Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!

Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση που ήρθε να σώσει τα λαϊκά στρώματα από την καταστροφή της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα είχε βασική έννοια τους άνεργους, τους άστεγους, τους ηλικιωμένους, τα λαϊκά στρώματα που έχουν επιβαρυνθεί με τεράστιους φόρους, τους φαντάρους και τις οικογένειες τους που έχουν επωμιστεί το τεράστιο βάρος των 4000 ευρώ, όσο κοστίζει η υποχρεωτική στράτευση που μας φόρτωσαν.
Αντιθέτως. Όλοι αυτοί που υποσχέθηκαν τον περιορισμό των πολεμικών δαπανών, μίλησαν για μικρές-ευέλικτες Ένοπλες Δυνάμεις και περιορισμό των άχρηστων στρατοπέδων, έρχονται τώρα «να τα σκάσουν χοντρά» στο Στρατιωτικό Κατεστημένο.   Στην χορήγηση οδοιπορικών 4 ημερών σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές [Έβρος και νησιά Αιγαίου] προχωρά άμεσα το Υπουργείο Άμυνας. Η εντολή του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου αφορά εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93. Το ποσό που θα λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, ίδιο για όλους τους βαθμούς, είναι 120 ευρώ! Η οδηγία δόθηκε σε συνάντηση των Υπουργών Καμμένου-Ήσυχου-Τσόκα με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα στον Στρατό Ξηράς, που έχει και το μεγαλύτερο αριθμό υπαγομένων, ο ΑΓΕΣ Μανωλάς διέταξε να γίνουν άμεσα περικοπές σε προβλεπόμενες δαπάνες, που όμως δεν ανακοινώθηκε ποιες είναι! 

Να θυμίσουμε ότι στις μονάδες υπηρετούν και οι συνάδελφοι φαντάροι που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως και υποχρεώνονται να καταβάλλουν εκατοντάδες ευρώ ως έξοδα μετακίνησης σε κάθε άδεια τους, αφού οι πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και Δ.Αβραμόπουλος κατήργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια για όσους υπηρετούν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου!   [το ίδιο συμβαίνει και σε όσους υπηρετούν ΕΛΔΥΚ]
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κατάγγειλε την τότε κυβέρνηση για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, αλλά σήμερα ως κυβέρνηση δεν τις επαναφέρει, καθώς συστηματικά αδιαφορεί για τα δικαιώματα των φαντάρων!
Επίσης, σύμφωνα με την αρθρογραφία «μία από τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων για τους στρατιωτικούς. Γι΄ αυτό και η πρώτη ενημέρωση που έγινε στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ήταν από τους οικονομικούς αξιωματικούς. Τι προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε; Για να επιστραφεί και το υπόλοιπο 50% των μισθών και των συντάξεων και να εφαρμοστεί πλήρως η αισχρή απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει επιστροφή στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, μόνο σε στρατιωτικούς-αστυνομικούς-δικαστές γιατί αυτοί αποτελούν το Βαθύ κράτος, απαιτούνται:
52 εκατομμύρια κατ΄ έτος για την αποκατάσταση των μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών •135 εκατομμύρια για την αποκατάσταση των συντάξεων σε απόστρατους των ΕΔ αλλά και των σωμάτων ασφαλείας. Η καταβολή αναδρομικών θα γίνει σε βάθος χρόνου.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αφενός επιχειρεί να «κερδίσει» πολιτικά τους στρατιωτικούς, χτίζοντας πολύτιμη συμμαχία με μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες του βαθέως κράτους. Aφετέρου, επιδιώκει να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους καθώς ο ρόλος του Στρατού αναβαθμίζεται στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει. Κόμβοι των επικίνδυνων κυβερνητικών επιλογών είναι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» είτε με τους Δυτικούς Συμμάχους, είτε στο πλαίσιο των συμφωνιών που είχαν υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις  (Κ.Καραμανλή) με την Ρωσία. Οι δεσμοί με τον ρωσικό ιμπεριαλιστικό παράγοντα αναμένεται να ενισχυθούν και ήδη ο νέος ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μιλά για αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων ή αναβάθμιση-συντήρηση όσων έχουν αποκτηθεί και μένουν στα αζήτητα π.χ. S300! Τέλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επαναφέρει το ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ, εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων και αναβάθμισης του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι νέοι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος-Τσόκας θέλουν να κερδίσουν «το μυαλό και την ψυχή» των στρατιωτικών, τους οποίους λογαριάζουν ως τον καθοριστικό παράγοντα στις Ένοπλες Δυνάμεις, που καλούνται να παίξουν νέο αναβαθμισμένο ρόλο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θεωρεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας το ΑΞΙΟΜΑΧΟ, έστω και αν πρόσφατα είχαμε την απώλεια δύο ακόμη πιλότων σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Για να έρθουν να προστεθούν στην λίστα απωλειών που συνεχώς ανανεώνεται και στην οποία σχετικά πρόσφατα συμπεριλήφθηκαν οι τρείς κομματιασμένοι Πεζοναύτες στο Πεδίο Βολής Βόλου.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου