Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Το λογότυπό μας / Our logoΣήμερα στο Ελληνικό έγινε μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο κέντρο κράτησης μεταναστών που λειτουργεί στη γειτονιά και σε αλληλεγγύη στις κρατούμενες μετανάστριες.
Στο κάλεσμα της αναρχικής συλλογικότητας ΝΑΜΟΥΣ ανταποκρίθηκαν η Συνέλευση αλληλέγγυων από τα νότια, η αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ, η Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας,η πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης, η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, το ΕΕΚ και το Συντονιστικό Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα στα Νότια και Ανατολικά.
Mε πάνω από 200 άτομα και με παλμό η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σουρμένων και κατέληξε στο κέντρο κράτησης.
Αφού έκατσε λίγη ώρα σε απόσταση 50μ από την είσοδο, ζήτησε να της επιτραπεί να πλησιάσει στην είσοδο του κέντρου κράτησης ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στις μετανάστριες που κρατούνται εκεί και να τους μεταφέρει μέσω των συνθημάτων την αλληλεγγύη του κόσμου της γειτονιάς αλλά και όσων ήρθαν από αρκετά μακριά ειδικά για την πορεία-συγκέντρωση αυτή.
Φτάσαμε ως την πύλη και εκεί ο κόσμος έδειξε πως τα κάγκελα δεν τα βγάζει καμιά κυβέρνηση (η οποία "μια χαρά" είχε στείλει ΜΑΤ) αλλα το λαϊκό κίνημα και ο κόσμος της γειτονιάς... 
ΥΓ1: Ο κόσμος στη Λεωφ. Ιασωνίδου είχε μια ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση 
ΥΓ2: Για να ξέρουμε πια τι σημαίνει κίνημα...ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την φανταστική παρουσία με αριθμό κόσμου... ΜΗΔΕΝ... 
εύγε και εις ανώτερα...
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου