Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ιράκ: Σοβαρή εξέλιξη με βαρύ τραυματισμό κορυφαίου Ιρανού…

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές της ISIS δολοφονούν ομαδικά (φωτογραφίες)
Ένας από τους πιο γνωστούς στρατηγούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν που αποτελούσε κατά τα φαινόμενα πρόσωπο-κλειδί στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού κράτους, φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά πριν από μερικές μέρες, σε επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών.

Όπως μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο Channel 2, πρόκειται για τον υποστράτηγο Κασέμ Σολεϊμανί,του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος θεωρείται ως «επόπτης» των ιρανικών ενεργειών σε όλες τις αραβικές χώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο στρατηγός έπεσε θύμα ενέδρας – αιφνιδιαστικής επίθεσης μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς ταξίδευε κοντά στην πόλη Σαμάρα, βορείως της Βαγδάτης, όταν έπεσε θύμα επίθεσης αυτοκτονίας.
Ο στρατηγός φέρεται να έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο της Τεχεράνης και στη θέση του έχει αναλάβει καθήκοντα κάποιος αναπληρωτής του. Τρεις μέρες πριν την επίθεση στον Ιρανό στρατηγό, άλλη επίθεση αυτοκτονίας, έβαλε στόχο υφιστάμενο του Σολεϊμανί, τον επίσης ανώτατο Ιρανό αξιωματικό, στρατηγό Μαχντί Νιροζί.
Εκείνη τη φορά, η επίθεση αυτοκτονίας φέρεται να είχε αποτέλεσμα, σκοτώνοντας τον στρατηγό και άλλους 12. Δεδομένου ότι επρόκειτο για τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων των «ταξιαρχιών Basij», υπάρχει περίπτωση οι απώλειες να είναι πολύ σοβαρές.http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου