Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τι θα κάνει ο νέος ΑΓΕΣ Τελλίδης με την αθλιότητα της ΜΟΜΑ και του ΚΕΤΧ Πάτρας;

ImageΟ νέος Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης στην πρώτη του ημερήσια διαταγή υποσχέθηκε ότι απόλυτη προτεραιότητά του θα είναι οι άνθρωποι του Στρατού Ξηράς. Μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή διατυπώθηκαν οι εξής δεσμεύσεις:
- Η ενάσκηση χρηστής και ανθρωποκεντρικής διοίκησης από όλα τα κλιμάκια της ιεραρχίας, με ορθολογική χρησιμοποίηση του προσωπικού και των διατιθεμένων πόρων, τομέα στον οποίο υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης. Η με κάθε τρόπο συμπαράσταση στο προσωπικό, ώστε να διατηρηθεί ακμαίο το ηθικό. Έτσι θα μπορεί απερίσπαστο, να ξεπεράσει τις υφιστάμενες δυσκολίες και να εστιάσει στην εκτέλεση της αποστολής. 
- Η υγεία και αρτιμέλεια του προσωπικού με συνεχή άσκηση ελέγχων.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον νέο ΑΓΕΣ Β.Τελλίδη αν είναι στις προθέσεις του να διατηρήσει την αθλιότητα και την επικινδυνότητα μονάδων όπως αυτών που βρίσκονται στην ευθύνη του ΚΕΤΧ Πάτρας και πιο συγκεκριμένα την 76 Μ.Ε. (ΜΟΜΑ);
Εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά τον τρόπο διοίκησης της συγκεκριμένης μονάδας;
Θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες μέθοδοι που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι στηρίζονται στην στρατιωτική νομοθεσία και στις σχετικές διαταγές του ΓΕΣ;
Πιστεύει ο ΑΓΕΣ Τελλίδης ότι πρέπει να υπάρχουν μονάδες φέουδα, όπου κυριαρχεί το πελατειακό κράτος και η αυθαιρεσία; 
Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να μας απαντήσει ο Αντιστράτηγος Τελλίδης αν στο πλαίσιο του Στρατιωτικού Κανονισμού ενσωματώθηκε η εκδικητικότητα που πρέπει να δείχνει ο διοικητής προς τους υφισταμένους του και η λεκτική επίθεση ως μέθοδο αντίκρουσης των καταγγελιών στρατευμένων για τα κακώς κείμενα του ΚΕΤΧ Πάτρας! 
Και τα λέμε όλα αυτά γιατί σύμφωνα με νεώτερες καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων ο Ταξίαρχος διοικητής μάζεψε τους φαντάρους που υπηρετούν στο ΚΕΤΧ για να τους εξηγήσει ότι «αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε…».
Για να ακολουθήσει ένας βομβαρδισμός  χαρακτηρισμών από το διοικητή φύλακα «του Νόμου και της Τάξης»!
Και ενώ στο στρατόπεδο δεν άλλαξε τίποτε…. ο διοικητής  σε ρόλο Αστυνόμου Σαϊνη υποψιάζεται ότι οι συγγραφείς των καταγγελιών είναι υπαξιωματικοί που χαίρουν ελαφριές υπηρεσίες και τους εκδικείται βάζοντας τους εβδομαδιαίες υπηρεσίες από τις 7.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ.
Σε «εξαιρετικά κρίσιμες υπηρεσίες» μόνο και μόνο για να τους κάνει σπάσιμο…
Δεν τις αναφέρουμε γιατί είναι «τρομερά σημαντικές και εξίσου απόρρητες»!!!
Ελληνικός Στρατός Φεβρουάριος 2015… 
Αρχηγέ ΓΕΣ Β.Τελλίδη, αυτά συμβαίνουν στο ΚΕΤΧ Πάτρας. Εσείς θα τα αντιμετωπίσετε;
Κ.Ε.ΤΧ. Πάτρας: Το βασίλειο της ανισότητας για τους φαντάρους
Τη μονάδα που κάνουν κουμάντο τσάτσοι, με προσβολές και χώσιμο, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις άθλιες συνθήκες
Όπως αναφέρει συνάδελφος σε επιστολή του στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ «ολλές φορές, σε στρατόπεδα μεγάλων αστικών κέντρων, παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο του «βύσματος». Για να πας πρέπει να ξέρεις κάποιον, και τότε η θητεία σου είναι εξασφαλισμένη. Τι γίνεται όμως αν καταλήξεις σε ένα στρατόπεδο που για να αντιμετωπίζεσαι με σεβασμό πρέπει να είσαι «βύσμα» κάποιου εντός του;
Ο λόγος για το Κ.Ε.ΤΧ.  Πάτρας, στρατόπεδου που οι παραβάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Πρώτος και καλύτερος ο ταξίαρχος Ι.Μ., διοικητής του στρατοπέδου, που όχι μόνο αυξάνει τις υπηρεσίες με στόχο να επιδείξει στρατιωτική ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης αξιολόγησής του τον Μάρτιο προς προβιβασμό του σε υποστράτηγο, βάζει άτομα να κάνουν διπλοϋπηρεσίες, δημιουργώντας υπηρεσίες χωρίς να υπάρχουν (π.χ. Περίπολος όρχου-καυσίμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αποφάσισε τον χωρισμό τους σε όρχο και καύσιμα).
Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για κανέναν στρατιώτη επί της ουσίας. Εξ’ου και οτι το τελευταίο δίμηνο, το στρατόπεδο σημειώνει ήδη δύο αναβολές θητείας στρατιωτών. Αποφάσισε να στείλει ένα μήνα με απόσπαση άτομα στην 76 Μ.Ε. (ΜΟΜΑ), μια δεύτερη μονάδα στην πόλη χωρίς μόνιμο δυναμικό, χωρίς καν να έχει φροντίσει για τη σωστή και αξιοπρεπή τους διαβίωση εκεί. Τα παιδιά πέρασαν ένα μήνα υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες, ενώ έξοδο είχαν μόνο 2 ή 3 φορές για όλο το μήνα. Και όλα αυτά γιατί; Για να μειώσει τα έξοδα κίνησης, και να μην στέλνει άτομα σε καθημερινή βάση, όπως γινόταν έως τότε (είναι ακριβά άλλωστε τα καύσιμα)!
Πολλά παραπάπονα έχουν διατυπωθεί (π.χ. για το φαγητό, τον απαράδεκτο προμηθευτή ψωμιού κα.), ποτέ όμως δεν έκανε κάποια κίνηση. Όλα στο στρατόπεδο γίνονται εν αγνοία του, κι αυτό ενδεχομένως από επιλογή του. Για βελτίωση της ακραία κακής κατάστασης των εγκαταστάσεων του λόχου; Ούτε λόγος!
Και συνεχίζει ο συνάδελφος:
Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο από τον λόχο διοικήσεως (γνωστός και ως: «λόχος διαλύσεως»). Διοικητής του, Γ.Σ., άτομο που όχι μόνο δεν δίνει καρφί για το λόχο και τους στρατιώτες του, αλλά παραχωρεί επί της ουσίας τη διοίκηση στον ΕΠΟΠ λοχία Π.Σ., αφήνοντάς τον να αλωνίζει και να διοικεί, προσβάλοντας τους πάντες και δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα. Ο κύριος διοικητής δεν έχει ούτε καν το σθένος να επιβάλλει μια στοιχειώδη ισότητα στο λόχο του, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φαντάρος (γνωστός σε όλους ως «αυτός με τα 2 επώνυμα», ή αλλιώς ο «γραφιάς που δεν κάνει ποτέ υπηρεσία»). Μόνο κάποιος να κοιτάξει τις υπηρεσίες αυτού του στρατιώτη ή απλώς να κάνει έναν έλεγχο στον αριθμό των άγραφων αδειών που καρπώνεται,  το λιγότερο είναι να εξαγριωθεί. Άλλωστε είναι κολλητός του! Φοράει συνεχώς αθλητικά παπούτσια, χωρίς ποτέ να έχει χαρακτηριστεί ως ελεύθερος αρβυλών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όλο τον μήνα Ιανουάριο έκανε μόνο 2 υπηρεσίες.
Ο διοικητής αυτός δίνει άγραφες και άδικες άδειες σταθερά και συνεχώς στους περισσότερους από το γραφείο, κολλημένα υπηρεσιακά σημειώματα σε κάποιους εξ’αυτών, ώστε π.σ.κ. να μην «κουράζονται» καν με την είσοδό τους στο στρατόπεδο (!), αφήνοντας άτομα με ουσιαστική ανάγκη χωρίς άδεια. «Θες άδεια; Πάρε από την κανονική σου! Κι ας δικαιούσαι αγροτική, φοιτητική κτλ.» Καλή διάθεση ας μην περιμένει κανείς, εκτός των «δικών» του! Αφήνει τον προς απόλυση πλέον φαντάρο όχι απλώς να διοικεί το λόχο, αλλά να προσβάλει τους φανταρους του, να συμπεριφέρεται σαν στέλεχος και αν του αντιμιλήσεις, να σε τιμωρεί με 5 μέρες συνεχείς υπηρεσίες. Είσαι δε σε κάποιο πόστο; Αυτό θα το πληρώσεις και με το παραπάνω! Ο «κύριος» αυτός πιστεύει πως ουσιαστικά δεν κάνεις καμία δουλειά εκεί, οπότε τέλος αυτά! Θα σου μιλάει άσχημα, θα σε κοιτάζει στραβά, θα κάνεις διπλοϋπηρεσίες κ.α. Και όλα αυτά απλώς επειδή έχεις πόστο (πόστο εκτός αυτό, του λατρεμένου του γραφείου).
 Σε όλα τα παραπάνω προφανώς και συμβάλει και (κυρίως) υποκινεί και ο ΕΠΟΠ λοχίας, τοποθετημένος ως αρχιλοχίας λόχου, του λόχου «διαλύσεως». Αυτός όμως ξεπερνά κάθε όριο, προσβάλλει συνεχώς τους στρατιώτες κάτι που απαγορεύεται ρητά, ακόμα και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως για παραδειγμα αποκαλώντας φαντάρο «ιρακινό» (προφανώς υποτιμητικά) εξαιτίας και μόνο άλλης καταγωγής του. Είναι δε κάποιος ομοφυλόφιλος; Θα προσβάλλεται σταθερά, με πόλεμο και προσβολές επί παντός επιστητού. Τολμάει ακόμα και να αμφισβητεί τυχόν ασθένειες παιδιών, θεωρώντας ότι θέλουν να γλιτώσουν υπηρεσίες, κι ας έχουν 40 πυρετό! Οι στρατιώτες αντιμετωπίζονται σαν αριθμοί για υπηρεσίες, και όχι σαν άτομα.
Απαιτούμε από τη διοίκηση επιτέλους να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει. Είναι ανάγκη να υπάρξει έστω και μία φορά αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας, σε ένα στρατόπεδο που οι κανονισμοί παραβιάζονται σταθερά». 
Εμείς ως  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων και εφαρμογή των νόμων-διαταγών-κανονισμού.
Σας καλούμε να λάβετε μέρος στις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνονται καθημερινά ενάντια στου Παραλόγου τη Θητεία.
Να δυναμώσουμε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου