Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδηλώνουν κατά της επίθεσης στην Charlie Hebdo

parisi
Διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας, στο Παρίσι και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με την αστυνομία να είναι σε επιφυλακή υπό τον φόβο επεισοδίων.

Χιλιάδες Γάλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοκρατίας στη πόλη του φωτός, για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων του διευθυντή της, γνωστών σκιτσογράφων και δύο αστυνομικών.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Charlie» (Je Suis Charlie), το οποίο κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούν τους πολίτες να αντιδράσουν στον φόβο και να διαδηλώσουν για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης.
Κάποια από τα πανό έγραφαν «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», μια αναφορά στον αδικοχαμένο σκιτσογράφο και διευθυντή της Charlie Hebdo. Ένα άλλο πανό έγραφε: «Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή».
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης, όπως το Λονδίνο. Καταμετρήθηκαν συνολικά 83 συγκεντρώσεις στις πλατείες μικρών και μεγάλων πόλεων.
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο στο παρελθόν, όταν είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.
Δείτε εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη
adimvurfo berlin berll lon londo london marseig pariii pariiiiisss pariiisss parisi 2 parisi parrrrr Screenshot_36 verolino
 http://www.lay-out.gr/chiliades-evropei-diadilonoun-kata-tis-epithesis-stin-charlie-hebdo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου