Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα διαθέτουν και οι τζιχαντιστές της Λιβύης πολεμικά αεροσκάφη

Τώρα διαθέτουν και οι τζιχαντιστές της Λιβύης πολεμικά αεροσκάφηO συνασπισμός της πολιτοφυλακής που ελέγχει την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, διεξήγαγε την πρώτη αεροπορική επιδρομή του ενάντια στις δυνάμεις που είναι πιστές στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, σε μια σημαντική στιγμή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη χώρας της Βορείου Αφρικής.
 Μαχητικά αεροσκάφη με πληρώματα της οργάνωσης «Αυγή της Λιβύης», μια οργάνωση η οποία περιλαμβάνει ακραία στοιχεία ισλαμιστών, φέρεται να επιτέθηκε κατά ενός αεροδρομίου κοντά στη δυτική πόλη Ζιντάν στις 17 Φεβρουαρίου. Η Ζιντάν είναι κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, και είναι ένα προπύργιο του κοσμικού Λιβυκού Εθνικού Στρατού.
Η Λιβυκή Πολεμική Αεροπορία πετάει σήμερα τα αεροσκάφη της για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος συμμάχησε με την κυβέρνηση της Λιβύης που έχει πλέον εγκαταλείψει την Τρίπολης στον έλεγχο της «Αυγής της Λιβύης».
 Οι αεροπορικές επιδρομές φέρεται να έχουν διεξαχθεί από μαχητικά MiG που είχαν έρθει στην κατοχή της οργάνωσης «Αυγή της Λιβύης», και έχουν επισκευαστεί. Τα αεροσκάφη τα χειρίζονται πρώην πιλότοι της Λιβυκής Πολεμικςή Αεροπορία, τώρα πιστοί στην ομάδα των ακραίων ισλαμιστών. Αυτά τα πληρώματα κατά πάσα πιθανότατα λειτουργούν από την αεροπορική βάση Μιτίγκα, κοντά στην Τρίπολη, η οποία στεγάζει αεροσκάφη MiG-23.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η «Αυγή της Λιβύης» βομβάρδισε το αεροδρόμιο στην Ζιντάν επειδή χρησιμοποιείται από τον αντίπαλο για τον εφοδιασμό του με όπλα και συναφή στρατιωτικά υλικά.  Το πρακτορείο Reuters, το οποίο αναφέρθηκε επίσης λεπτομερώς στην επίθεση, ανέφετε ότι υπάρχουν περιορισμένες ζημιές στον διάδρομο του αεροδρομίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.
http://defencenews.gr/index.php/2014-11-02-15-47-52/1316-tora-diathetoun-kai-oi-tzixantistes-tis-livyis-polemika-aeroskafi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου