Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟ...ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΟ γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη που μετά από 30 χρόνια, τα 23 απ’ αυτά στη διεύθυνση του σχολείου, είδε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων θυροκολλημένη την απόλυση του μίλησε στο 360pedia για την περιπέτεια την οποία δεν θα αφήσει να σφραγίσει μια ζωή στην εκπαίδευση.
Κάποιοι γονείς μας λέει, θεώρησαν ότι το να υπερασπίζεται τους μαθητές του και τις οικογένειες τους είναι ταυτόσημο με το να υπερασπίζεται την τρομοκρατία. Γι’ αυτό και στο σχολείο τα δυο τελευταία χρόνια, όπως ισχυρίζεται, δεν ήθελαν ούτε αναφορά να γίνεται στο όνομα του Γρηγορόπουλου.
Αυτό που θλίβει πάνω απο όλα το Γιώργο Θαλάσση είναι ότι, μέσω της εξ’ αποστάσεως επικοινωνίας που έχει αυτό το διάστημα, αντιλαμβάνεται ότι η διοίκηση του σχολείου αφήνει να εννοηθεί ότι έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα. Στόχος να διαρραγεί η στενή σχέση που έχει με τους μαθητές του, όπως είναι γνωστό σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.
Δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στη Σχολή Μωραΐτη για να μπορέσει να μιλήσει με τους μαθητές του από τους οποίους αποκόπηκε βίαια.
Με ομόφωνη απόφαση τους οι καθηγητές της Σχολής Μωραΐτη που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης ζητούν από τη την ιδιοκτησία του σχολείου να σεβαστεί την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνεδρίασε τη Δευτέρα 19-1-2015 για να κρίνει τη νομιμότητα της απόλυσης του Γιώργου Θαλάσση, μετά από 23 χρόνια στη διεύθυνση του γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη, αποφάσισε ότι η καταγγελία δεν ισχύει μέχρι να υπάρξει γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Η ΟΙΕΛΕ που συγκάλεσε τη Συνέλευση καταγγέλλει την απόλυση του Γιώργου Θαλάσση ωςπαράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, το άρθρο 25, παρ. 4 του ν. 682/77 που ορίζει με σαφήνεια ότι η θητεία του Διευθυντή είναι ετήσια,επομένως λήγει την 31η Αυγούστου του σχολικού έτους. Καλεί επίσης τη διοίκηση του σχολείου να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ και να επανέλθει ο γυμνασιάρχης στη θέση του έως ότου υπάρξει οριστική απόφαση.

Τυχόν μη συμμόρφωση της ιδιοκτησίας του σχολείου με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα και η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα.
 http://360pedia.gr/thalassis-tromokratia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου