Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΕΜ, ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ!

Η ελπίδα ήρθε;;;
Η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να αποδείξει ότι όντως δε θα συνεχίσει την ακροδεξιά και εχθρική για τους φαντάρους και την λαϊκή οικογένεια πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  
Καταρχήν πρέπει να απαντήσει σε μια τεράστια αδικία που έγινε απέναντι στους συνάδελφους φαντάρους που υπηρετούν στο ΚΕΕΜ της Σπάρτης και οι οποίοι κατάγονται από την Κρήτη. Θυμίζουμε ότι σε ανοικτή μας επιστολή προς τον πρώην ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και τον ΑΓΕΣ Μανωλά τονίζαμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εκλογικές άδειες των συναδέλφων φαντάρων στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και όχι μόνο. Καταγγείλαμε τη βάρβαρη προσβολή των δημοκρατικών τους πιστεύω και αναδείξαμε το αίσθημα αδικίας που βίωσαν από τη διαφορετική αντιμετώπιση που τους επιφύλασσε ο Στρατός.
Τελικά, μετά από την αγωνιστική στάση των συναδέλφων στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την ανάδειξη του θέματος σε σειρά ΜΜΕ και την παρέμβαση εκπροσώπου κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, βρέθηκε μερική λύση στο πρόβλημα: από τους 60 σχεδόν φαντάρους, έμειναν 19 συνάδελφοι με καταγωγή από την Κρήτη, που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τα έξοδα μετακίνησης για να ψηφίσουν.
Είναι ενδεικτικό ότι αφενός ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία για να λύσει το πρόβλημα, ενώ τόσο η διοίκηση του ΚΕΕΜ όσο και το ΓΕΣ, αρχικά έριξαν την ευθύνη στους φαντάρους, προσπάθησαν να παραπλανήσουν με ψεύδη, για να καταλήξουν τελικά στη μερική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Κάτω βεβαίως από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκαν, εντός και εκτός της μονάδας, ικανοποίησαν τα δίκαια αιτήματα των περισσοτέρων συναδέλφων. 
Αντίστοιχες καταστάσεις και δυσκολίες στο να ψηφίσουν έζησαν και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. Διαβάζουμε σε σχετική καταγγελία τους:
«Με βάση τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών οι Έλληνες στρατιώτες (αλλά και τα στελέχη) που υπηρετούν τη θητεία τους στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου) δικαιούνται μεν να πάρουν ειδική εκλογική άδεια για να μεταβούν στον τόπο τους, αλλά πρέπει να το κάνουν με δικά τους έξοδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας στρατιώτης που αμείβεται από την ΕΛΔΥΚ με 270 ευρώ/μήνα πρέπει να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή και, εάν μένει στην επαρχία, να πληρώσει κι άλλα εισιτήρια για τρένο ή λεωφορείο.
Έτσι, η συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που είναι από τις πιο σημαντικές της Μεταπολίτευσης, κι η "υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος" (σύμφωνα με το άρθρο 51, παράγραφο 5 του Συντάγματος) γίνεται από δύσκολη έως αδύνατη για πολλούς νέους. Φυσικά, το πρόβλημα της μετάβασης στον τόπο καταγωγής για τις εκλογές δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες φαντάρους της Κύπρου. Όλοι οι στρατιώτες που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους επί της ουσίας, αν θέλουν να ψηφίσουν, πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι όσοι εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να συνεχίσει να πετάει το μπαλάκι στους στρατιώτες - που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται όπου τους στείλουν - και να μην παίρνει πρακτικά μέτρα ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι οι στρατιώτες, ανεξάρτητα με το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά έξοδα. Πόσω μάλλον για τους Έλληνες στρατιώτες της Κύπρου, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλη χώρα»!
Απαιτούμε από την νέα πολιτική ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Άμυνας να καλύψει πλήρως τα έξοδα μετακίνησης των Στρατευμένων. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία στους φαντάρους. Η ψήφος είναι δικαίωμα μας , καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους φαντάρους.
Πολύ περισσότερο πρέπει να κατανοήσει τι τεράστιο οικονομικό κόστος αποτελεί για την κάθε λαϊκή οικογένεια η υποχρεωτική στράτευση και να επαναφέρει τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια σε όσους στρατευμένους υπηρετούν στις απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου.
Καλούμε στους συναδέλφους φαντάρους στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες.  
Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου