Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ: Ειδική έμφαση στην Αρκτική από το ρωσικό Ναυτικό με ασκήσεις

altΕιδική εκπαίδευση στην Αρκτική θα υποστούν οι Ρώσοι πεζοναύτες του Βόρειο Στόλου, εντός του 2015, όπως ανακοίνωσε ο Βάντιμ Σέργκα, εκπρόσωπος τύπου των του Ρωσικού Ναυτικού.
Εντός του 2015 η ανεξάρτητη Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Βορείου Στόλου θα επικεντρώσει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στην περιοχή της Αρκτικής και συγκεκριμένα στις ακτές του Αρκτικού ωκεανού, αλλά και στις παγωμένες εκτάσεις περί τον Βόρειο Πόλο.
Οι Ρώσοι πεζοναύτες θα εκτελέσουν άλματα με αλεξίπτωτα και θα εκπαιδευτούν στη χρήση του οπλισμού τους σε ακραίες συνθήκες, σε συνεργασία με τμήματα υποστήριξης πυροβολικού και θωρακισμένων οχημάτων.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως στις δυνάμεις πεζοναυτών του Βορείου Στόλου η Μεραρχία Αντιαεροπορικών που σταθμεύει στην περιοχή ευθύνης του, θα εξοπλιστεί με τους προηγμένους αντιαεροπορικούς / αντιβαλλιστικούς πυραύλους S-400, αντί των S-300 που διαθέτει σήμερα.
Η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην Αρκτική δεν είναι τυχαία. Τον Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε το αναθεωρημένο στρατηγικό δόγμα της Ρωσίας, βάσει του οποίου η Αρκτική θεωρείται ζώνη ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία.
Στην Αρκτική πιστεύεται ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και για αυτό, πέραν της Ρωσίας, η περιοχή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμα των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Δανίας.
Ο Πούτιν πάντως ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να στρατικοποιήσει την Αρκτική, αλλά απλώς να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας στην περιοχή. Για τον σκοπό αυτό, εντός του 2015, αναμένεται να συγκροτηθεί η Διοίκηση Αρκτικής, μια νέα διοίκηση στην οποία θα υπαχθούν όλες οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, χερσαίες, ναυτικές, αεροπορικές και αμφίβιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου