Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ινδία κορυφαίος πελάτης των ρωσικών όπλων το 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για Mi-17V-5Η Ινδία αποδείχθηκε ο καλύτερος πελάτης για τα ρωσικά οπλικά συστήματα, το 2014, αγοράζοντας ρωσικά όπλα αξίας 4,7 δις. δολαρίων, συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ανατόλι Πουντσούκ, κατά την έναρξη της μεγάλης αμυντικής έκθεσης Aero India 2015, που άνοιξε χθες τις πύλες της.
Η Ρωσία παραμένει ο βασικός προμηθευτής οπλικών συστημάτων της Ινδίας. Οι δύο χώρες εργάζονται επί συγκεκριμένου προγράμματος στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, σε 200 επιμέρους τομείς! Το 80% των ινδικών ναυτικών και το 70% των αεροπορικώνπρογραμμάτων εκτελείται από τη Ρωσία, με την προμήθεια ρωσικού υλικού.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής εταιρείας που επιβλέπει τις εξαγωγές οπλικών συστημάτωνRosoboronexport, Σεργκέι Γκορεσλάβσκι, δήλωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η παράδοση 71 μεταφορικών ελικοπτέρων Mi-17V-5 στην Ινδία. Επίσης, θα παραδοθούν ελικόπτερα Kamov Ka-31για τα νέα ινδικά αεροπλανοφόρα της κλάσης «Vikrant».
Ρωσία και Ινδία βρίσκονται, επίσης, στο τελικό στάδιο δοκιμών του αεροσκάφους 5ης γενιάς Τ-50,ενώ μετά την φερόμενη ως απόρριψη από την Ινδία του γαλλικού Rafale, υπάρχει το ενδεχόμενο απόκτησης επιπλέον ρωσικών Su-30MKI.http://www.defence-point.gr/news/?p=123092

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου