Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Στα χέρια του λιμενικού έπεσε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο υποψήφιος βουλευτής συνελήφθη να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Το ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης εντοπίστηκε από άντρες του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να οδηγεί ένα ΙΧ με ρυμουλκούμενο τρέιλερ στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, στο ύψος του οικισμού Κόμαρος. Στο τρέιλερ ήταν φορτωμένοι δεκάδες σάκοι με όστρακα.
Το λιμενικό έδωσε σήμα στην αστυνομία η οποία σταμάτησε το όχημα για έλεγχο στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, καθώς δεν είχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για τα προϊόντα που μετέφερε. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 77 σάκοι με όστρακα συνολικού βάρους 1.361 κιλών (61 σάκοι «αχιβάδα» βάρους 1.049 κιλών, 14 σάκοι «τελλίνα» βάρους 280 κιλών και 2 σάκοι «κυδώνι» βάρους 32 κιλών).
Τα όστρακα εξετάστηκαν από υπαλλήλους του Τμήματος Κτηνιατρικής Έβρου και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα έγγραφα που αποδείκνυαν την προέλευσή τους, δεν διέθεταν σήμανση, ενώ μεταφέρονταν με ακατάλληλο όχημα (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).
Ο 50χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, ενώ τα όστρακα που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν.http://tvxs.gr/news/ellada/synelifthi-ypopsifios-boyleytis-tis-xrysis-aygis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου