Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΤΧ Πάτρας: οι φιλοδοξίες καριέρας απαιτούν το χώσιμο φαντάρων και στελεχών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων φτάνουν καθημερινά παρόμοιες επιστολές καταγγελίας για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες
Φοβισμένοι διοικητές, έντρομοι μπροστά στις κρίσεις των στρατιωτικών που πλησιάζουν, επιχειρούν να δείξουν έργο την τελευταία στιγμή και λιώνουν πραγματικά το προσωπικού που διοικούν για χάρη της καριέρας τους.
Η επιστολή καταγγελίας στρατιωτών και μόνιμου προσωπικού από το ΚΕΤΧ Πάτρας που δημοσιεύουμε, περιγράφει αυτή την κατάσταση και απαιτεί την παρέμβαση του ΓΕΣ.
Ο διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας είναι Ταξίαρχος και φιλοδοξεί να γίνει Υποστράτηγος.
Ποιος ο τρόπος; Η εντατικοποίηση και η αύξηση των υπηρεσιών ώστε μια χαλαρή μονάδα να αλλάξει χαρακτήρα, να δείξει «πολεμική ετοιμότητα» και να αποδείξει ότι αυτή η διοίκηση παράγει έργο.
Καταγράφεται αύξηση λοιπόν των μέτρων ασφαλείας χωρίς να υπάρχει σήμα του ΓΕΣ. Ανοίγουν σκοπιές, αυξάνονται τα περίπολα. Οι 55 υπαξιωματικοί π.χ. πρέπει να δίνουν 15 υπηρεσίες (περίπολα), όλως τυχαίως ενώ πλησιάζει ο μήνας των κρίσεων των στρατιωτικών.
Ακόμη και οι υπαξιωματικοί που τους ανατίθενται ελαφρές υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί με 7-8 υπηρεσίες μηνιαίως, 4ωρες ή 8ωρες, ανάλογα αν είναι αργία ή όχι.
Υπηρεσίες άχρηστες (π.χ. επόπτης μαγειρείων, να κάθεσαι να βλέπεις το μάγειρα επί το έργον)!
Όμως ο διοικητής πρέπει να σκεφτεί τόσο τους φαντάρους που καταπονεί, όσο και το μόνιμο προσωπικό. Ανθρώπους που εκτός από τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας, αγωνιούν και συμβάλλουν  στο μέτρο του δυνατού για να τα φέρουν πέρα, να φροντίσουν την οικογένεια τους και να απαντήσουν σε τόσες άλλες ανάγκες, που συχνά τους υπερβαίνουν.
Εμείς καλούμε το διοικητή να τα σκεφτεί όλα αυτά. Να δει καταπρόσωπο τους ανθρώπους που έχει απέναντι του  και να ενδιαφερθεί πραγματικά για αυτούς.
Όμως και το ΓΕΣ δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Είναι ανάγκη το ΓΕΣ να παρέμβει και να εξετάσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλονται και να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. και τι μας νοιάζει απο τα στελέχη; Αυτοί δεν το επέλεξαν ως καριέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, έτσι λέτε κύριοι της διοίκησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΕ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ..
    "ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΠΡΙΝ 2 1/2 ΩΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια μπήκες για να βρίσεις, να μειώσεις, να ρίξεις λάσπη.
      Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που σου έμεινε για να καλύψεις αυτά για τα οποία έπρεπε να ζητήσεις συγγνώμη και να αισθανθείς ότι έχει; μπροστά σου ανθρώπους και όχι πιόνια.
      Και φυσικά έχουμε κάθε δικαίωμα να μην σε ανεχθούμε.

      Διαγραφή
  4. Ας βάλουν λουκέτο δηλαδή και να αφήσουν ποιον μέσα υπηρεσία;Μόνο θαλαμοφύλακα και τα υπόλοιπα βύσματα που υπηρετούν στην "ακριτική" Πάτρα να είναι για καφέ;
    Έλεος πια,είστε γραφικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχοντας κανει θυτεια στη πατρα με κατεξαιρεση μεταθεση καθως εχω χασει τον πατερα μου προσφατα (για οσους λενε οτι μονο βυσματα ειναι εκει) μπορω να πω οτι αληθευουν ολα αυτα,απολυθηκα προσφατα και τα εχω φρεσκα.τα βυσματα δινουν και περνουν με τον ταξιαρχο να τα προσεχει συνεχεια για να μη του χαλασουν την εικονα,πιεζει στα παντα ολα μονιμους και μη,τα παιδια τραβανε μεγαλο ζορι με υπηρεσιες και πολυ λιγα υπηρεσιακα πολλοι μονιμοι ειναι ατομα με μεγαλη αξια και καθολου καραβαναδες,δεν λεω οτι οτι σκοτωνοντε αλλα δεν γινεται να ειναι τοσες φορες μεσα ενω εχουν παιδια και οικονομικες δυσκολιες,οσο για τους στρατιωτες χωρις βυσμα ψοφανε κανονικα στις υπηρεσιες και απαξ και μιλησεις λιγο τριτα τεταρτα νουμερα μαζι με αγγαρεια πανε συννεφο.παντου υπαρχουν αυτα βεβαια αλλα εκει το προβλημα ειναι εντονο,κοσμο παρακαλαει για αδεια φοιτιτικη αγροτικη κανονικη τιμιτικη με τον ταξιαρχο να τα κοβει ολα για να μη πεσει η δυναμη.οι μονοι που περνανε καλα εως πολυ καλα ειναι οι εκπαιδευομενοι του εκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πιο πολλοι που γραφουν εδω και κραζουν προφανως δεν εχουν περασει απο κετχ να δουν τι παει να πει χωσιμο στους φανταρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή