Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πέντε Συλλήψεις Απεργών Στην Κατάληψη Του Εργοστασίου Της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ


Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε πριν λίγο η αστυνομία στο εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, στον Ασπρόπυργο, όπου συνεχίζεται για όγδοη ημέρα η κατάληψη των εργατών, μετανάστες οι περισσότεροι, οι οποίοι απεργούν από τις 5 Δεκεμβρίου. 150 εργάτες, οι 100 μόνιμοι και οι 50 συμβασιούχοι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι απλήρωτοι έως και οκτώ μήνες, αλλά και την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. 
Σήμερα το πρωί, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη της εταιρείας Δ. Λαζόπουλου για την μη καταβολή του δώρου. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι "μας απειλούν και με κλείσιμο του εργοστασίου αν δεν δουλέψουμε".
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη στις 29 Δεκεμβρίου και παραμένουν στις δύο πύλες του εργοστασίου, υπό αστυνομική παρουσία, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να τους καταβληθούν όλα τους τα μεροκάματα.
Να σημειωθεί πως η Γενική Ανακύκλωση ΑΕ είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αττική.
Όπως δήλωσε στο Κόκκινο, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, "οι εργάτες είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοιχτό και στα χέρια τους, μέχρι να πληρωθεί κι ο τελευταίος εργαζόμενος, και ακόμη πως δεν κατάφερε η εργοδοσία να διασπάσει την ενότητα μεταξύ μόνιμων και συμβασιούχων".

Η Επιτροπή Εργαζομένων σημειώνει σε ανακοίνωσή της: 

"Παρά την έντονη παρουσία της Αστυνομίας και τις διαρκείς απειλές για μηνύσεις και συλλήψεις απεργών στην Γενική Ανακύκλωση ΑΕ του Δ.Λαζόπουλου, στη συνέλευση μας, με συμμετοχή όλων των εργατών, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε την δράση μας με απεργία διαρκείας και παραμονή στο εργοστάσιο μέχρι η εργοδοσία να πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα που μας χρωστάει.

Η τακτική της εργοδοσίας ήταν οι τετράμηνες συμβάσεις αλλά το τελευταίο χρόνο μας πλήρωνε τα μισά και μας απέλυε. Υπάρχουν εργάτες που εργάζονται πάνω από δέκα χρόνια και τους χρωστάει χιλιάδες ευρώ από απλήρωτη δουλειά!

Τώρα ο Λαζόπουλος ζητάει να δεχτούμε να απολυθούμε όλοι και να περάσουμε σε εταιρία-εργολάβο με ενοικιαζόμενους εργάτες και υπόσχεται ότι θα ξεπληρώσει …σιγά-σιγά, όσα μας χρωστάει! Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι. Θέλουμε να δουλεύουμε με μόνιμη, σταθερή δουλειά, με πληρωμή των μισθών και των δώρων, σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Όλοι οι εργάτες ανεξάρτητα από το από πού είμαστε, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ινδοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Δώσαμε τα χέρια και ορκιστήκαμε να αγωνιστούμε ενωμένοι με απεργία διαρκείας μέχρι να μας πληρώσουν όλα μας τα λεφτά, μισθούς και δώρα που μας χρωστάνε. Αποφασίσαμε να παραμείνουμε διαρκώς μέσα στο εργοστάσιο"

Ντ.Μπ.  Πηγή : stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου