Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κάποιες απαντήσεις στο ΓΕΝ για το ζήτημα με το χώσιμο ναυτών στο ναρκοθηρευτικό "Ευρώπη"

Slideshow_prosfora1. όταν το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εν πλω, οι υπηρεσίες είναι 6ωρες για όλους και ακολουθεί αλλαγή για να προσφερθεί αντίστοιχη 6ωρη ξεκούραση-χαλάρωση.
2. όταν το πλοίο είναι δεμένο, υπάρχει υπηρεσία 4ωρης φύλαξης του (σκοπιά), για την οποία φυσικά δεν προβλέπεται από καμιά διαταγή ότι πρέπει να είναι ο ίδιος ναύτης που τις εκτελεί σε μόνιμη βάση.
3. Στα πλοία που είναι δεμένα, ακριβώς γιατί υπάρχει στενότητα χώρου και επειδή τόσο το ΓΕΝ όσο και οι διοικήσεις των μονάδων επιδιώκουν το περιορισμό των εξόδων (π.χ. σίτισης) δίνουν συχνότερα εξόδους. 
3. η διάκριση παλιός-νέος είναι παρανομία και μέθοδος διάσπασης των φαντάρων.
4. το ζήτημα των βυσμάτων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία είναι μια παλιά γάγγραινα. Μάλιστα, και επειδή στα Όπλα αυτά υπάρχουν OFF-άγραφες άδειες (που στο Πολεμικό Ναυτικό φτάνουν τις 15 μέρες το μήνα, με αποτέλεσμα η πραγματική θητεία να είναι πολύ λιγότερη των 12 μηνών) ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ. Μεϊμαράκης είχε χαρακτηρίσει ως παραμεθόριο τις μονάδες της Αττικής και Βοιωτίας.
Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας απαιτείται να αντιμετωπίσει τη βυσματοκρατία και τις άνισες συνθήκες στράτευσης.
Εμείς απαιτούμε την τήρηση των νόμων και των κανονισμών-διαταγών.
1-1 Υπηρεσία για όλους και να εναλλάσσεται.
Μείωση της θητείας στους 6 μήνες και το ΥΠΕΘΑ να αναλάβει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
θυμίζουμε: 

Απίστευτο χώσιμο των ναυτών στο ναρκοθηρευτικό Ν/ΘΗ «ΕΥΡΩΠΗ»


http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_696.html
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου