Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ξένοι εθελοντές κατά των τζιχαντιστών

Image
Ξένοι εθελοντές κατά των τζιχαντιστών έχουν αρχίσει να συρρέουν στην Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, δεκάδες άνδρες, από όλο τον κόσμο επιθυμούν να πολεμήσουν τον ισλαμικό τρόμο για να σώσουν ζωές αμάχων. 
“Επιθυμώ να πολεμήσω κατά των τζιχαντιστών, έστω και αν αυτό θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω σε αυτή τη ζωή. Γνωρίζω πως έχω ακόμα 10 χρόνια ζωής, αλλά τα θυσιάζω ευχαρίστως για να κάνω κάτι καλό”, δηλώνει ένας από τους εθελοντές, ο 66χρονος Καναδός Πήτερ Ντάγκλας, ο οποίος αποφάσισε να πολεμήσει για ανθρωπιστικούς λόγους. 

Ειχαμε αναφέρει σε παλίοτερο δημοσίευμα για τους αμερικανούς στρατιώτες που ειχαν ενταχθει με τους κούρδους του YPG. Όπως ειχε δηλώσει ο Τζόρνταν Μέιτσον (Jordan Matson) "Έμαθα για το YPG στο Facebook, και ήθελα να ενταχθώ γιατί βαρέθηκε να βλέπω τόσους πολλούς αθώους ανθρώπους να σκοτώνονται και η χώρα μου να μην κάνει τίποτα γι 'αυτό για πάνω από ένα χρόνο." Διαβάστε εδω ολόκληρο το άρθρο και δειτε φωτογραφίες και βιντεο. 

Ήδη δεκάδες άνδρες από διάφορες χώρες της Δύσης έχουν ενταχθεί στις τάξεις των Κούρδων μαχητών της Συρίας. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία. 


Οι εθελοντές αποφάσισαν να πολεμήσουν βλέποντας τη φρίκη που έχουν σκορπίσει οι τζιχαντιστές σκοτώνοντας, καταστρέφοντας και λεηλατώντας. 

Είδα τον φόβο και τον τρόμο στα μάτια αυτού του παιδιού, που με κοιτούσε κατάματα, σε μια φωτογραφία. Ποτέ μου δεν ένιωσα μεγαλύτερη συντριβή”, δήλωσε ο Αμερικανός εθελοντής Ντην Πάρκερ. 

Για την ώρα πάντως ο αριθμός των εθελοντών που προσέρχονται να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών είναι πολύ μικρός σε σχέση με τοναντίστοιχο αριθμό των φανατικών ισλαμιστών εθελοντών που προσέρχονται για να πολεμήσουν ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι προέρχονται από 90 χώρες και ξεπερνούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τους 16.000 άνδρες. (Διαβάστε εδω απο που προέρχονται οι ξένοι τζιχαντίστες στη Συρία;)

Πηγή: Reuters
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου