Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

KOINH ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Αεροπορική άσκηση «Θρακικός Αστέρας 2014» με συμμετοχή της ΕλλάδαςΣτην σκιά του τρομερού δυστυχήματος στην Νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία, που στέρησε την ζωή σε 2 πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, 9 Γάλλους πολίτες, προκαλώντας δεκάδες βαριά τραυματισμένους, πραγματοποιούνται ασταμάτητα πολεμικές ασκήσεις με αναβαθμισμένη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  
Η ειδησιογραφία μιλά για «Top gun» για ένα μήνα στο Αιγαίο», αποκαλύπτοντας ότι «Φωτιά θα πάρει ο ουρανός  του Αιγαίου από τους κινητήρες των αμερικανικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία θα επιχειρούν νύχτα -μέρα εντός του F.I.R Αθηνών. Βάση των αεροπορικών εξορμήσεων θα αποτελέσει για έναν ολόκληρο μήνα η  115 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στη Σούδα.  Εκεί θα μετασταθμεύσουν 18  αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-16 CM τα οποία θα υποστηρίζονται από κλιμάκιο 300 ατόμων, τους οποίους στέλνει η Ουάσιγκτον από την αεροπορική βάση Spangdahlem  της Γερμανίας.  Είναι η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ που εδρεύει στην Ευρώπη . Από πλευράς Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μετέχει το σύνολο σχεδόν των Μοιρών που διαθέτει και αναμένονται να  συμμετάσχουν όλα τα αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα. 

 Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους και COMAO (Composite Air Operations).  Και πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια άσκηση με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και είχε διαρκέσει 18 μέρες. Φέτος θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου, σχεδόν θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα. Θυμίζουμε ότι παρόμοια συνεκπαίδευση είχε διεξαχθεί και τον Αύγουστο του 2014 [σχετική ανακοίνωση μας «Σοβαρή και επικίνδυνη για τους λαούς η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_636.html].
Υπάρχει όμως μια περίεργη χρονική και επιχειρησιακή σύμπτωση καθώς την ίδια περίπου περίοδο σημειώνεται η δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής μεταξύ Καστελόριζου-Κρήτης από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την πραγμάτωση μιας σχεδόν μηνιαίας άσκησης υποβρυχίων που από πολλούς ερμηνεύεται ως έμμεσος αποκλεισμός του ακριτικού νησιού. Το Καστελόριζο παίζει καθοριστικό ρόλο στον μελλοντικό καθορισμό ΑΟΖ από την ελληνική άρχουσα τάξη, που επιδιώκει τον έλεγχο μιας τεράστιας περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων μέσω των συμφωνιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Η όξυνση επομένως του ανταγωνισμού των δύο επικίνδυνων και αδίστακτων αστικών τάξεων με γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή απειλεί με θερμά επεισόδια τους γειτονικούς λαούς και λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από τις ΗΠΑ. Που δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίσουν τον «εξισορροπητικό» τους ρόλο στην περιοχή, υπερασπιζόμενοι φυσικά τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την κλιμάκωση της αντίθεσης ανάμεσα σε δύο τόσο σημαντικούς τους εταίρους στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε Αφρική-Ασία αλλά και στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με την Ρωσία.
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο ελληνικός αστικός κόσμος σε όλες τις πολεμικές εκστρατείες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, από το 1991 έως σήμερα παρουσιάζεται πολύ περισσότερο πρόθυμος και εξυπηρετικός σε σύγκριση με την Τουρκία, που για τους δικούς της λόγους έχει βρεθεί αντιμέτωπη ή ουδέτερη! Είναι ενδεικτικό ότι οι Αμερικανοί προτίθενται να κλείσουν 15 στρατιωτικά αεροδρόμια-βάσεις τους στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων και το περίφημο Ιντζιρλίκ που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την Δύση την περίοδο του ψυχρού πολέμου καθώς και σε όλες τις τελευταίες κρίσεις της Μέσης Ανατολής, την ώρα που αποδεικνύεται η  μεγάλη στρατηγική σημασία έχει η αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, με τον τίτλο, «ABD askeri üslerini azaltıyor», δηλαδή, «Οι ΗΠΑ μειώνουν τα στρατιωτικά τους αεροδρόμια», το αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να κλείσει στο τρέχων έτος 15 στρατιωτικά αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών που λειτουργούν σαν αμερικανικές βάσεις σήμερα στην γηραιά ήπειρο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ένεκα οικονομικών δυσχερειών διατήρησης και συντήρησης αυτών των αεροδρομίων και όπως αναφέρεται, με το κλείσιμο τους οι ΗΠΑ θα εξοικονομήσουν αμέσως περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Τα αεροδρόμια αυτά, όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, βρίσκονται εκτός από την Τουρκία στις χώρες, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, και Πορτογαλία. Η απόφαση προβλέπει να διατηρηθεί η βάση στο Lakenheath της Μεγάλης Βρετανίας, στην οποία έχουν αρχίσει οι απαραίτητες μετατροπές για την αναβάθμιση της και για να καταστεί ικανή μέχρι το 2020 να υποδέχεται τα τελευταίου τύπου αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, F-35.
Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που υπηρετούν αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, αναφέρεται πως είναι 67 χιλιάδες και η συντήρηση τους έχει αρχίσει και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον αμερικανικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό προβλέπεται η σταδιακή ριζική μείωση τους και ο επαναπατρισμός τους στις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel, η μείωση αυτή του αριθμού των Αμερικανών που υπηρετούν στην Ευρώπη και η οποία γίνεται για καθαρά οικονομικούς λόγους, δεν θα μειώσει το αξιόμαχο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην γηραιά ήπειρο. Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να αντικατασταθούν από τις εγχώριες ένοπλες δυνάμεις ενώ θα αναβαθμιστεί το επίπεδο μαχητικότητας τους.
Φυσικά εκείνο που απασχολεί τους Τούρκους είναι η δήλωση του συμβούλου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Derek Chollet, ότι στο πρόγραμμα μείωσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη προβλέπεται και το κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την μείωση της στρατηγικής αξίας της Τουρκίας για τους Αμερικανούς, χώρια που θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή η οποία κυριολεκτικά ζει από τους Αμερικανούς υπαλλήλους και στρατιωτικούς».
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά αναβαθμίζεται διαρκώς η αμερικανική στρατιωτική βάση της Σούδας, η οποία όχι μόνο επεκτείνεται αλλά αποτελεί την σημαντικότερη βάση εφόρμησης των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων και τεράστιο κέντρο ελέγχου συνολικά της Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ σχεδιάζεται η μεταφορά μεγάλου αριθμού μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών UAV. Tέλος, η βάση της Σούδας όχι μόνο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων Ιμπεριαλιστών εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, αλλά προβλέπεται η συγκεκριμένη βάση μαζί με την αεροπορική βάση του Αράξου να αποτελέσει βάση εφόρμησης των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ εναντίον του ISIS. Κάνοντας φυσικά κατανοητό σε όλους τι κινδύνους εκδίκησης εγκυμονούν αυτές οι πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης, με την ολέθρια εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ» ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ
Ανάγκη όσο πότε για κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που φέρνει ο καπιταλισμός των Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και ο εναλλακτικός καπιταλιστικός δρόμος του Πούτιν. Ταξικό καθήκον των εργαζόμενων στη χώρα μας δεν είναι μόνο να μπλοκάρουν την ελληνική πολεμική συμμετοχή στις εκστρατείες και ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της άγριας αντεργατικής πολιτικής, του στυγνού κρατικού αυταρχισμού και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού. Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να μπλοκαριστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Να καταργηθεί η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που μας κάνει συνένοχους-συμμέτοχους στα τρομερά του εγκλήματα. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και να συμβάλλουμε στην αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου στήριξε τον ουκρανικό στρατό και τις ναζιστικές πολιτοφυλακές να σφάζουν και να βομβαρδίζουν αμάχους σε πόλεις, αλλά και το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που αφανίζει το λαό της Παλαιστίνης. Ήταν η ίδια που φτιάχνει τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, που με το σύνολο των μηχανισμών του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού –ΜΑΤ, ΣΤΡΑΤΟ, δικαστές, φασίστες, ΜΜΕ- επιδιώκει τη δουλοποίηση των εργαζομένων, την Απαγόρευση της Οικονομικής και Πολιτικής Πάλης του κόσμου της εργασίας. Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας και διαχείρισης της αστικής πολιτικής που εκπροσωπούν ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, δηλώνει αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Σε κάθε περίπτωση ο λαός μας, το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου