Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Βουλγαρία: Χιλιάδες απολύσεις στο υπουργείο Άμυνας!

ImageΑνοικτό είναι το ενδεχόμενο απόλυσης 4.600 ατόμων (αξιωματικών και πολιτικού προσωπικού) από το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός για την Άμυνα δεν αναθεωρηθεί και οι μειωμένες δαπάνες για το προσωπικό παραμείνουν αμετάβλητες, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Νικολάι Νέντσεφ.
Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, απηύθυνε έκκληση για επείγουσα αναθεώρηση των δαπανών, ιδίως σε ό,τι αφορά το κόστος προσωπικού. Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για το 2015 διαμορφώνεται στα 987 εκατομμύρια λέβα (500 εκ. EUR περίπου) και αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος μέχρι το 2015, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων "Novinite".
Σύμφωνα δε και με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "ΒΤΑ", οι δαπάνες του υπουργείου για το 2015 είναι κατά 86 εκατομμύρια λέβα λιγότερες σε σχέση με το 2014. Στο τμήμα που αφορά το προσωπικό του υπουργείου Άμυνας, η μείωση (των δαπανών) είναι 77 εκατομμύρια λέβα, ενώ μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 (31/12/2014) οι υποχρεώσεις του υπουργείου ανέρχονταν στο ποσό των 119 εκατομμυρίων λέβα.

Κατά τον κ. Νέντσεφ, η μείωση κατά 77 εκατομμύρια λέβα δεν θα μπορούσε να αντισταθμιστεί μόνο με τις δομές εκτός του βουλγαρικού στρατού, κάτι που σημαίνει ότι, οι συνθήκες θα οδηγούσαν αναπόφευκτα σε απαιτήσεις απολύσεων στον στρατό. Αυτό θα συμβεί εάν ο προϋπολογισμός δεν αναθεωρηθεί και το υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να παράσχει τους απαιτούμενους πόρους, πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με όσα τονίζονται στο τηλεγράφημα του "ΒΤΑ".

Υπογράμμισε δε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα αναζητήσουν και θα εξετάσουν όλες τις επιλογές και τους τρόπους για να αποφευχθούν περαιτέρω απολύσεις στον στρατό.

Ο προϋπολογισμός του 2015 ψηφίστηκε, τον περασμένο Δεκέμβριο, από το βουλγαρικό Κοινοβούλιο, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση. Ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει αύξηση των αμυντικών δαπανών, παρά τις εκκλήσεις του Βούλγαρου Προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ για πρόσθετη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου