Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η ακροδεξιά πολιτική στο ΥπΕξ με τον ρωσολάγνο «πατριώτη» Κοτζιά


kotzias2a

«Για να είμαστε δίκαιοι, ο Νίκος Κοτζιάς ο νέος ΥΠ.ΕΞ, είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της νέας κυβέρνησης, με σταθερές πατριωτικές θέσεις, με ξεκάθαρη θέση κατά λογικών τύπου Ανάν στην Κύπρο. Αληθινός διανοούμενος κι όχι από τους “ιντελιγκέντσηδες”. Είχα γράψει παλιότερα πως σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Σαμαρά θα έπρεπε να ήταν ΥΠ.ΕΞ και δεν θα αλλάξω τώρα γνώμη λόγω “κομματικού πατριωτισμού”. Αγαπητέ Νίκο, ευχές για δύναμη και αποτελεσματικότητα στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων
Φαήλος Κρανιδιώτης

Καταρχήν η απάντηση στο κουίζ, ποιος έγραψε το 1985 την πρόταση για έναν γεωγραφικά περιορισμένο» εμφύλιο πόλεμο, ώστε να κατακτήσει η Αριστερά την εξουσία στην Ελλάδα, είναι ότι δεν τα έγραψε ο Κουφοντίνας ή ο Ξηρός, αλλά ο ρωσολάγνος και πολύ πατριώτης σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Με τον ίδιο φανατισμό που προπαγάνδιζε, ως γκαουλάιτερ του σταλινισμού, τις πιο ακραίες θέσεις των τυραννικών καθεστώτων τώρα προπαγανδίζει τις πιο ακραίες θέσεις του ρωσικού εθνοφασισμού. Εξ ου και η ακροδεξιά πρόκληση του Κοτζιά μόλις ανέλαβε επικεφαλής του ΥπΕξ: με την πρώτη κιόλας δήλωσή του (27.1.2015), κήρυξε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Ουκρανικό:
«Αύριο το βράδυ πρέπει να πάμε στις Βρυξέλλες γιατί βρισκόμαστε από χθες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση γύρω από το ζήτημα ενός τρίτου κύματος κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία. Την Πέμπτη έχουμε έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και επιτρέψτε μου να πω ότι ορισμένα δείγματα ορισμένων εταίρων μας δεν ήταν τα καλύτερα. Παραβίασαν τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση».
kotzias2b
Για όλους όσους εξεπλάγησαν από την βλακώδους εθνοπαλικαρισμού δήλωση του Κοτζιά, τους πληροφορούμε ότι «ακόμη δεν είδατε τίποτε»…
Στην φωτογραφία, ο «υπερπατριώτης» Ν. Κοτζιάς (αριστερά) με τον εκλεκτό προσκεκλημένο του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ρώσο ακροδεξιό Αλεξάντρ Ντούγκιν (στο μέσον).
Ποιοι άλλοι Έλληνες υπερπατριώτες έχουν δεσμούς με τον εν λόγω ρώσο ακροδεξιό; Στο site της «Χρυσής Αυγής» (11.11.2013), με τίτλο «Οι επιστολές Αλεξάντερ Ντούγκιν – Ν. Γ. Μιχαλολιάκου», διαβάζουμε:
«Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος διατηρεί εδώ και μήνες κύκλο επαφών με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες. Μια εκ των κορυφαίων είναι και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής.
Σχετικά με την αλληλογραφία μεταξύ του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και του Αλεξάντερ Ντούγκιν έγραψε το defencenet: “Μια επιστολή του Ρώσου καθηγητή και συγγραφέα Αλεξάντερ Ντούγκιν, ενός από τους πλέον στενούς συμβούλους και “κατηχητές” του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην έννοια του “Ευρασιατισμού” έφτασε στον φυλακισμένο Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο πριν μερικές ημέρες”.
Ο καθηγητής Ντούγκιν, […] είναι ο σύγχρονος εμπνευστής και ηγέτης του κινήματος του “Ευρασιατισμού”, δηλαδή της άποψης ότι η Ρωσία δεν ανήκει ούτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή, αλλά είναι μία καθαρά Ευρασιατική χώρα, η οποία θα πρέπει μέσω της “Χερσαίας Ισχύος” (Land Power) να αντιταχθεί στις “Ναυτικές Δυνάμεις» (Naval Powers), τις “Ατλαντικές” όπως τις αποκαλεί και να ελέγξει τον τεράστιο χώρο της Ευρασίας μέσω της “εκπαραθύρωσης” των Αγγλοσαξονικών δυνάμεων από την περιοχή.
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ένωσης των λαών της Ευρασίας, υπό τη σκέπη της Μόσχας. Πάνω στην θεωρία αυτή στηρίχθηκε η δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης από τον Β. Πούτιν. Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Ν. Μιχαλολιάκος έχει ταχθεί καθαρά υπέρ μιας συμμαχίας της Ελλάδας με την Ρωσία και απομάκρυνσης από τις “Ναυτικές Δυνάμεις” (Naval Powers), τις “Ατλαντικές”, καθώς θεωρεί ότι για την Ρωσία η Ελλάδα ως “ναυτική δύναμη” είναι πιο πολύτιμη για την Ρωσία, δεδομένου του προσανατολισμού της Ρωσίας ως “Χερσαίας Δύναμης”. […] Η επιστολή που έστειλε [o Α. Ντούγκιν] στο Ν. Μιχαλολιάκο, μόνο τυχαία κίνηση δεν είναι…».
Έξι μήνες αργότερα, στις 6 Μαΐου 2014, διαβάζουμε στο site των εγχώριων νεοναζί: «Η Χρυσή Αυγή στην Μόσχα: Θέτουμε τις βάσεις της ελληνορωσικής συνεργασίας». Όπως γράφουν,
«…κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου με επικεφαλής τους βουλευτές μας Αρτέμιο Ματθαιόπουλο και Ελένη Ζαρούλια επισκέφθηκε την Μόσχα και πραγματοποίησε εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. […] Στο πλαίσιο των επαφών πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν και Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Συζητήθηκαν ζητήματα γεωπολιτικής, ενέργειας, διεθνούς ασφάλειας και πολιτισμού. […] Ο κος Ντούγκιν θεωρεί πως πεπρωμένο της χώρας μας είναι η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας με πολιτιστικό περιεχόμενο, βασισμένη στις πανάρχαιες ελληνικές αξίες. Είναι απόλυτα ενήμερος για τις πολιτικές διώξεις εις βάρος μας και θεωρεί ότι αυτές γίνονται ακριβώς επειδή μιλάμε ανοιχτά υπέρ της γεωπολιτικής στροφής προς τη Ρωσία.
Εις ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο κος Ντούγκιν τόνισε ότι πλησιάζει ο καιρός που θα οικοδομηθεί μία Ευρώπη των Εθνών και του πολιτισμού ενάντια στην Ευρώπη των τοκογλύφων και της παρακμής.»
— The Athens Review of Books
Failos-gia-Kotzia-27-1-2015
http://athensreviewofbooks.com/?p=1573#more-1573

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου