Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία: Ο στρατός τραυμάτισε θανάσιμα κορίτσι κουρδικής καταγωγής

Image
Ένα ακόμα παιδί, κουρδικής καταγωγής, χαροπαλεύει στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς χτυπήθηκε, στο κεφάλι, από δακρυγόνο που έριξαν εναντίον του Τούρκοι στρατιώτες. 
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα κορίτσι 14 ετών, το οποίο δέχτηκε το δακρυγόνο από Τούρκο στρατιώτη, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή, στην επαρχία Σιρνάκ. 
Σύμφωνα με τους Τούρκους, Κούρδοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κατά των αυτοκινήτων και οι επιβαίνοντες στρατιώτες απάντησαν με δακρυγόνα. Η αυτοκινητοπομπή κινείτο στο συνοριακό πέρασμα του Χαμπούρ στα σύνορα με το Ιράκ. 
Το τραυματισμένο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Σιλοπί, αλλά δεν έγινε δεκτό και έτσι οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης Κιρζέ, όπου και νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση. 
Στις κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας επικρατεί μεγάλη ένταση, εδώ και εβδομάδες. Οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη σκοτώσει δύο παιδιά, κουρδικής καταγωγής, 12 και 14 ετών, αλλά και έναν 25χρονο που είχε βγει, απλώς, στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Το νέο περιστατικό με το κορίτσι, αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση. 

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει, για την ώρα, το συμβάν, ούτε καταλόγισαν ευθύνες. Παρόλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μίλησε και πάλι για “συνωμοσία” στις νοτιοανατολικές επαρχίες. 

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου