Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Ενώ ο Στρατός και το Υγειονομικό είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν την υγεία των στρατιωτών και να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό που θα συμβεί κατά τη διάρκεια της θητείας μας.
Ο Ελληνικός Στρατός φαίνεται να εισάγει νέα ήθη όσον αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει στους φαντάρους.
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αναφέρει ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, συνάδελφοι που υπηρετούν σε διαφορετικές ακριτικές μονάδες του Έβρου, αντιμετώπισαν την ίδια ελεεινή συμπεριφορά μόνιμου στελέχους του Υγειονομικού.
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω στρατιωτικός γιατρός που υπηρετεί στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου αρνήθηκε «να γράψει» συγκεκριμένες, και οπωσδήποτε, απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις καθώς θεώρησε ότι το κόστος τους είναι μεγάλο.
Αδιαφορώντας για την υγεία των συναδέλφων και την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τους πρότεινε να κάνουν τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις με δικά τους έξοδα ή να πάρουν Αναβολή.
Και αφού ως πολίτες αποκαταστήσουν την υγεία τους να επανέλθουν στις τάξεις του Στρατού για να υπηρετήσουν!
Η συμπεριφορά του εν λόγω γιατρού αποτελεί πρόκληση, αλλά είναι συνεπής με την νέα κυβερνητική πολιτική που ενώ πετά εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστα στην κοινωνία οπλικά συστήματα, συνεχίζει να καταβάλλει αυτές τις δραματικές εποχές το 2% του ΑΕΠ στα ταμεία του ΝΑΤΟ και προτάσσει την αποκατάσταση των εισοδημάτων των στρατιωτικών-δικαστών-σωμάτων ασφαλείας, αγνοώντας τον κόσμο της εργασίας, που φυσικά επιβιώνει με πολύ λιγότερα και ταυτόχρονα περιφρονεί συστηματικά τους φαντάρους και αδιαφορεί για τα προβλήματα που μας προκαλεί ο Στρατός.
Τόσο ο συγκεκριμένος στρατιωτικός γιατρός, όσο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζουν το σύνολο των συναδέλφων φαντάρων ως αναλώσιμους και δούλους.
Όσο τους κάνεις τη δουλειά, δεν παραπονείσαι και δε διεκδικείς τα δικαιώματα σου, είναι καλά. Δεν υπάρχει πρόβλημα…
Όποτε όμως συμβεί ένα ατύχημα ή αυτοκτονήσει κανείς, η ευθύνη είναι του στρατιώτη-θύματος και όχι του Στρατού-θύτη.
Ο συγκεκριμένος στρατιωτικός γιατρός όχι μόνο παρανομεί αλλά και δεν σέβεται τίποτε. Ούτε το γεγονός ότι έχει απέναντι του φαντάρους που υπηρετούν στις πιο μακρινές μονάδες της παραμεθορίου, πληρώνοντας με χιλιάδες ευρώ και πολύ ιδρώτα την υποχρεωτική στράτευση τους. Ούτε ότι απέναντι του έχει φαντάρους Αξιοπρεπείς, που δεν έβαλαν βύσμα, δεν παρακάλεσαν κανένα, δεν έφτιαξαν μια εικονική κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.
Εμείς καλούμε το σύνολο του προσωπικού του Υγειονομικού –που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές- να καταδικάσει με τα έργα του και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το σύνολο του προσωπικού, την απαράδεκτη, απάνθρωπη και παράνομη συμπεριφορά του συγκεκριμένου στρατιωτικού γιατρού.  
Που ξέχασε τον όρκο που έχει δώσει και την αποστολή που έχει αναλάβει.
Τον καλούμε να αλλάξει συμπεριφορά γιατί υπάρχει τρόπος να τα Θυμηθεί Όλα!
Φυσικά στην καταγγελία των συναδέλφων περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία του εν λόγω στρατιωτικού ιατρού.
Σε κάθε περίπτωση που επαναληφθεί ένα τέτοιο παράπτωμα όχι μόνο θα ενημερώσουμε δημοσίως το ΓΕΣ και θα απευθυνθούμε στους Ιατρικούς Συλλόγους και Ενώσεις, αλλά επίσης θα προσφέρουμε όποια νομική στήριξη απαιτηθεί προκειμένου να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Στρατιώτης=άβουλο ον των 8,7 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει όμως το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ....

      Διαγραφή
    2. Ο μέσος φαντάρος δεν γνωρίζει για το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.... Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας όμως όσα και να διεκδικήσουν οι φαντάροι ποτέ δεν θα έχουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης με την πολιτική ζωή. Ξέρουμε ότι ο μισθός είναι εξευτελιστικά χαμηλός, όμως για να είναι λογικός σύμφωνα και με την δουλειά που κάνουν οι φαντάροι πρέπει να ανέρχεται γύρο στα 1000 ευρώ μηνιαίος. Αυτό όμως είναι αδύνατο με τόσους φαντάρους και έτσι ο επαγγελματικός στρατός δυστυχώς είναι μονόδρομος αν θέλουμε να απαλλαγούμε απο αυτή την κοινωνική μάστιγα που λέγεται υποχρεωτική στράτευση και από τι φαίνεται θα είμαστε και οι τελευταίοι(Αθάνατο Ελλαδιστάν) στην κατάργηση της από τις χώρες της Ευρώπης.

      Διαγραφή