της Κρήτης

Image
Έκανε άνω κάτω την Κρήτη , με τις ιστορικές του ανακρίβειες και το βιβλίο του για την μάχην της Κρήτης. Αποκάλεσε τον αγώνα των Κρητικών κατά των συμπατριωτών του ναζί …“βρώμικο” και “κτηνώδη” και μας παρουσίασε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές ως “νέουςγεμάτους ενθουσιασμό, οι οποίοι γνώριζαν πως ανήκαν σε μια ελίτ», «ιππότες», που δρούσαν με «ιδεαλισμό»! Και γι΄ αυτό έκαψαν ,σκότωσαν ,εξόντωσαν αμάχους. Τώρα μας αποκαλεί και…φασίστες ο κ. Χ.Ρίχτερ σε συνέντευξή του στην Griechenland Zeitung ,μια εφημερίδα η οποία έχει αναγνώστες τους Γερμανούς που ζουν στην Ελλάδα!


Με  πολύ θράσος ο Ρίχτερα αποκαλεί “χρυσαυγίτες και φασίστες” όσους αντέδρασαν στις ανοησίες που γράφει,ξεχνώντας ίσως ότι οι χρυσαυγίτες είναι θαυμαστές των “νέων ,γενναίων” αλεξιπτωτιστών των ναζί.
Όσοι αντέδρασαν στα γραφόμενά του είναι κατα τον Ρίχτερ “αγροίκοι και βάρβαροι”
Ο Ρίχτερ υποστηρίζει στην συνέντευξή του ότι “υπήρχε ένα μείγμα άδικης κριτικής στο βιβλίο μου και αντιγερμανισμού. Ξεκίνησε από την επιστολή του Στρατηγού ο οποίος δεν είχε το θάρρος να παρουσιαστεί μπροστά μου. Οι ιστορικοί έχουν την υποχρέωση να είναι αντικειμενικοί”! Και συνεχίζει θέλοντας να πείσει ότι είναι απλά…αντικειμενικός:

“Επικαλούμαι το Δίκαιο του Πολέμου, καθώς κάνω την αξιολόγησή μου. Οι βαρβαρότητες έγιναν και από τις δύο πλευρές. Η ένταση δημιουργείται από μονόπλευρες θεωρήσεις της πραγματικότητας, κάτι που είναι ανθρώπινο, όμως, ως ιστορικός, που έχω το χρέος να είμαι αντικειμενικός, δε μπορώ να επιλέξω πλευρά”.

Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ.Ρίχτερ ότι έχει επιλέξει πλευρά …Αλλά καλό θα ήταν να σταματήσει καπου εδώ το “παραμύθι” της αντικειμενικότητας. Όσο για τον “αντιγερμανισμό” που επικαλείται, καλό θα είναι να προβληματιστεί ο ίδιος και οι συμπατριώτες του. Μια ματιά στον γερμανικό Τύπο των ημερών θα του λύσει ίσως τις “απορίες” που έχει .http://www.onalert.gr/stories/mas-leei-kai-fasistes-o-rihter-pou-xaraktirise-vromiki-tin-maxi-tis-kritis/40109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου