Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Εκπληκτικό λογισμικό για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας!

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα αποκτήσει ένα μοναδικό σύστημα παρακολούθησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων. Η OPK, ρωσική εταιρεία κατασκευής συσκευών, αναπτύσσει για το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Άμυνας (ΕΚΔΕΑ) της Ρωσίας συστήματα παρακολούθησης και ανάλυσης της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης στο εσωτερικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ικανά να αναγνωρίζουν, να αναλύουν και να προβλέπουν αυτόματα τις εξελίξεις των σημαντικότερων γεγονότων στον κόσμο, δήλωσε το Γραφείο Τύπου της Εταιρίας.

Το ΕΚΔΕΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Δεκεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, «το κέντρο επιτρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε την κατάσταση, αλλά επίσης και σε πραγματικό χρόνο να διαχειριζόμαστε όλη την στρατιωτική οργάνωση του κράτους».
Οι ειδικοί της OPK, που αναπτύσσουν αυτό το πολυαναμενόμενο λογισμικό ανάλυσης της στρατιωτικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης, πιστεύουν ότι θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε ισχύ περίπου στα μέσα του 2016.
«Το λογισμικό θα έχει ισχυρό σύστημα υποστήριξης γλωσσών, ικανό να συλλέγει μέσα από τη ροή των πληροφοριών εκείνα τα δεδομένα που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη αναζήτηση, να μεταφράζει ξένο κείμενο, να το αναλύει, να το περιλαμβάνει σε στατιστικές αναλύσεις και να παρουσιάζει το τελικό υλικό», ανέφερε ενθουσιασμένος ο Γενικός Διευθυντής της ΟΡΚ Αντρέї Ρίζνικ.
Εκτός από αυτό, το πρωτοποριακό λογισμικό, σε αντίθεση με παρόμοια συστήματα παρακολούθησης, θα είναι σε θέση να αναλύει όχι μόνο το τυπωμένο κείμενο αλλά και εκπομπές που βγαίνουν «στον αέρα» (ραδιοτηλεοπτικές-δορυφορικές). Το σύστημα θα αναγνωρίζει εικόνες, θα διαβάζει υπότιτλους και θα επεξεργάζεται ραδιοφωνικό υλικό.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: http://www.linguamost.gr
http://www.defence-point.gr/news/?p=121442

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου