Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πολεμικό αεροσκάφος σκότωσε δύο ναυτικούς, ο ένας Ελληνας

Araevo
Τεράστια τα ερωτήματα για την παρουσία του πλοίου καθώς συχνά η κυβέρνηση της χώρας προειδοποιεί τις διάφορες ισλαμικές συμμορίες ότι θα διακόψει με πολεμικά μέσα το λαθρεμπόριο που πραγματοποιούν!
Παράλληλα, οι Έλληνες εφοπλιστές εμπλέκουν τα πληρώματα σε έναν ολέθριο εμφύλιο, διατηρώντας άσβεστη τη δίψα τους για κέρδος, είτε όταν συνεργάζονταν με τον Καντάφι, είτε τώρα. 
Σκοτώθηκε 29χρονος έλληνας ναυτικός όταν το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο «Araevo», στο οποίο εργαζόταν ως πλήρωμα, βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος στη Λιβύη. Η επίθεση έλαβε χώρα  την ώρα κατά την οποία το καράβι ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης Ντέρνα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό το βράδυ της Κυριακής, εκτός από τον 29χρονο Έλληνα θανάσιμα τραυματίστηκε άλλος ένας αλλοδαπός, ενώ άλλα δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί. Συνολικώς στο πλοίο επέβαιναν 26 άτομα πλήρωμα, από τους οποίους οι τρεις Έλληνες, οι δύο Ρουμάνοι και οι 21 Φιλιππινέζοι.

Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:


Το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από την λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα - Ντέρνα, χωρίς προβλήματα. 

Η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σωρού του Έλληνα ναυτικού. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές - παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί - προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων. 

Προς τον σκοπό αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο στη Λιβύη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Bernadino Leon, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Federica Mogherini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου